№5/1

Місцеве самоврядування, травень, 2019/№ 5/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Ризики та відповідальність ОМС при прийнятті рішення про відмову у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Ідея написати цю статтю виникла не випадково та має свою певну передісторію. Запит не сформувався за один день, він визрів у процесі багатомісячної комунікації з представниками об’єднаних територіальних громад та сільських рад. Тривалий час співпрацюючи з ОМС, провівши близько десяти тренінгів по всій Україні, у тому числі із земельних питань, час від часу мені ставили запитання такого змісту: «А що буде, якщо ми приймемо рішення про відмову у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, чого нам очікувати?», «А якщо ми взагалі не будемо відповідати на такі звернення?», «Якою має бути стратегія поведінки представника ОТГ у суді в такій категорії справ?», «Яких наслідків від судових рішень для ОТГ можна очікувати і які можливі ризики невиконання судових рішень?», «Розкажіть нам про кримінальну відповідальність колегіального органу...» тощо.
  • Визначаємось із відповідальним за шкоду, завдану падінням дерева Наслідком неналежного виконання правил благоустрою населеного пункту в частині догляду за зеленими насадженнями може стати спричинення шкоди майну фізичних чи юридичних осіб через падіння засохлого дерева. Хто буде нести за це відповідальність? Давайте розбиратись.
  • Участь ОМС у спорах про усунення перешкод у приватизації земельних ділянок Спадкоємець звернувся до суду з позовними вимогами до ОМС та користувачів суміжних земельних ділянок (відповідача 1, відповідача 2, відповідача 3) про визнання дій протиправними, визнання права на завершення розпочатої спадкодавцем приватизації земельної ділянки без погодження меж із суміжними землекористувачами, усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою та зобов’язання ОМС звернутися з позовом про знесення самовільного будівництва. Чи можливо завершення процедури приватизації земельної ділянки, розпочатої спадкодавцем, чи є підставою для відмови ОМС у погодженні технічної документації непогодження меж земельної ділянки із суміжними власниками та землекористувачами та чи можливо зобов’язати ОМС звернутися до суду з позовом про знесення самовільного будівництва – відповів Верховний Суд у постанові від 20.03.2019 у справі № 350/67/15-ц.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі