№36/1

Бюджетная бухгалтерия, сентябрь, 2014/№ 36/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Актуально: оприлюднення інформації про закупівлю на веб-порталі Уповноваженого органу Нагадаємо, що попередній номер «Спецвипуску» (див. додаток до газети «Бюджетна бухгалтерія», 2014, № 32/1 (368)) був присвячений актуальним питанням щодо оприлюднення на веб-порталі Уповноваженого органу з пи- тань закупівель інформації про здійснення процедур державних закупівель (починаючи з річних планів і закінчуючи розміщенням звіту про виконання договору про закупівлю). У попередній статті був наведений перелік інформації, яку необхідно розміщувати на зазначеному Веб-порталі згідно з вимогами ч. 2 ст. 4, ст. 10, ч. 1 ст. 32 та ч. 4 ст. 39 Закону України «Про здійснення державних закупівель» від 10.04.2014 р. № 1197-VІІ. Крім того, у попередній статті проаналізовано положення Порядку розміщення інформації для оприлюднення на веб-порталі Уповноваженого органу з питань державних закупівель, затвердженого наказом Мінекономрозвитку від 25.06.2014 р. № 743. На- гадаємо, що відповідно до цього наказу Уповноважений орган встановив: здійснювати наповнення веб-порталу Державному підприємству «Зовнішторгвидав України». У свою чергу, наказом Державного підприємства «Зовніш- торгвидав України» від 08.05.2014 р. № 33 затверджено Тимчасовий порядок роботи з веб-порталом Уповнова- женого органу «Державні закупівлі». Зауважте, що станом на сьогодні замовникам / суб’єктам господарювання необхідно керуватися саме цим наказом (з врахуванням змін, внесених наказом Державного підприємства «Зов- нішторгвидав України» від 23.07.2014 р. № 72). У зв’язку з цим буде не зайвим ознайомити вас з положеннями за- значеного Тимчасового порядку. Крім того, є необхідність звернути увагу замовників на надання сервісних послуг Державним підприємством «Зовнішторгвидав України» та на зміст інформаційних повідомлень Підприємства стосовно оприлюднення інформації на веб-порталі Уповноваженого органу. Про це і поговоримо далі.
  • Допомога замовнику: щодо способу документального підтвердження відсутності підстав для відмови в участі у процедурі закупівлі Закон України «Про здійснення державних закупівель» від 10.04.2014 р. № 1197-VII встановлює правові та еконо- мічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави та територіальної громади. У ч. 1 ст. 17 цього Закону законодавцем визначено вичерпний перелік підстав, за яких замовник прий- має рішення про відмову учаснику, учаснику попередньої кваліфікації в участі у процедурі закупівлі, попередній кваліфікації учасників та зобов’язаний відхилити пропозицію конкурсних торгів (кваліфікаційну, цінову пропозицію) учасника (учасника попередньої кваліфікації). Нагадаємо, що згідно з п. 2 ч. 2 ст. 22 Закону № 1197 документація конкурсних торгів повинна містити квалі- фікаційні критерії до учасників відповідно до ст. 16, вимоги, встановлені ст. 17 цього Закону, та інформацію про спосіб документального підтвердження відповідності учасників встановленим критеріям та вимогам згідно із законодавством. Власне про такі способи і йтиметься у цій статті.
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше