Темы статей
Выбрать темы

Посада «Спеціаліст-юрисконсульт» у приватній компанії: як виправити

Носиков Александр, заведующий отделом мониторинга социальных процессов НИИ труда и занятости населения Минсоцполитики и НАН Украины, канд. соц. наук
При звільненні працівника приватної компанії, який працював на посаді «Спеціаліст-юрисконсульт», з’ясувалося, що така посада застосовується виключно у сфері державної служби. Як правильно оформити звільнення працівника згідно із вимогами нормативної документації?

Дійсно, посаду «Спеціаліст-юрисконсульт», яка має код КП 2419.3 (угруповання КП «Професіонали державної служби»), повинні займати держслужбовці відповідного профілю діяльності.

Водночас КП містить посаду «Юрисконсульт» із кодом КП 2429 (угруповання КП «Інші професіонали в галузі правознавства»), яка й відповідає профілю роботи з надання юридичних консультацій тощо працівника у приватній компанії.

Звісно, неточний запис у трудовій книжці потрібно виправити. При цьому слід мати на увазі:

УВАГА

«помилку» спочатку було допущено у штатному розписі, тому виправлення вносяться і до нього.

Алгоритм виправлення неточного запису зводиться до такого:

а) видається наказ «Про внесення змін до штатного розпису» (оскільки зміни незначні) із зазначенням дати внесення таких змін;

б) видається наказ про внесення змін до «неправильного» наказу з урахуванням посад, що відповідають КП;

в) уноситься запис до трудової книжки про визнання попереднього запису недійсним і зазначається правильне формулювання посади працівника.

Так, наприклад, у трудовій книжці у розділ «Відомості про прийом на роботу, переведення на іншу роботу та про звільнення (із зазначенням причин і з посиланням на статтю, пункт закону)» після запису № 7

img 1

має з’явитися такий запис № 8:

img 2

Після цього належним чином оформлюється звільнення працівника з посади юрисконсульта.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше