№7/1

Місцеве самоврядування, липень, 2021/№ 7/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Реальний конфлікт інтересів одного з депутатів = рішення ради незаконне Для формування єдиної правозастосовчої практики та вирішення виключної правової проблеми Велика Палата Верховного Суду висловила позицію щодо визначення підстав для скасування рішення колегіального органу (місцевої ради), які є наслідком вчинення корупційного правопорушення одним із членів цього органу (депутатом).
  • Поновлення працівника. Дії роботодавця Суд виніс рішення про поновлення незаконно звільненого працівника на роботі. На практиці така ситуація викликає безліч запитань. Чи треба поновлювати працівника, якщо роботодавець не згоден із рішенням суду? В який строк необхідно поновити працівника? Як оподаткувати середній заробіток за час вимушеного прогулу та відобразити його у звітності? Наша стаття відповість на ці та інші запитання і допоможе провести процедуру поновлення працівника без помилок.
  • Примусове стягнення аліментів: нюанси погашення заборгованості 31 травня 2021 року працівника прийняли на роботу. 2 липня 2021 року надійшла постанова виконавця про утримання аліментів у розмірі 50 % заробітку, з яких: 1/6 частина, але не менше 50 % прожиткового мінімуму, — щомісячний розмір аліментів; інша частина спрямовується на погашення боргу по аліментах. Згідно з постановою утримувати аліменти слід було із 31.05.2021 р. Як повинні були це зробити, якщо зарплата за травень (1 день) становила 300 грн, а за червень — уже виплачена?
  • Поділ відпустки: варіанти поділу та згода роботодавця Свою щорічну основну відпустку тривалістю 24 календарних дні працівник комунального підприємства вирішив поділити так: 5 + 5 + 14 календарних днів. Керівник проти такого дроблення заперечує. Чи можна так ділити відпустку? Чи потрібна на це згода роботодавця?
  • Публічний службовець — голова атестаційної комісії Як свідчить практика застосування правоохоронними органами та судами загальної юрисдикції норм Закону України «Про запобігання корупції», мають місце випадки неоднозначного тлумачення норм, неузгодженості позицій при розгляді справ про окремі адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. У цій статті розглянемо судові позиції щодо обмеження суміщення та сумісництва з іншими видами діяльності. І мова піде про викладацьку діяльність, а саме — про роботу публічного службовця в атестаційній комісії.
  • Професійний стандарт «Начальник служби персоналу (органи місцевого самоврядування)» Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 01.04.2021 р. № 677
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі