№3/1

Місцеве самоврядування, березень, 2019/№ 3/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Спори про поновлення на роботі: чи правомірне скорочення працівника? Трапляються випадки, коли невдоволений звільненням із займаної посади працівник оскаржує процедуру звільнення, визначену трудовим законодавством. Вважаючи при цьому, що у ОМС не було підстав для скорочення чисельності або штату працівників. Яким чином уникнути трудових спорів та в яких випадках дії ОМС будуть законними, пропонуємо ознайомитися на сторінках нашого журналу.
  • Стягнення недоотриманого доходу у зв’язку зі зміною розміру нормативної грошової оцінки землі Проведення нормативної грошової оцінки землі є коштовною справою, але воно того варте. Сама нормативна грошова оцінка землі є підставою для зміни розміру орендної плати за землю, навіть у примусовому порядку — тобто через суд. Після затвердження нового розміру нормативної грошової оцінки орендар має сплачувати розмір орендної плати вже з урахуванням нових ставок, навіть якщо зміни до договору набудуть чинності на підставі рішення суду набагато пізніше. У разі незгоди орендаря на перерахунок вартості платежів за минулий період рада може вжити додаткових заходів для наповнення бюджету — звернутися до суду з новим позовом про стягнення суми недоотриманого доходу.
  • Представництво в суді: що потрібно знати ОМС В умовах побудови правової держави суттєвою гарантією щодо забезпечення прав, свобод та інтересів як фізичних, так і юридичних осіб є судове представництво. Основні засади інституту процесуального представництва закріплені у ст. 59 Конституції України, яка гарантує кожному право на професійну правничу допомогу і вільний вибір захисника своїх прав. У цій статті розглянемо види представництва та проаналізуємо моменти, які важливі для ОМС.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі