№6/1

Оплата труда, март, 2019/№ 6/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Про назви посад «Генеральний директор» та «Директор» Лист від 06.02.2019 р. № 19/0/193-19
  • «Генеральний директор» чи «Директор»: як не заплутатися У Класифікаторі професій можна знайти такі професійні назви посад керівників: — «Генеральний директор (голова, президент, інший керівник) об’єднання підприємств (асоціації, корпорації, концерну, радіокомпанії, телекомпанії, телерадіокомпанії, телерадіо-, інформаційного агентства і т. ін.)» з кодом КП 1210.1; — «Директор (начальник, інший керівник) підприємства» з кодом КП 1210.1.
  • Класифікатор професій: аналізуємо Зміни № 8 Життя не стоїть на місці, тому застарілі професії втрачають популярність. Деякі з них можна пристосувати до нових умов, а деякі відходять у небуття. Нещодавно Мінекономрозвитку наказом від 15.02.2019 р. № 259 затвердило Зміни № 8 до національного класифікатора ДК 003:2010 «Класифікатор професій» (далі — Зміни № 8). Пропонуємо до вашої уваги детальний аналіз цих змін.
  • Апгрейд Класифікатора професій: що робити та куди бігти? Записи у трудовій книжці про найменування роботи, професії або посади, на яку прийнятий працівник, повинні відповідати найменуванням професій і посад, зазначеним у Класифікаторі професій. Нещодавно до нього були внесені чергові зміни. Ми цінуємо ваш час, тому з радістю підкажемо, як врахувати ці новації у кадровій документації.
  • Табель обліку робочого часу — необхідний документ Табель обліку робочого часу (далі — Табель) потрібен для обліку використання робочого часу, контролю за його дотриманням, розрахунку заробітної плати. Давайте разом пригадаємо особливості ведення цього важливого кадрового документа.
  • Кадрові документи підприємця-роботодавця Якщо підприємець використовує найману працю, то він є роботодавцем. А якщо так, на нього поширюються вимоги трудового законодавства, у тому числі обов’язок вести кадрову документацію, хоча і в дещо спрощеному вигляді (порівняно з юридичними особами). Про те, яка кадрова документація має бути в підприємця, щоб уникнути конфліктних ситуацій з перевіряючими з Держпраці, розповімо прямо зараз.
  • Робота за комп’ютером: дотримуйтесь правил! Сьогодні неможливо уявити роботу офісного працівника без комп’ютера. Цей електронний помічник міцно укорінився в трудовій діяльності. Але усім знайомі викликані ним неприємні відчуття після напруженого робочого дня. Захистити здоров’я тих, хто працює за комп’ютерами, покликані Вимоги № 207*. Про те, що дотримуватися їх зобов’язані всі роботодавці, періодично нагадує Держпраці. Сьогодні і ми нагадаємо про основні правила роботи за комп’ютером.
  • Державна підтримка малозабезпечених сімей Члени малозабезпечених сімей можуть отримати різні види соціальної підтримки за рахунок як державного, так і місцевих бюджетів. Що необхідно для отримання таких пільг? Яка сім’я вважається малозабезпеченою? Як отримати статус малозабезпеченої сім’ї? Ми розкажемо вам все по порядку.
  • Строковий трудовий договір і хвороба під час відпустки: продовжити чи звільнити? Епопея зі строковими трудовими договорами триває. Звичайно, з одного боку, їх укладення — безперечний вихід для роботодавця, коли трудові відносини не можуть бути встановлені на невизначений строк. З іншого ж боку, строковий трудовий договір — це головний біль роботодавця, особливо щодо його закінчення, про що свідчать численні судові рішення. Одне з них — постанова Верховного Суду від 26.12.2018 р. у справі № 640/498/17-ц.
  • Працівник достроково вийшов із навчальної відпустки: як оплачувати? На підставі довідки-виклику на сесію працівникові надано навчальну відпустку з 02.01.2019 р. по 31.01.2019 р. Відпускні виплачено в грудні 2018 року. У довідці про участь у сесії зазначено, що працівник вибув із навчального закладу 29.01.2019 р. На роботу він вийшов 30.01.2019 р. Як правильно в цій ситуації оплатити дні 30 і 31 січня 2019 року?
  • Гуманний менеджмент запізнень Поки КЗпП продовжує розглядати запізнення виключно як порушення трудової дисципліни і вручає начальнику цілих два інструменти — догану і звільнення, світ нестримно змінюється. Особливо світ управлінських технологій! Давайте розглянемо не дисциплінарні, а м’які способи вплинути на запізнення співробітників.
  • Перелік святкових днів, професійних і міжнародних свят у квітні 2019 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше