№4/1

Місцеве самоврядування, квітень, 2018/№ 4/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Пайовій участі бути: керуємося положеннями законодавства Сьогодні, на жаль, ще залишається актуальним питання несплати замовниками/забудовниками пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту. Не всі суб’єкти бажають у добровільному порядку розлучатися з певними грошовими коштами, знаходячи різні підстави для цього: не знав, не передбачено законодавством тощо. У цьому матеріалі ви ознайомитеся з однією судовою справою, яка мала позитивний результат для міської ради. Тож читайте та беріть на озброєння положення законодавства, якими оперували і суд, і позивач.
  • Наслідки недотримання вимог при поданні позову Шановні юристи, сьогодні ми з вами поговоримо про те, що позовна заява може містити недоліки, внаслідок яких виникають певні перешкоди для розгляду справи в суді. Які це недоліки, чи можливо їх виправити та які наслідки настають у випадку їх недотримання — про це ви дізнаєтеся з нашої статті.
  • Заяви, клопотання з процесуальних питань у цивільних справах 15.12.2017 набрала чинності низка змін до Цивільного процесуального кодексу України. Не обійшли ці зміни й норм про заяви, клопотання учасників цивільного процесу. Зважаючи на те, що ОМС частіш за все беруть участь у цивільних справах як відповідачі та треті особи, цікавим і корисним буде розгляд саме заяв, клопотань з процесуальних питань, які виникають під час проваджень у цивільних справах.
  • Про заходи процесуального примусу в адміністративному судочинстві З метою спонукання осіб до виконання встановлених у суді правил, сумлінного виконання процесуальних обов’язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства главою 9 розділу 1 Кодексу адміністративного судочинства України визначені підстави та порядок застосування заходів процесуального примусу.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі