№14/1

Оплата труда, июль, 2015/№ 14/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Немає межі досконалості: «light»-версію надання субсидій пристосовують до практики Розмови про оформлення субсидії не вщухають. Це цілком зрозуміло — підвищені тарифи, на жаль, ніхто не відміняв, а субсидія допомагає їх «потягнути» та уберегти сімейний бюджет. Ви вже знаєте, що з 01.05.2015 р. діє спрощена процедура із надання такої пільги (див. спецвипуск «ОП», 2015, № 8/1, с. 3). При її апробації у реальних умовах виявили недоліки. Уряд до них прислухався і поспішає усунути негативні моменти. Чи вийде? Віщувати не будемо, а ось про топові новинки поговоримо прямо зараз — у статті.
  • Працівник змінив ім’я: дії кадрової служби Працівник змінив прізвище, ім’я або по батькові. Як відобразити таку подію в кадрових і бухгалтерських документах установи? Давайте розбиратися. Але перш ніж взятися безпосередньо до дій кадрової служби, зупинимося на діях самого працівника.
  • Незамінні є! Як правильно відкликати працівника з відпустки Щорічна відпустка — це час відпочинку, відновлення сил, відволікання від «виробничої» метушні. Поки працівник відпочиває, у його роботодавця робочий процес не зупиняється. І подекуди для його нормального ходу не вистачає саме працівника-відпочивальника. Рука начальника мимоволі тягнеться до телефону, щоб покликати на роботу незамінного кадра. Для держслужби — без проблем, а ось працівників інших сфер викликати із щорічної відпустки можна тільки у ситуаціях, прописаних у трудовому законодавстві. Яких саме і як документально супроводити відкликання працівника? Якщо вас хвилюють ці питання — для вас стаття із відповідями на них.
  • Працівницю переведено до іншої установи: як бути із соцвідпусткою на дітей Працівницю звільнено у зв’язку з переведенням на роботу до іншої установи (п. 5 ст. 36 КЗпП) 19.06.2015 р. Вона як одинока мати неповнолітньої 14-річної дитини має право на соцвідпустку на дітей. При звільненні працівниця не скористалася своїм правом на таку соцвідпустку за 2015 рік та відмовилася від виплати їй грошової компенсації за невикористані дні цієї відпустки. Чи можна «перевести» її право на соцвідпустку на дітей за 2015 рік до нового роботодавця? (запитання з електронної пошти редакції: ot@id.factor.ua)
  • Викладач провів усі «пари»: чи повинен він виходити на роботу Чи повинен виходити на роботу викладач вищого навчального закладу I — II рівнів акредитації в ті дні навчального семестру, в які у нього були «пари», що вже вичитані ним повністю? Навчальні заняття проведено достроково за рахунок того, що адміністрацією доставлялися пари «на вичитку». (запитання з електронної пошти редакції: ot@id.factor.ua)
  • Приймаємо студента на роботу: правильно оформляємо та виправляємо допущені помилки До установи 22.06.2015 р. прийнято на роботу за сумісництвом студента вишу (денна форма навчання) на посаду економіста на 0,5 ставки. Трудову книжку на нього не заводили та не заповнювали, оскільки керівництво вирішило, що навчання є основною роботою студента, а робота в установі — сумісництвом. Чи правильно ми вчинили, і якщо ні, як виправити допущену помилку? (Харківська обл.)
  • Ділове спілкування телефоном «В мене знов задзвонив телефон. — Хто говорить?»... «Це Іван Іванович. У мене термінова справа!», «Ганна Ми- колаївна! Ви маєте мені обов’язково допомогти!», «Петро Петрович! Шановний, від вас залежить моє життя!» Так, керівник і телефон один без одного не обходяться: «День у день, Цілий день: Дзень-дзелень, дзень-дзелень, дзень-дзелень!» Як же спілкуватися телефоном ефективніше?
  • 7 правил публічного виступу «Заговори, щоб я тебе побачив», — ці слова приписують Сократу. І керівнику доводиться говорити багато: збори, наради, конференції. Та у всіх на видноті він постійно. За ним спостерігають інші керівники, підлеглі, представники інших організацій. Зробити власний виступ переконливим, цікавим, захоплюючим, показати себе в ньому вам допоможуть 7 простих правил.
  • Строк перебування у відрядженні
  • Кого не можна направити у відрядження
  • Перелік святкових днів, професійних свят і пам’ятних дат у серпні 2015 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше