№9/1

Місцеве самоврядування, вересень, 2019/№ 9/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Правила поновлення договору оренди земельної ділянки Порушення переважного права на укладення нового договору оренди землі є приводом для подальших судових баталій. Як правильно поновити договір оренди земельної ділянки та на які особливості слід звернути увагу, аби уникнути конфліктних ситуацій, йтиметься далі.
  • Звільнення самовільно зайнятих земельних ділянок На підставі норм чинного законодавства ОМС може звернутися до суду з позовними вимогами про звільнення земельних ділянок, які були самовільно зайняті. При цьому важливо пам’ятати про належне обґрунтування зазначених позовних вимог та необхідність доказування наявності у ОМС права власності на такі земельні ділянки, перешкод для реалізації права власності, наявність обставин, які підтверджують, що причиною виникнення цих перешкод є саме дії відповідача. Детально про це поговоримо в нашій статті.
  • Не поширюється набувальна давність на комунальне майно Поштовхом до написання цієї статті стало рішення ВС, який залишив рішення суду першої інстанції та ухвалу суду апеляційної інстанції без змін щодо визнання права власності на майно за набувальною давністю. Річ у тому, що майно перебуває у комунальній власності. Із назви статті можна здогадатись, який усе-таки висновок зробив ВС. Тому давайте аналізувати цю справу.
  • Заміна боржника у виконавчому провадженні Судові рішення, що набрали законної сили, є обов’язковими до виконання всіма органами державної влади, ОМС, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об’єднаннями на всій території України. Невиконання судового рішення тягне за собою відповідальність, установлену законом. На практиці виникають питання, які ускладнюють саму процедуру виконання судового рішення, як-от припинення чи смерть боржника, зміна основних даних про нього.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі