Темы статей
Выбрать темы

Категорії працівників, які мають право на щорічну додаткову відпустку згідно із Законом про відпустки

Вид щорічної додаткової відпустки

Особи, які мають право на щорічну додаткову відпустку

Примітка

Щорічна додаткова відпустка за роботу із шкідливими та важкими умовами праці ( ст. 7 Закону про відпустки)

Працівники за Списком № 1290-1

Атестацію робочих місць за умовами праці проводять згідно з порядком, затвердженим постановою КМУ від 01.08.92 р. № 442. Правила надання додаткової відпустки за роботу із шкідливими та важкими умовами праці регулює Порядок № 16-1

Працівники, професії та посади яких не зазначені у Списку № 1290-1, але які окремі періоди робочого часу виконують роботу на виробництвах, у цехах, за професіями та посадами, зазначеними в ньому

Якщо працівник працює в таких умовах менше половини тривалості робочого дня, установленої для відповідних виробництв (цехів, професій, посад), то права на цей вид відпустки він не має (див. лист Мінпраці від 22.03.2010 р. № 49/0/010/80-10).

Щорічна додаткова відпустка за особливий характер праці п. 1 ч. 1 ст. 8 Закону про відпустки)

Працівники за Списком № 1290-2. До них належать особи, чия робота пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику для здоров’я

Правила надання додаткової відпустки за особливий характер праці регулює Порядок № 16-2

Права на цей вид відпустки не мають працівники, які зайняті на роботах з особливим характером праці менше половини тривалості робочого часу, установленого для працівників відповідних виробництв, цехів, професій, посад (див. лист Мінпраці від 24.05.2007 р. № 154/13/116-07).

Щорічна додаткова відпустка за особливий характер праці працівникам з ненормованим робочим днем ( п. 2 ч. 1 ст. 8 Закону про відпустки)

Працівники з ненормованим робочим днем згідно зі списками посад, робіт та професій, визначеними колективним договором, угодою

Надається відповідно до Рекомендацій № 7

Щорічна додаткова відпустка за ненормований робочий день не «світить» працівникам, які працюють в умовах неповного робочого часу шляхом зменшення тривалості: — робочого дня (абзац перший п. 2 Рекомендацій № 7); — робочого тижня з одночасним зменшенням тривалості робочого дня. А ось режим неповного робочого тижня — не перешкода для застосування ненормованого робочого дня. Тому працівники, які працюють в умовах неповного робочого тижня, мають право на додаткову відпустку за особливий характер праці (абзац другий п. 2 Рекомендацій № 7).

Використані документи

Закон про відпустки — Закон України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР.

Список № 1290-1 — Список виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість працівників на роботах в яких дає право на щорічну додаткову відпустку, наведений у додатку 1 до постанови КМУ від 17.11.97 р. № 1290.

Список № 1290-2 — Список виробництв, робіт, професій і посад працівників, робота яких пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику для здоров’я, що дає право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці, наведений у додатку 2 до постанови КМУ від 17.11.97 р. № 1290.

Порядок № 16-1 — Порядок застосування Списку № 1290-1, затверджений наказом Мінпраці від 30.01.98 р. № 16.

Порядок № 16-2 — Порядок застосування Списку № 1290-2, затверджений наказом Мінпраці від 30.01.98 р. № 16.

Рекомендації № 7 — Рекомендації щодо порядку надання працівникам з ненормованим робочим днем щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці, затверджені наказом Мінпраці від 10.10.97 р. № 7.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше