№6/1

Місцеве самоврядування, червень, 2018/№ 6/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Набуття права власності на майно за давністю володіння Трапляються випадки, коли особа володіє майном, не будучи його власником. Усунути всі сумніви у належному їй праві можна, звернувшись до суду з вимогами про визнання права власності на майно за набувальною давністю. ОМС як органи, уповноважені управляти майном відповідної територіальної громади, виступають відповідачами у справах за позовними вимогами про визнання права власності за набувальною давністю. Обирати позицію в справах такої категорії ОМС як відповідачу необхідно з урахуванням норм матеріального та процесуального права щодо визнання права власності за набувальною давністю , про які й піде мова у цій статті.
  • Чи може депутат місцевої ради оскаржувати її рішення від імені територіальної громади? Нерідко трапляються випадки, коли депутат місцевої ради, не погодившись із рішенням своїх колег, оскаржує прийняті на сесії рішення. Та чи має право депутат місцевої ради виступати в суді як представник інтересів територіальної громади? Метою цієї статті є з’ясування поняття представництва інтересів у адміністративних судах та аналіз законодавчої можливості депутата місцевої ради звернутися від імені жителів територіальної громади до суду із позовною заявою про визнання недійсним та скасування акта ОМС.
  • Чи обов’язкове погодження меж для набуття права власності на земельну ділянку? Пропоную для ознайомлення практику Верховного Суду у земельній справі № 681/1039/15-ц, предметом розгляду якої була наявність/відсутність погодження меж земельної ділянки для розроблення технічної документації на землю та набуття її у власність.
  • Принцип «мовчазної згоди» як ефективний спосіб судового захисту У цій статті ми поговоримо про принцип «мовчазної згоди», який визначений законодавством. Для того, аби зрозуміти суть цього інституту та його використання на практиці ОМС, ми пропонуємо ознайомитись із судовою справою та рішенням Вищого адміністративного суду України. Крім того, ця судова справа наочно показує, як потрібно діяти ОМС при видачі документа дозвільного характеру чи відмові у його видачі.
  • Реагуємо на непроцесуальні заяви по суті справи Нещодавно в одній адміністративній справі на стадії апеляційного перегляду судового рішення від третьої особи отримали відзив на апеляційну скаргу, зміст якої надав привід для написання цього матеріалу. Суть у тому, що третя особа у відзиві фактично погодилась зі змістом та вимогами апеляційної скарги апелянта та ще й навела додаткові нормативні обґрунтування того, чому суд апеляційної інстанції має скасувати рішення суду першої інстанції та прийняти нове рішення.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі