№4/1

Місцеве самоврядування, квітень, 2019/№ 4/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Про дисциплінарну відповідальність адміністраторів та керівників ЦНАПів Будь-якого працівника в разі наявності відповідних підстав можна притягнути до дисциплінарної відповідальності. Заходи дисциплінарного стягнення до працівників ЦНАПу застосовуються за загальними правилами, передбаченими КЗпП України, з урахуванням особливостей проходження служби в ОМС. Пропоную ознайомитися з правилами притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників ЦНАПу, утвореного ОМС, оскільки для тих, що утворені відповідними державними адміністраціями, застосовуються вимоги проходження державної служби, а не служби в ОМС.
  • Дозвіл на переобладнання та перепланування житлового будинку Дуже часто до ОМС надходять заяви про надання дозволів на перепланування та переобладнання будинків приватного житлового фонду, зокрема від позивачів під час розгляду судами цивільних справ про виділення (поділ) у натурі житлових будинків з відповідною часткою надвірних будівель, що перебувають у спільній частковій власності. У деяких випадках ОМС відмовляють у розгляді таких заяв, посилаючись на те, що вирішення цього питання законодавством у сфері місцевого самоврядування не віднесено до компетенції ОМС, або відтерміновують розгляд питання до вирішення справи по суті. Чи є ці відмови правомірними, який порядок надання такого дозволу і якими нормативно-правовими актами врегульовано згадані процедури — відповіді в нашій статті.
  • Коли ОМС може звертатись до суду у спорах щодо спадкування? Шановні юристи, в цій статті ми поговоримо про можливі випадки подання ОМС заяви до суду у справах щодо спадкування на прикладі судової справи. Так, ОМС не погодився з рішенням суду першої інстанції та подав до апеляційного суду заяву про його скасування. Що з цього вийшло, яке рішення прийняв суд апеляційної інстанції та яку позицію у цій справі висловив ВС – будемо аналізувати далі.
  • Предметна юрисдикція справ із приводу оскарження бездіяльності ОМС Відповідно до Закону України від 02.10.1996 № 393/96-ВР «Про звернення громадян» жителям територіальної громади надано право звертатись до ОМС із клопотаннями, зокрема щодо землекористування, а на ОМС покладено обов’язок, із дотриманням відповідної процедури, розгляду таких клопотань та прийняття рішень по суті порушених питань. Залишення без розгляду клопотання може призвести до негативних наслідків — звернення особи до суду із позовними вимогами про визнання неправомірною бездіяльності ОМС. При розгляді справ цієї категорії в судах ОМС як відповідачам необхідно першочергово звертати увагу на визначення предметної юрисдикції.
  • Присвоєння вулицям, будинкам імен фізичних осіб, видатних дат чи подій Процедура перейменування об’єктів права власності територіальної громади на імена видатних осіб, обрання назв з урахуванням ювілейних дат чи святкових подій чітко регламентована чинним законодавством, проте аналіз судової практики показує, що і досі трапляються випадки недотримання процедурних моментів, що призводить до скасування рішень відповідних рад про перейменування таких об’єктів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі