№40/1

Бюджетная бухгалтерия, октябрь, 2019/№ 40/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Попереджений — озброєний, або Що несе нам новий Закон про публічні закупівлі Весна прийде — купувати будемо… по-новому. Цього дня чекали три роки. Аж з того часу, коли почав діяти, тоді ще новий, Закон України «Про публічні закупівлі» — з 2016 року. Щойно запустились електронні торги, закупівельна спільнота побачила, що подекуди потрібно заповнити прогалини в Законі, а певні його положення потребують удосконалення з огляду на практичне застосування електронної системи закупівель. І вже, здавалося б, минулої осені наші народні обранці могли б подарувати закупівельній спільноті оновлення сфери публічних закупівель. Однак, певно, тоді закупівельні зміни були ще не на часі, певно, якісь важливіші питання цікавили народних депутатів, бо вони навіть не поставили на голосування той законопроєкт про зміни в публічних закупівлях. І от 19 вересня цього року новообрані народні депутати все-таки проголосували за оновлення сфери закупівель. Новий Закон України «Про публічні закупівлі» набрав чинності з 20.10.2019 р., а буде введений в дію з 19.04.2020 р. Змін багато, але чимало й кардинальних новацій, одні з яких чекали замовники, а інші — учасники. Разом з тим є й певні спірні зміни, які викликають неоднозначне ставлення закупівельників. Тож сьогодні спробуємо проаналізувати основні новації та розставимо акценти, на що першочергово потрібно буде звертати увагу закупівельній спільноті, аби не допустити ризиків порушень та неефективних закупівель. Адже основна мета закупівельного процесу — забезпечити вчасно потребу в товарах, роботах чи послугах і закупити їх правильно, без порушень.
  • 2. Ласкаво просимо концерни до участі в публічних закупівлях! Зауважте, що законодавець також розширив поняття, хто може бути учасником закупівлі.
  • 3. Вартісні пороги: так, але ні! Чи змінились вартісні пороги застосування для Закону № 114? І так, і ні.
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше