№20/1

Оплата труда, октябрь, 2017/№ 20/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Щодо надання форми звітності № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» Лист від 25.05.2017 р. № 420/0/126-17/243
  • Наука і труд поруч ідуть: надаємо навчальну відпустку працівникам-студентам Вік живи — вік учись… Топ-прислів’я для нашого сучасного ритму життя. Інноваційні гаджети, технологічні новинки і безліч програм для розкриття свого внутрішнього потенціалу. Подекуди ми навчаємося навіть не помічаючи цього… Проте багато хто вирішує вийти зовсім на інший рівень пізнання — відправляється здобувати знання у професійно-технічних навчальних закладах або вишах. І «Браво!» тим, хто поєднує роботу з навчанням у таких закладах. «Бонус» для працівників-студентів за місцем роботи — оплачувана навчальна відпустка. Як кадровику оформити відпустку у зв’язку з навчанням? У цій статті ми зібрали усе необхідне!
  • Додаткова оплачувана навчальна відпустка: практикум На практиці у кадровиків з’являється безліч запитань з приводу надання додаткових оплачуваних відпусток у зв’язку із навчанням у вищих навчальних закладах. У цій статті розберемо найбільш поширені ситуації, з якими стикаються кадрові фахівці при оформленні таких відпусток.
  • Направляємо працівника на військові збори: кадровий супровід Працівник установи приніс повістку про призов на військові збори. І тут же в кадровика виникає «вагон» запитань. На який строк відпустити працівника на військові збори і як оформити його відсутність за місцем роботи? Чим загрожує ігнорування військових зборів? Та й сам працівник іноді перебуває в розгубленості. Не хвилюйтеся! Усе, що потрібно знати за місцем роботи працівника, призваного на військові збори, прямо перед вами — у нашій статті.
  • Держпраці: коли чекати на штраф Чи завжди за порушення трудового законодавства, виявлені в ході перевірки «з праці», роботодавцю загрожує штраф за ст. 265 КЗпП?
  • Правила заохочень і покарань Здавна в теорії і практиці управління говорять про метод «батога і пряника» як про основний. Під батогом розуміють покарання, а під пряником — заохочення. Як же правильно карати співробітників? Адже часто вони реагують на покарання образою, вважаючи його несправедливим, безглуздим, невиправданим! Як заохочувати співробітників, щоб вони відчували значущість цього акту, а не знецінювали його із сумними обличчями? Відповіді на ці запитання, підкріплені науковими фактами і закономірностями, ви знайдете нижче.
  • Експрес-діагностика типу особистості Як часто ми стикаємося з необхідністю краще зрозуміти іншу людину… розібратися в ній, дійти висновку про її особистість. Це може бути і наш підлеглий, і колега, і друг або близька людина. А ось спиратися ми можемо тільки на свої почуття, відчуття і фантазії, яким, звичайно ж, варто довіряти, але і вони іноді обманюють. Щоб поліпшити розуміння іншого, психологи розробили величезну кількість різних, достатньо громіздких і деталізованих типологій. Придумали вони й масу тестів або інших прийомів підтвердження своїх типологій. Ось тільки, зазвичай, типології написані дуже складною мовою і неспеціалістові в них складно розібратися, а хороший (валідний і надійний) тест містить стільки запитань, що і за ніч тому, хто відповідає на них, не впоратися, а обробка потребує і ще більше часу. У цій статті ми розглянемо просту й інтуїтивно зрозумілу типологію — психогеометричний підхід С. Деллінгер. Що ж, приступимо!
  • Перелік професійних, міжнародних свят та пам’ятних дат у листопаді 2017 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше