Темы статей
Выбрать темы

Вихователь ДНЗ + кастелянка: чи допустиме поєднання

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
У дитсадку вихователь як педагог має навантаження на 1,5 ставки. Чи може цей педпрацівник працювати ще й як кастелянка на 0,25 ставки на умовах внутрішнього сумісництва?

Виконання працівником, крім своєї основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому ж або іншому підприємстві, в установі, організації вважається сумісництвом ( п. 1 Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій, затвердженого спільним наказом Мінпраці, Мін’юсту та Мінфіну від 28.06.93 р. № 43).

Робітники, спеціалісти і службовці державних підприємств, установ і організацій мають право працювати за сумісництвом, тобто виконувати, крім своєї основної, іншу роботу на умовах трудового договору. На умовах сумісництва працівники можуть працювати на тому ж або іншому підприємстві, в установі, організації або у громадянина у вільний від основної роботи час ( п. 1 постанови КМУ «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 03.04.93 р. № 245).

У п. 2 наведеної постанови вказано: тривалість роботи за сумісництвом не може перевищувати чотирьох годин на день і повного робочого дня у вихідний день. Загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом місяця не повинна перевищувати половини місячної норми робочого часу.

Крім того, слід враховувати, що норма часу на ставку заробітної плати за посадою вихователя групи загального типу дошкільного навчального закладу становить 30 годин на тиждень ( п. 64 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102). Тоді як нормальна тривалість робочого часу для посади «кастелянка» становить 40 годин на тиждень ( ст. 50 КЗпП).

Увага! Тривалість робочого часу вихователя на 1,5 ставки складає 45 годин на тиждень, а за сумісництвом на посаді кастелянки з обсягом роботи на 0,25 ставки — 10 годин протягом тижня (9 та 2 години щодня відповідно за кожною посадою при п’ятиденному робочому тижні).

Конкретний графік роботи такого працівника затверджується керівником навчального закладу за погодженням з виборним профспілковим органом з урахуванням режиму роботи дошкільного навчального закладу.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше