№7/1

Місцеве самоврядування, липень, 2018/№ 7/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Скасування та звуження існуючих прав і свобод людини та громадянина Нещодавно Конституційний Суд України розглянув справу за конституційним поданням 49 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) змін до законодавства, якими, на думку авторів звернення, в одних випадках скасовано існуючі права і свободи людини та громадянина, а в інших — звужено їх зміст та обсяг, чим порушено приписи Конституції України. Рішення у справі № 1-4/2018(2792/15) було винесено 22.05.2018. І хоча саме рішення стосується законодавчих змін, мотивувальна частина буде корисна юристам ОМС для розуміння логіки конституційного органу під час вирішення питання про відповідність Конституції та законам України конкретних норм.
  • Договір про встановлення земельного сервітуту Останнім часом до редакції надходять запитання щодо правильності оформлення договору про встановлення земельного сервутуту на земельну ділянку, яка перебуває в комунальній власності. Розглянемо детально порядок та процедуру оформлення цього виду договору.
  • Коли спадкоємці наймача квартири мають право вимагати визнання права власності Безоплатна приватизація житла, що перебуває у державному житловому фонді, набула поширення у 90-х роках XX століття із прийняттям Закону України від 19.06.1992 № 2482-XII «Про приватизацію державного житлового фонду»1. Переставши бути масовим явищем, вона ще триває досі й іноді породжує непрості запитання. У судовій справі, яку ми будемо розглядати в цій статті, позивач звернувся до суду з позовом до виконавчого комітету міської ради про визнання права на приватизацію квартири та визнання права власності на спадкове майно. Давайте подивимось, що з цього вийшло та яке рішення ухвалив ВС.
  • Адмінпорушення: складення протоколів Усе частіше до нас звертаються представники ОМС із запитаннями, які стосуються складення адміністративних протоколів. Це не дивує, оскільки вимоги до складення цього процесуального документа містяться лише в КУпАП (якщо, звісно, не враховувати локальні документи, які затверджуються рішеннями місцевих рад або їх виконавчих комітетів).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі