№10/1

Місцеве самоврядування, жовтень, 2019/№ 10/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Визнання фізичної особи недієздатною Складаються різні життєві ситуації, коли у людей, які страждають на психічні захворювання, немає близьких родичів або останні не бажають виконувати функції опікунів (піклувальників), а потреба у захисті їх особистих і майнових прав, зокрема в оформленні документів в їхніх інтересах, існує. Тому може виникнути необхідність у визнанні таких осіб недієздатними, призначенні їм опікуна (піклувальника). Про роль ОМС у цьому процесі та що потрібно знати про процедуру визнання фізичної особи недієздатною йтиметься у статті.
  • Узаконення прибудови до будинку: коли можливо? У цій статті будемо розглядати цікаве та актуальне рішення щодо процедури та нормативних підстав для узаконення прибудов до житлових будинків. Воно роз’яснює взагалі, коли у суду виникає право розглядати питання про визнання права власності на самобуди по суті та відповідно до яких статей закону це повинно відбуватися.
  • Особливості розгляду малозначних справ у порядку КАС Як відомо, малозначні справи в адміністративному судочинстві слухаються за іншими правилами, аніж ті, що розглядаються в порядку загального провадження. Отримавши ухвалу суду про відкриття провадження, слід звернути увагу на форму провадження, яку обрав суд для розгляду тієї чи іншої справи, оскільки від цього залежать подальші дії ради.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі