№2/1

Місцеве самоврядування, лютий, 2020/№ 2/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Відверто про відзиви у справах про визнання протиправними та скасування рішень у земельних спорах Пропоную Вам цікавий діалог на тему, як представникам ОМС планувати та готуватися до участі в судових справах про визнання протиправними та скасування рішень ОМС у земельних спорах. Фокус у цій статті буде на справах, які розглядалися (розглядаються) судами саме в цивільному провадженні, де ОМС (переважно сільські ради) перебували в статусі відповідачів.
  • Виплата моральної шкоди ОМС: підстави, умови та розмір У випадку звернення до суду щодо відшкодування моральної шкоди, завданої діями чи бездіяльністю органів влади, варто пам’ятати, що відсутність наслідків у вигляді розладів здоров’я внаслідок душевних страждань, психологічних переживань не свідчить про те, що позивач не зазнав страждань та приниження, а отже, не свідчить і про те, що моральної шкоди не завдано.
  • Копія документа: порядок завірення та відповідність оригіналу ОМС звернувся до редакції газети за отриманням роз’яснень з приводу наступної ситуації. Після передачі повноважень щодо розпорядження земельними ділянками, які розташовані за межами населених пунктів, до ОМС надходять звернення жителів громади про затвердження/погодження проєктів відведення земельних ділянок. Складовою проєктної документації, яка повинна подаватись на затвердження, є розпорядження місцевих державних адміністрацій про надання дозволу на виготовлення технічної документації щодо оформлення права користування земельною ділянкою, копії яких повинні бути належним чином завірені та посвідчені. Натомість до ОМС подаються копії розпоряджень, виготовлених технічними засобами, в яких на місці підпису керівника та печатки адміністрації міститься штамп з надписом «районна державна адміністрація; згідно з оригіналом; підпис, прізвище, ініціали посадової особи, яка завірила копію розпорядження»., що позбавляє їх юридичної сили. Чи можливо вважати такий документ належно засвідченою копією оригіналу і чому не видаються оригінали розпоряджень — у нашій статті.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі