Темы статей
Выбрать темы

Музичний керівник дитсадка: коли надавати щорічну відпустку

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Чи правомірно ненадання музичному керівникові дошкільного навчального закладу щорічної основної відпустки повної тривалості влітку з виплатою допомоги на оздоровлення в розмірі ставки заробітної плати?

Посада музичного керівника дошкільного навчального закладу належить до педагогічних посад, адже передбачена Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. № 963.

Відповідно до ч. 14 ст. 10 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР педагогічним працівникам навчальних закладів щорічні відпустки повної тривалості у перший та наступні робочі роки надаються у період літніх канікул незалежно від часу прийняття їх на роботу.

Навчальний рік у дошкільному навчальному закладі починається 1 вересня і закінчується 31 травня наступного року, а оздоровчий період — з 1 червня по 31 серпня ( п. 25 Положення про дошкільний навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 р. № 305).

Згідно з додатком до Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.97 р. № 346,

щорічна основна відпустка музичним керівникам дошкільних навчальних закладів надається тривалістю 42 календарних дні.

Згідно з п. 2 цього Порядку педагогічним працівникам навчальних закладів щорічна основна відпустка повної тривалості, визначеної в додатку до цього Порядку, у перший та наступні роки надається у період літніх канікул незалежно від часу прийняття їх на роботу. Цим пунктом передбачено виключний випадок, коли щорічна основна відпустка може надаватися протягом навчального року, а саме — у разі необхідності санаторно-курортного лікування, якщо це передбачено колективним договором.

Статтею 57 Закону України «Про освіту» від 23.05.91 р. № 1060-XII педагогічним працівникам гарантовано виплату допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі місячного посадового окладу (ставки заробітної плати).

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше