Темы статей
Выбрать темы

Педпрацівник → науково-педагогічний працівник → педпрацівник: що з кваліфкатегорією за педпосадою

Клименко Антоніна, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Учителю художньої школи у 2009 році було присвоєно вищу кваліфікаційну категорію. З 2010 по 2016 роки цей працівник обіймав науково-педагогічну посаду в університеті, а у вересні 2016 року знову повернувся до художньої школи на посаду вчителя. Чи зберігається за ним вища кваліфікаційна категорія, присвоєна у 2009 році?

У п. 3.22 Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом МОН від 06.10.2010 р. № 930 (далі — Типове положення № 930), вказано: за працівниками, які перервали роботу на педагогічній посаді (незалежно від тривалості перерви у роботі), зберігаються присвоєні за результатами останньої атестації кваліфікаційні категорії та педагогічні звання. Атестація таких працівників здійснюється не пізніше ніж через два роки після прийняття їх на роботу*.

* У листі МОНмолодьспорту від 06.03.2013 р. № 2/5-13-576 до цієї норми доповнюється: зберігаються присвоєні за результатами останньої атестації кваліфікаційні категорії та педагогічні звання, які на момент звільнення педагогічного працівника не втратили свою дію. — Прим. ред.

Тож при відновленні педагогічними працівниками роботи за фахом за ними зберігаються присвоєні за результатами останньої атестації кваліфікаційні категорії та педагогічні звання незалежно від тривалості перерви у роботі.

Норма про втрату чинності кваліфікаційних категорій та педагогічних звань у випадку, коли вони не розглянуті (не підтверджені або не змінені) атестаційною комісією протягом 5 років з дня їх установлення (присвоєння), з дня набрання чинності Типовим положенням № 930 (тобто з 30.12.2010 р.) не застосовується.

Висновок: За вчителем такого типу позашкільного навчального закладу, як художня школа (школа мистецтв), який впродовж певного терміну не працював на такій педагогічній посаді, при поверненні на цю ж педпосаду зберігається (на термін не більше двох років) вища кваліфікаційна категорія, присвоєна під час атестації у 2009 році.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше