№3/4

Радник старости, вересень, 2022/№ 3/4 Інші номери журналу ›
  • Актуальне запитання. Щодо отримання відпустки батьком Староста отримав статус батька-одинака, який сам виховує дитину. Як йому оформити відпустку для догляду за нею до досягнення дитиною трирічного віку?
  • Щодо внесення змін до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам Роз’яснення Уповноваженого Верховної Ради з прав людини від 05.09.2022
  • Актуальне запитання. Щодо отримання допомоги для малозабезпечених Підкажіть, будь ласка, чи може ВПО сподіватися на допомогу малозабезпеченим сім’ям, у разі якщо людина має двох дітей (4 та 7 років) і є вдовою? Останній місяць перебуває на обліку у центрі зайнятості, бо підприємство закрилося через війну.
  • Актуальне запитання. Щодо оформлення спадщини на тимчасово окупованій території Я, мешканка міста Маріуполь, поховала в грудні 2021 року чоловіка. За моєю заявою приватним нотаріусом відкрито спадкову справу та зареєстровано її в Спадковому реєстрі. Разом з тим я не отримала документи на вступ у право власності на майно за чоловіком, оскільки не минув термін 6 місяців. На теперішній час будинок, в якому я жила в м. Маріуполь, розбитий авіаударом. Але я не можу заявити про пошкоджене майно, оскільки я не є власником майна, за мною в реєстрі майно не зареєстровано. До того ж на теперішній час приватний нотаріус не працює, інформація про вивезення нею архіву справ на території України відсутня. Відсутня будь-яка інформація, яким чином можливо отримати документи у спадкових справах, які відкриті до війни в м. Маріуполь. Я перебуваю під Києвом та є ВПО, на моє звернення до приватного нотаріуса та державної нотаріальної контори відповіли, що відсутня законодавча база. Прошу повідомити, яким чином мені отримати документи на вступ у спадок у спадковій справі?
  • Актуальне запитання. Щодо отримання відпустки старостою Селищний голова видав розпорядження про скорочення усім щорічної відпустки з 30 до 24 днів. Чи правомірні такі дії по відношенню до старости?
  • Актуальне запитання. Щодо виїзду за кордон особи, яка стала здобувачем освіти закордонного ВНЗ Відповідно до роз’яснень ДПСУ від 3 травня громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон, якщо є здобувачами фахової передвищої та вищої освіти за кордоном (студентський квиток або студентська віза; перекладені та нотаріально завірені документи на навчання особи у закордонному виші; військово-облікові документи з записом щодо надання їм відстрочки від призову (призову за мобілізацією); довідка, видана територіальним центром комплектування та соціальної підтримки (далі — ТЦКСП) для виїзду за кордон для здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формами здобуття освіти). Чи може особа, яка стала здобувачем освіти закордонного вишу за денною або дуальною формою здобуття освіти після 24 лютого, маючи запрошення від зазначеного вишу, перекладене та нотаріально завірене, маючи військово-облікові документи з записом щодо надання їй відстрочки від призову (призову за мобілізацією), довідку, видану ТЦКСП для виїзду за кордон, виїхати за кордон? Чи може бути підставою у відмові виїзду за кордон громадянину України чоловічої статі віком від 16 до 60 років вступ після 24.02.2022 у вищий навчальний заклад іншої країни? Чи є у людини, що перетинає кордон, право проводити фото- і відеофіксацію при розмові з прикордонником, який перевіряє документи на право перетину кордону?
  • Актуальне запитання. Щодо призначення житлової субсидії за наявності військових облігацій Чи має право громадянин на призначення житлової субсидії, якщо він є власником військових облігацій?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі