Темы статей
Выбрать темы

Працевлаштування осіб з інвалідністю: реєструємося у Фонді

Беляева Елена, эксперт по вопросам оплаты труда
Необхідність зареєструватися у Фонді соціального захисту інвалідів (далі — Фонд) безпосередньо пов’язана з обов’язком подання Звіту про виконання «інвалідного» нормативу. У які строки роботодавець повинен здійснити таку реєстрацію? Які документи потрібно для цього подати? Ми вам нагадаємо.

Згідно з п. 1. Порядку реєстрації* роботодавці, у яких СКШП за рік становить 8 і більше осіб, повинні зареєструватися у відділеннях Фонду за місцем своєї держреєстрації.

* Порядок реєстрації підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, що використовують найману працю, затверджений постановою КМУ від 31.01.2007 р. № 70.

У загальному випадку для реєстрації роботодавці подають заяву про реєстрацію за формою, затвердженою наказом Мінпраці від 14.03.2007 р. № 98. Крім заяви, окремі роботодавці подають додатково:

1) копію рішення про внесення до Реєстру неприбуткових установ та організацій — для підприємств, установ та організацій, у тому числі громадських організацій осіб з інвалідністю, які повністю утримуються за рахунок бюджетних коштів;

2) відомості про відокремлені підрозділи за формою, наведеною в додатку до Інструкції № 42**, — для роботодавців, у яких є відокремлені підрозділи;

** Інструкція щодо заповнення форми звітності № 10-ПІ (річна) «Звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів», затверджена наказом Мінсоцполітики від 10.02.2007 р. № 42.

3) копію установчого договору та/або статуту госпоб’єднання, а також перелік підприємств, які ввійшли до складу госпоб’єднання, за формою додатка до Інструкції № 42 — для госпоб’єднань, до складу яких входять громадські організації осіб з інвалідністю.

Увага! Якщо ви подаєте заяву про реєстрацію до відділення Фонду особисто, то разом з копіями документів надаєте їх оригінали. Якщо ж заяву надсилаєте поштою, то копії потрібно посвідчити нотаріально.

Датою реєстрації у Фонді вважається дата надання документів, а в разі надіслання їх поштою — дата, зазначена на поштовому штемпелі. Строк реєстрації — до 1 лютого року, наступного за роком збільшення кількості працюючих за основним місцем роботи (СКШП за рік) до 8 і більше осіб.

Якщо змінилося найменування або місцезнаходження юрособи, або П. І. Б., або місце реєстрації проживання фізособи-підприємця, заяву разом з необхідними документами потрібно подати до Фонду протягом 10 робочих днів після держреєстрації змін до установчих документів юрособи або зміни П. І. Б. фізособи-підприємця.

За порушення строків реєстрації відповідальність не встановлена.

Якщо ви не встигнете зареєструватись до 1 лютого 2020 р., то ви зможете зареєструватися у Фонді безпосередньо перед поданням Звіту (тобто до 1 березня 2020 р.).

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше