№11/1

Місцеве самоврядування, листопад, 2021/№ 11/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Про нюанси самопредставництва інтересів підприємства чи установи в суді У порядку самопредставництва представляти інтереси підприємства чи установи в суді може особа, яка має трудові взаємовідносини з підприємством/установою/організацією та посадовою інструкцією якої передбачено таке право з чітким переліком повноважень у порядку самопредставництва. У статті розглянемо деякі приклади судової практики з цього питання.
  • Чи враховується особа голови громади при визначенні наявності кворуму Чи потрібно при визначенні кворуму, необхідного для проведення сесії, враховувати особу сільського голови, який брав участь у роботі сесії, оскільки відповідно до статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21 травня 1997 року № 280/97-ВР з метою однозначних трактувань зазначеної норми.
  • Роз’яснення щодо регулювання діяльності державних соціальних інспекторів Кабінет Міністрів України 6 жовтня цього року схвалив постанову № 1035, якою скасував нормативи, що регулювали діяльність державних соціальних інспекторів, у тому числі тих, хто працює в органах місцевого самоврядування (постанову № 1091).
  • Паперові лікарняні після 1 жовтня 1 жовтня 2021 року Україна перейшла на електронні лікарняні. Проте лікарняні листи в паперовій формі зникнуть не відразу, а лише з 1 лютого 2022 року. Доти їх виписуватимуть, але тільки в чітко визначених випадках. Яких? Зараз розповімо.
  • Підстава для надання батькові відпустки для догляду за дитиною Підставою для надання батькові відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку є не лише подання батьком відповідної заяви, а й надання ним установлених частиною четвертою статті 20 Закону України «Про відпустки» документів, а саме довідки з місця роботи (навчання, служби) матері дитини про те, що вона вийшла на роботу до закінчення строку цієї відпустки і виплату допомоги по догляду за дитиною їй припинено (із зазначенням дати).
  • Обов’язок роботодавця запропонувати працівнику при реорганізації всі вакантні посади Ураховуючи, що обов’язок із працевлаштування працівника покладається на власника або уповноважений ним орган із дня попередження про вивільнення до дня розірвання трудового договору, за змістом ч. 3 ст. 49.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі