№12/1

Місцеве самоврядування, грудень, 2020/№ 12/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • «Мовчазна згода» в процедурі приватизації землі та строки розгляду земельних питань У нашому Телеграм-чаті «Місцеве самоврядування» у жовтні йшла дискусія щодо ініціювання змін до законодавства в частині збільшення строку розгляду місцевими радами земельних питань, щоб не виникала так звана «мовчазна згода». Нагадаємо: у минулому номері ми розкрили це поняття та навели алгоритм дій для застосування принципу «мовчазної згоди». Далі пропоную розібратись із тим, наскільки такі зміни до законодавства реальні та як можна боротися із «мовчазною згодою»?
  • Відсторонення від посади на вимогу суду Чи повинна перебувати на роботі посадова особа ОМС, яку на вимогу суду відсторонено від посади? Чи має право така особа у цей період розраховувати на щорічну відпустку або відпустку без збереження заробітної плати? Як бути, якщо відсторонена посадова особа виявила бажання взяти відпустку без збереження заробітної плати на час карантину чи захворіла? Відповіді на ці запитання – у нашій статті.
  • Про можливість звільнення працівника в період тимчасової непрацездатності ВС у своїй постанові від 15.09.2020 у справі № 205/4196/18 відступив від раніше висловленого правового висновку у справах про звільнення працівників у період тимчасової непрацездатності та сформулював новий підхід розгляду подібних судових справ у разі, якщо позивачем оскаржується рішення про звільнення і ставиться питання про поновлення на роботі та виплату середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу.
  • Що є підтвердженням втрати виконавчого документа? Непоодинокими є випадки втрати вже отриманого виконавчого документа (виконавчого листа, наказу, ухвали), що унеможливлює подальше звернення до примусового виконання рішення суду. Законодавство на такий випадок передбачає можливість отримання дубліката виконавчого листа. Мій досвід та й реєстр судових рішень вказують на те, що суд не завжди задовольняє таку заяву, аргументуючи її відсутністю доказів втрати виконавчого листа. Що ж робити стягувачу в такому випадку?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі