№2/1

Місцеве самоврядування, лютий, 2021/№ 2/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Роз’яснення Міністерства розвитку громад та територій України від 06.10.2020 та 10.06.2020 Інформацію взято з офіційного сайту Міністерства розвитку громад та територій України: minregion.gov.ua
  • Оскарження дій державного реєстратора з реєстрації прав та обтяжень Державні реєстратори виконавчих органів сільських, селищних та міських рад проводять державну реєстрацію прав та обтяжень на нерухоме майно. Рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації прав, можуть бути оскаржені, серед іншого, до суду (ст. 6, 37 Закону України від 01.07.2004 № 1952-IV «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»). Як показує практика, здебільшого предметом оскарження стають дії державного реєстратора виконкому відповідної ради з відмови у реєстрації прав, з реєстрації прав за іншими особами, з реєстрації обтяжень речових прав. Тож про нюанси відстоювання в суді правомірності вчинених реєстратором дій і йтиметься у нашій статті.
  • Деякі зміни в законодавстві у сфері забезпечення житлом окремих громадян Напередодні новорічних свят було прийнято законодавчі зміни, які стосуються порядку забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. З огляду на те, що саме ОМС ведуть облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, та вирішують питання про забезпеченість житлом, орієнтація в останніх подіях у сфері житлового законодавства буде корисною.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі