№8/1

Місцеве самоврядування, серпень, 2018/№ 8/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Забезпечення електронного доказу в порядку цивільного судочинства Ми з вами живемо у світі інформаційних технологій, де все стрімко змінюється. Не є винятком і мобільні додатки, якими кожного дня користуємось та не уявляємо свого життя без них, наприклад, Viber, Telegram, Whatsapp. Інформація з цих додатків за певних обставин може бути електронними доказами, оскільки ці додатки здатні зберігати та переносити цифрову доказову інформацію. Тому використання таких інформаційних технологій також потребує нормативного регулювання. В цій статті будемо говорити про мобільні додатки як електронні докази та їх забезпечення в порядку цивільного судочинства, оскільки електронні докази стають новим актуальним інструментом для захисту прав та законних інтересів.
  • Підстави відмови у приватизації житла Чинним законодавством на створені та уповноважені на здійснення приватизації ОМС органи покладено обов’язок щодо підготовки та оформлення документів про передачу у власність громадян квартир, будинків, житлових приміщень у гуртожитках (приватизації). Разом із тим передбачено право на відмову у здійсненні приватизації. Спробуємо розібратись із підставами, за яких передача у власність об’єктів неможлива, а також із наслідками незаконної відмови у здійсненні приватизації.
  • Відумерла спадщина: рішення не на користь ради Як показує практика, рішення місцевого суду часто не «встоюють» перед судами інших інстанцій. І якщо перше було прийняте на вашу користь, то інші можуть виявитися протилежного змісту. У справі, яку ми наводимо нижче, саме так і сталося: спочатку спадщину було визнано відумерлою та передано територіальній громаді, згодом це рішення було скасовано судами апеляційної та касаційної інстанції. Як усе відбувалося та якими нормами оперували суди, читайте далі.
  • Неотримання копії судового рішення як підстава для поновлення строків на апеляцію? Верховний Суд продовжує дивувати своїми рішеннями, ламаючи багаторічну судову практику. Однією із поширених підстав, на які вказують апелянти, є несвоєчасне отримання або неотримання копії судового рішення, яке оскаржується. Чи вважає Верховний Суд це поважною причиною пропуску строків на апеляційне оскарження? До вашої уваги аргументація судового рішення від 23.04.2018 у справі № 916/3188/16.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі