№2/1

Місцеве самоврядування, лютий, 2018/№ 2/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • «Бездокументальне» користування землею: шукаємо шляхи врегулювання Приводом для написання цього матеріалу стало запитання одного з наших читачів. Воно полягало в наступному: міська рада своїми рішеннями надала суб’єктам господарювання дозволи на виготовлення документації із землеустрою. Проте останні не поспішають її виготовляти й не подають на затвердження, відповідно не укладають договори оренди земельних ділянок. Внаслідок цих дій наносяться збитки міському бюджету, що полягає в недоотриманні коштів. Раду цікавила судова практика та способи впливу на таких суб’єктів господарювання.
  • Скасування судом рішення ОМС: що слід знати? ОМС, реалізуючи свої повноваження, які передбачені Законом України від 21.05.97 р. № 280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні», наділені правом приймати управлінські рішення. У цій статті ми будемо говорити виключно про рішення ОМС, які приймаються радою та її виконавчим комітетом. На жаль, нерідко виникають ситуації, коли внаслідок прийняття рішень, дій чи бездіяльності ОМС порушуються права та охоронювані законом інтереси громадян, підприємств, установ чи організацій. Судовий захист є одним із найефективніших правових засобів захисту інтересів фізичних та юридичних осіб. Тому виходячи із зазначеного ми поговоримо про скасування судом рішень ОМС та наслідки, які це може спричинити.
  • Реагуємо на позовну заяву в порядку адміністративного судочинства Минула редакція Кодексу адміністративного судочинства України не містила жодних вимог до заперечення відповідача по суті поданих позовних вимог. Нормативне закріплення такої можливості було в ч. 2 ст. 51 попередньої редакції КАСУ серед зазначення прав відповідача та у вимогах до ухвали про відкриття провадження у справі, коли в ухвалі суд мав прописати пропозицію відповідачу подати в зазначений строк письмові заперечення проти позову. На практиці відбувалось так, що відповідач міг подати заперечення у будь-який час під час судового розгляду справи та у будь-якій формі, як він це хотів зробити. Неподання заперечень до позову не мало негативних наслідків для відповідача. Зараз нормативні вимоги стали більш конкретними та суворішими, про що й поговоримо далі.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі