№3/1

Місцеве самоврядування, березень, 2018/№ 3/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Позовна заява у цивільному процесі: що змінилося? Тема для написання цієї статті виникла у зв’язку з тим, що вступив у силу Закон України від 03.10.2017 № 2147-VIII «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів». У зв’язку із цим ми поговоримо про зміни, які відбулись, і визначимо нову структуру позовної заяви. Забігаючи наперед, зазначимо, що нова позовна заява значно відрізняється від попередньої і за змістом, і за формою, тому в статті ми розмістили приклад позовної заяви.
  • Земельну ділянку не надано: відмова мотивована та обґрунтована Земельні спори є чи не найпоширенішою категорією справ, які розглядаються судами. Більше того, досить часто відповідачами у цих справах виступають саме представники ОМС. Не дивно, що незадоволені рішенням місцевої ради громадяни звертаються до суду: вони вимагають захисту порушених, на їх думку, прав. При цьому, якщо аналізувати судову практику, то суд часто стає на бік позивача (того ж громадянина), але нерідко судами ухвалюються рішення на користь ОМС. Про одну з таких позитивних для місцевих рад судових справ і йтиметься у нашому матеріалі.
  • Адміністративні справи незначної складності (малозначні) Однією із новел адміністративного судочинства стала наявність такої категорії справ, як «малозначні». З огляду на те, що малозначні справи можуть розглядатися за правилами спрощеного провадження, а також вимоги до представника у такій категорії справ є більш лояльними порівняно із іншими, давайте визначимося, які ж спори законодавець відніс до малозначних.
  • «Токсичний» відвідувач: як спілкуватися Досить часто доводиться мати справу з роздратованими, емоційними відвідувачами, які до того ж ще й тиснуть на представника ОМС. У момент такого «приємного» спілкування складно зберігати ясний розум та вирішувати юридичні питання, а після нього взагалі відчуваєш виснаженість та спустошеність. Як же захиститися від психологічного впливу «токсичного» відвідувача? Відповідь ви знайдете у цій статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі