Темы статей
Выбрать темы

Внутреннее совместительство

Отвечаем на вопрос пользователя Влад Мельников

Влад Мельников

Дякую за майстер класс. А тепер питання : працівник був прийнятий на роботу в ТОВ землекопом зг. штатного розкладу на повний робочий день з мінімальною зарплатою 4723грн. на місяць Через півроку в звязку зі змінами в умовах виробництва ставка землекопа була скорочена на половину і робітника (Іванова) з його згоди було переведено на 0,5ставки землекопа 2361,50грн.(тобто не повний робочий день -4 години в день) . В той же час на підприємстві ввели 0,5ставки охоронця -2361,50грн. Робітника Іванова приймають (чи переводять???) охоронцем в межах одного підприємства на не повний робочий день( 4-години в день) з з/платою 2361,50 грн. . В такому випадку Іванов працює повний робочий день на підприємстві ( 4 години землекопом, 4 години охоронцем ) і одержує як і раніше 4723грн. на місяць. . Як правильно скласти звіт по ЄСВ . Якщо показувати Іванова як охоронця 2361,50грн та як землекопа 2361,50грн. двома рядками, таблиця донараховує різніцю по ЄСВ до мінімальної по кожній професіїї . А якщо показати Іванова одним рядком з зарплатою 4723 грн. то , мабуть це буде не дуже корректно. То ж як правильно, адже Іванов одержує мінімальну зарплату на підпрємстві ,хоч і працює на двох посадах . Дякую.

Ваш працівник є внутрішнім сумісником. З запитання, можна зродити висновок, що робота землекопом, це його основне місце роботи (основна посада). Тоді охоронником потрібно було прийняти працівника за сумісництвом (видати наказ про прийняття + подати повідомлення у податкову).

ТУ звіті з ЄСВ у таблиці 6 працівника відображаєте окремими рядочками, проставляючи серед іншого у графі «22 – ознака наявності трудової книжки» за доходами, нарахованими Іванову-землекопу — «1-так», за доходами, нарахованими Іванову-охороннику — «0-ні».

З мінімальною заробітною платою порівнюєте загальний дохід, нарахований одним роботодавцем (зарплата за основним місяцем роботи + зарплата за внутрішнім сумісництвом). Якщо така загальна база нарахування буде меншою за мінзарплату (4723 грн.), до визначаєте різницю та донараховуєте на неї ЕСВ.

Якщо загальний дохід дорівнює чи більше мінімалки, то ніяких донарахувань не робите. Рядочки з донарахуваннями, які Вам автоматично робить програма, в якій Ви формуєте звітність, видаляєте. Зауважимо, що при відпраці Звіту може прийти Попередження про донарахування до мінімалки. Попередження — це не помилка! Це автоматично сформоване повідомлення для работодавця, щоб він себе перевірив, чи не помилився. Якщо все зробили вірно, переживати щодо наявності Попередження, не варто. Звіт буде прийнято.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше