№18/1

Оплата труда, сентябрь, 2017/№ 18/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Щодо працевлаштування за сумісництвом Лист від 14.04.2017 р. № 8185/0/2-17/13
  • Початок відпустки «за свій рахунок» в одному році, закінчення — в іншому: визначаємо «річний ліміт» Працівник — інвалід 2 групи написав заяву про надання йому відпустки без збереження зарплати тривалістю 60 календарних днів з 16.11.2016 р. Ця відпустка надана працівнику з 16.11.2016 р. по 14.01.2017 р. Вказаний працівник у поточному році також бажає піти у відпустку без збереження зарплати тривалістю 60 календарних днів з 25.09.2017 р. Чи має роботодавець надати відпустку «за свій рахунок» саме 60 календарних днів, адже у 2017 році працівник як інвалід 2 групи уже скористався 14 календарними днями цієї відпустки (з 01.01.2017 р. по 14.01.2017 р.)?
  • Щорічна відпустка після відпустки для догляду за дитиною: розбираємо ситуації з практики Надання щорічних відпусток працівницям, що повернулися до роботи після соцвідпусток для догляду за дитиною до 3 років або відпусток без збереження зарплати для догляду за дитиною до 6 років, має свої особливості. У кожної матусі — своя «відпускна» історія. Але у кожній з них є схожі елементи. Як надати щорічну відпустку після «декрету»? У цьому допоможуть практичні ситуації з поясненнями з їх вирішення.
  • Видача розрахункового листа про зарплату: безумовна функція роботодавця Чи має працівник надавати роботодавцю заяву про своє бажання отримувати розшифровку (розрахунковий лист) сум нарахованої і виплаченої зарплати? В якій формі роботодавець має надати працівнику такий розрахунковий лист?
  • Вченому — світло, а невченому — тьма: чи «світить» працівнику-суміснику оплачувана навчальна відпустка Працівник має основне місце роботи і місце роботи за сумісництвом в одній установі (внутрішній сумісник). Цей працівник навчається заочно на 3 курсі у вищому навчальному закладі. Він надав довідку-виклик для складання сесії та заяву про надання йому додаткової оплачуваної навчальної відпустки тривалістю 20 календарних днів з 09.10.2016 р. Чи надавати оплачувану навчальну відпустку цьому працівнику за тією посадою, на якій він працює як сумісник?
  • Як батьку піти у відпустку для догляду за дитиною до 3 років Чи може у відпустку для догляду за дитиною до 3 років піти батько дитини? Якщо так, то на підставі яких документів?
  • Батько у відпустці для догляду за дитиною до 6 років У сім’ї працівника двоє дітей — 1,5 і 4 роки. У відпустці для догляду за молодшою дитиною перебуває мати. Старша дитина потребує домашнього догляду згідно з медичним висновком. Чи може правом на відпустку для догляду за нею скористатися батько?
  • Табелюємо роботу під час відпустки для догляду за дитиною до 3 років Як правильно заповнити табель обліку використання робочого часу для працівниці, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років і працює на умовах неповного робочого дня?
  • «Житлово-комунальна» субсидія: немає межі… нововведенням Напередодні опалювального сезону все більше українських родин замислюються, як раціонально розподілити сімейний бюджет, щоб вистачило оплатити комуналку. Популярний метод вирішення такої проблеми — скористатися субсидією на оплату ЖКП. Тим часом процедура оформлення і порядок надання такої субсидії продовжує поповнюватися нормативними нововведеннями, порядковий номер яким уже й важко присвоїти. Чого очікувати тепер? У статті ми розповімо про актуальні новації в процедурно-субсидіарних правилах.
  • Як впливає ставлення керівника на співробітника Досвідчений керівник легко відповідає на запитання, хто у його відділі талановиті і працелюбні бджілки, а хто неефективні трутні. У нього вже око накидане, спостереження зібрані, статистика підведена. Ось тільки чи завжди він правий? Та й узагалі, чи варто до когось ставитися як до трутня? І які ефекти це спричинить? Давайте розбиратися, як ставлення керівника до співробітника впливає на професійну діяльність останнього.
  • «360 градусів»: оцінка компетенцій співробітника Як зрозуміти, на що дійсно здатний співробітник, які його якості розвивати, як планувати його професійне зростання? Ці запитання ставить собі кожен керівник і відповідає: «Потрібна оцінка!». Але як же зробити цю оцінку об’єктивнішою, адже є ризик суб’єктивного і неправильного ставлення керівника до підлеглого. Давайте спробуємо технологію «360 градусів».
  • Перелік святкових днів, професійних і міжнародних свят у жовтні 2017 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше