№3

Держслужбовець, березень, 2019/№ 3 Інші номери журналу ›
  • Сторінка антикорупціонера: погляд із середини на деякі актуальні питання. Декларування Час плине непомітно і невблаганно, як і корупція, не знає перешкод. Начебто тільки Новий рік українці відсвяткували, а ось уже за вікном і перший весняний місяць: перше весняне свято, з яким ми, до речі, вітаємо наших чарівних жінок; Масляна; початок Великого посту… Хай весна вам, шановні читачі, і всім українцям приносить лише позитивні емоції. Ми продовжуємо вести «Сторінку антикорупціонера…». Зрозуміло, що сторінку цього номера присвячуємо перш за все декларуванню, оскільки ця тема залишається найактуальнішою для березня.
  • Спецперевірка щодо кандидатів на зайняття посад керівників державних підприємств Стаття в першу чергу буде корисною керівникам державної служби та іншим посадовим особам, уповноваженим на призначення керівників державних підприємств.
  • Як правильно передати в управління корпоративні права У статті детально розглянуто питання передачі в управління акцій, окреслено загальні питання виконання статті 36 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 р. № 1700-VII, а також — нюанси передачі в управління унітарного підприємства.
  • Оклади держслужбовцям з 1 січня 2019 року Багато хто чекав підвищення посадових окладів для працівників держорганів. І ось, нарешті, постанова про підвищення окладів з’явилася. У рамках цієї статті розповімо про нові розміри посадових окладів державних службовців.
  • Працівники, які виконують функції з обслуговування держорганів: розміри посадових окладів на 2019 рік Про розміри посадових окладів держслужбовців у 2019 році ви вже дізналися. На черзі — працівники держорганів, які виконують функції з обслуговування. Про розміри окладів для них розповімо в цій статті.
  • Оклади працівникам держорганів підвищено «заднім» числом: що перераховуємо? Дочекалися! Оклади працівникам держорганів нарешті підвищили! Засмучує лише той факт, що вже за традицією таке підвищення відбулося з півторамісячним запізненням. У зв’язку з цим відразу запитання: як бути із січневою зарплатою, які виплати коригувати, що з індексацією? Крім того, залишилися питання і щодо встановлення розмірів окладів для деяких держслужбовців. Ці питання й розглянемо в нашій статті.
  • Розміри окладів працівників держорганів у 2019 році: нюанси визначення Нарешті Уряд затвердив «оплатні» умови для працівників держорганів на 2019 рік. Як і очікувалося, у схемах посадових окладів зазначені не конкретні розміри окладів, а коефіцієнти співвідношення до мінімального посадового окладу. Тож розміри окладів доведеться розраховувати самостійно. Які у цій процедурі є нюанси, читайте у сьогоднішній статті.
  • Кому з бюджетників індексуємо березневу зарплату З 1 січня 2019 року підвищилися посадові оклади у більшості працівників бюджетної сфери. Але підвищення відбулося не для усіх категорій працівників. Яка ситуація складається з індексацією зарплати у березні 2019 року для працівників бюджетної сфери? Проаналізуємо найбільш поширені групи/категорії.
  • Орієнтовна тематика підвищення кваліфікації державних службовців, які займають посади державної служби категорії «Б» та «В» апарату Сумської обласної державної адміністрації на 2019 рік
  • Орієнтовна тематика підвищення кваліфікації державних службовців, які займають посади державної служби категорії «Б» та «В» структурних підрозділів Сумської обласної державної адміністрації на 2019 рік
  • Додаткова відпустка працівнику-«чорнобильцю» З дня аварії на Чорнобильській АЕС минуло вже більше 30 років. Однак відголоски тієї катастрофи ми чуємо і сьогодні. Найгостріше їх відчувають на собі учасники ліквідації наслідків аварії та люди, що отримали через неї інвалідність. Держава надає різносторонню підтримку та пільги таким членам суспільства. Однією з пільг є додаткова оплачувана відпустка працюючим «чорнобильцям». Саме про «чорнобильську» відпустку піде мова у нашій сьогоднішній статті. Ми з вами розглянемо особливості надання та оподаткування такої відпустки, а також правила її відображення в бухобліку.
  • Працівник скоїв кримінальне правопорушення, але ухвала суду не надійшла Добрий день! Дуже важлива Ваша думка! Пунктом 4 ст. 84 ЗУ «Про державну службу» передбачається, що підставою для припинення державної служби є набрання законної сили обвинувальним вироком суду щодо державного службовця за вчинення умисного злочину та/або встановлення заборони займатися діяльністю, пов‘язаною з виконанням функцій держави. Ми дізналися, що стосовно одного з керівників терпідрозділу є ухвала суду, якою його визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України, та призначено покарання у виді штрафу у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850) грн. Звільнити його від відбування призначеного покарання на підставі п. «г» ст. 1 Закону України «Про амністію у 2016 році» від 07.09.2017 р., як особу, яка є інвалідом 2 групи безстроково. Ухвала офіційно до управління ще не надійшла. Як на Вашу думку — чи повинно управління звільнити такого працівника за ст. 84 ЗУ «Про державну службу»?
  • Ділити або не ділити відпустку «за свій рахунок» Працівниця просить надати їй відпустку «за свій рахунок» через сімейні обставини (ст. 26 Закону про відпустки) так, щоб її можна було розділити на частини. У лютому вона хоче взяти 10 календарних днів, а у березні — решту 5 календарних днів. Чи можна розділити на частини відпустку «за свій рахунок»?
  • Повернення до статус-кво, або Якщо половина членів комісії із соцстрахування відсутня До складу комісії із соціального страхування нашої установи входить чотири особи (у тому числі голова комісії). Так вийшло, що на дату чергового засідання комісії із соціального страхування, присвяченого ухваленню рішень про призначення допомог, половина членів комісії відсутня з поважних причин (хвороба, відпустка, відрядження). Як у цій ситуації потрібно діяти, щоб прийняти рішення про призначення допомог?
  • Грудня у розрахунковому періоді — немає, а зарплата — є! Що з розрахунком лікарняних? Працівниця прийнята 26 грудня 2018 року. На цей час зарплата за грудень вже була «закрита». Тому жінці в січні 2019 року була нарахована зарплата в розмірі 5400 грн., у тому числі: 800 грн. — за 4 дні, відпрацьовані в грудні; 4600 грн. — за 21 день, відпрацьований у січні. У лютому ця ж працівниця надала лікарняний лист. Дані додатка 9 свідчать про наявність у працівниці 11 місяців страхового стажу у 2018 році. Загальний страховий стаж — 14 років 6 місяців. Як розрахувати в такому разі лікарняні, а саме — чи потрібно виключати з розрахунку 800 грн. за грудень? Адже сам грудень до розрахункового періоду не потрапить?
  • Чи підлягають щорічному оцінюванню посадові особи у році, в якому проводиться чергова атестація Законом про службу в ОМС та Типовим положенням про атестацію визначено періодичність проведення атестації посадових осіб місцевого самоврядування (один раз на 4 роки) та наведено вичерпний перелік осіб, що не підлягають атестації. Також Типовим положенням про атестацію передбачено проведення щорічної оцінки виконання посадовими особами покладених на них завдань у період між атестаціями. Чи підлягають щорічному оцінюванню посадові особи у році, в якому проводиться чергова атестація? Чи підлягають щорічній оцінці посадові особи органів місцевого самоврядування, що відповідно до Типового положення про атестацію не проходять атестацію?
  • Реорганізація в ОМС: компенсація за невикористану відпустку В управлінні ЖКГ міськради відбувається реорганізація, про що повідомили працівників за 2 місяці. Працівник управління хоче звільнитися за власним бажанням, а наступного дня після звільнення написати заяву про прийом на роботу до вже реорганізованого органу. Чи буде мати такий працівник право на компенсацію за невикористану відпустку за період до звільнення?
  • Термін надання відповіді залежить від обраної форми звернення Наша рада письмово звернулась до Державної фіскальної служби України. Підкажіть, будь ласка, в які терміни ми повинні отримати відповідь від цього контролюючого органу?
  • Кращі практики управління персоналом* Ми продовжуємо розповідати вам про кращі практики переможців Всеукраїнського конкурсу «Кращі практики управління персоналом». Цього разу Генеральний департамент з питань управління персоналом на державній службі НАДС пропонує ознайомитися з короткими анотаціями кращих практик переможців Конкурсу, які зайняли другі та треті місця.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі