№4/1

Оплата труда, февраль, 2015/№ 4/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • «Хвиля» нововведень у трудовому законодавстві: «тримаємо» впевнено Тренд цього зимового періоду — зміни. Вони без перебільшення вирують у нашій країні та підкидають новинки навіть у, здавалося б, непорушні законодавчі норми. Наприклад, зміни стрімко увірвалися до трудового законодавства — правового поля, з яким кадровики мають справу кожного дня. З найбільш помітними з них ми вже ознайомилися у перших номерах «ОП». Але спеціалісту кадрової служби ще зарано говорити «Фух!». Справа у тому, що законами внесені «точкові» зміни до вже існуючих нормативних документів, які складно відстежити. Складно, але можливо, що і підтверджує ця стаття — у ній ми зібрали ще одну порцію «трудових» змін.
  • Фінансова, адміністративна та кримінальна відповідальність за порушення трудового законодавства
  • «Золоті» правила з переведення працівників: вивчаємо разом Перетворення вирують не тільки на законодавчому полі. Наприклад, на місцях трансформують структурні устрої установ та держорганів. Одним пощастило тільки змінити «вивіску», іншим же доведеться пройти важкий шлях з об’єднання, приєднання… та інших модифікацій. Або ж ситуація з іншої опери — працівник просто переходить на іншу роботу. Як оформити окреслені «трансфери» працівників? Секрет напрочуд простий: у цих умовах популярністю користується переведення працівників на іншу роботу або до іншої установи. Хто документально оформить такий рух кадрів? Надія на спеца — кадровика! З чого розпочати процедуру переведення та на які «фішки» звернути увагу — читайте у статті.
  • Класифікатор професій оновили: як бути з кадровою документацією Сучасні потреби суспільства, розвиток технологій та й звичайні реорганізаційні «справи» позначаються на назвах професій. Погодьтеся, уже якось не комільфо звернутися до перукаря як до цирульника… ну хіба що жартома. Тому не дивно, що Класифікатор професій постійно модернізується та доповнюється. Наразі маємо чергову порцію «перемін», які набудуть чинності з березня 2015 року. Причому зміни торкнуться і назв професій у бюджетній сфері. Яких саме та як діяти кадровику напередодні останніх оновлень у Класифікаторі професій — читайте у статті.
  • Лікарняний «для догляду»: важливі тонкощі для роботодавця Якщо захворіла дитина, то мати кидає всі справи і квапиться додому. Ситуація знайома багатьом роботодавцям. А чи може лікарняний «для догляду» взяти батько або бабуся? У яких випадках це буде оплачено? Скільки триває лікарняний? Які нюанси заповнення слід урахувати роботодавцю, приймаючи такий документ до оплати? Відповіді на ці та інші запитання ви дізнаєтеся прямо зараз.
  • Медсестра суміщає обов’язки дієтсестри: чи допустимо це Медсестра працює в поліклінічному відділенні. Чи може вона суміщати посаду медичної сестри з дієтичного харчування у свій робочий час?
  • «Кто на новенького»: секрети адаптації Часто жінку, нерідко й чоловіка, ніщо не може утримати від купівлі нових черевиків. «Нехай вони незручні, проте які гарні!» — крутиться у голові. Уже наступного дня доводиться шкодувати про прийняте рішення. Ногам страшенно незручно, їм доводиться витримувати тиск, немовби вони на дні Маріанської западини, напругу — як у трансформаторі і скутість, наче на світських прийомах. Але ось проходить три, чотири, п’ять днів і життя налагоджується. Черевики розношуються, а ноги звикають. Дискомфорт зникає, а радість залишається. Людина, яка тільки-но приходить до організації або переводиться на іншу посаду, має відчуття набагато складніші та неприємніші, ніж та, що придбала нові незручні черевики. Як зробити процес вступу на посаду легким і продуктивним, читайте у цій статті.
  • «Непрості» люди: як порозумітися Ви слово — вам десять у відповідь! Тільки поглянули, а він уже образився смертельно. Попросили — він злиться. Зробили зауваження — плаче. Хотіли порадитися — він мовчить! Трапляються на життєвому шляху люди, з якими складно спілкуватися. Та що там складно, деколи нестерпно! А якщо це ваш колега або не дай Боже начальник? Що робити? Продовжимо тему комунікації та поговоримо про те, як спілкуватися зі складними людьми.
  • Перелік святкових днів, професійних, міжнародних свят і пам’ятних дат у березні 2015 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше