Нормативний акт Перечень ставок ввозной пошлины, систематизированный согласно Украинской классификации товаров внешнеэкономической деятельности (утратил силу)

Раздел VII. Полимерные материалы, пластмассы и изделия из них; каучук, резина и изделия из них

Обращаем ваше внимание на то, что данный документ является устаревшим. Редакция сайта не рекомендует его использовать.
Редакции
Изменения документа по годам
Печать
Автор : Верховная Рада Украины

Примітки:

1. Товари, подані в наборах, що складаються з двох або більше різних компонентів, які повністю або частково входять до цього розділу і призначені для змішування з метою створення продукту, зазначеного в розділі VI або VII, слід класифікувати у товарній позиції, яка відповідає цьому продукту, за умови, що ці компоненти:

(a) з огляду на спосіб їх пакування явно призначені для використання разом без попереднього перепакування;

(b) подаються разом; і

(c) визначаються або їх власною природою, або за їх співвідношенням і доповнюють один одного.

2. За винятком виробів товарної позиції 3918 або 3919, пластмаси, каучук та вироби з них, покриті рельєфом або зображенням, спеціально на них нанесеним для їх основного призначення, класифікуються у групі 49.

Додаткова примітка України:

1. У цьому розділі терміни «що використовуються (використовується) для промислового складання моторних транспортних засобів» застосовуються лише до товарів, які використовуються у промисловому виробництві моторних транспортних засобів товарних позицій 8701–8705, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

 

Група 39
Пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них

Примітки:

1. В УКТЗЕД термін «пластмаси» означає матеріали товарних позицій 3901–3914, здатні під час полімеризації або на будь-якій наступній стадії набувати заданої форми під впливом зовнішньої дії (як правило, температури і тиску, а у разі потреби з використанням розчинника або пластифікатора) та зберігати її після усунення зовнішньої дії, такої як пресування, лиття, екструзія, каландрування або іншої.

В УКТЗЕД термін «пластмаси» означає також вулканізоване волокно, однак не застосовується до матеріалів, які розглядаються як текстильні в розділі XI.

2. До цієї групи не включаються:

(a) мастильні матеріали товарної позиції 2710 або 3403;

(b) воски товарної позиції 2712 або 3404;

(c) окремі органічні сполуки визначеного хімічного складу (група 29);

(d) гепарин або його солі (товарна позиція 3001);

(e) розчини (крім колодію), які складаються з будь-яких продуктів товарних позицій 3901–3913 в летких органічних розчинниках, за умови, що частка розчинника становить більш як 50 мас. % розчину (товарна позиція 3208); фольга для тиснення товарної позиції 3212;

(f) органічні поверхнево-активні речовини та препарати товарної позиції 3402;

(g) природні переплавлені смоли або складні ефіри цих смол (товарна позиція 3806);

(h) готові присадки, добавки до нафтопродуктів (включаючи бензин) або для інших рідин, які використовуються з тією самою метою, що і нафтопродукти (товарна позиція 3811);

(ij) готові гідравлічні рідини на основі полігліколів, силіконів або інших полімерів групи 39 (товарна позиція 3819);

(k) діагностичні або лабораторні реагенти на підкладці з пластмаси (товарна позиція 3822);

(l) синтетичний каучук групи 40 або вироби з нього;

(m) шорно-сідлові вироби або упряж (товарна позиція 4201), або валізи, кейси, сумки та інші вироби товарної позиції 4202;

(n) плетені, кошикові вироби, матеріали для плетіння групи 46;

(o) настінні покриття товарної позиції 4814;

(p) товари розділу XI (текстильні матеріали та вироби з них);

(q) вироби розділу XII (наприклад, взуття, головні убори, парасольки від сонця і дощу, палиці, ціпки, пуги, батоги та їх частини);

(r) біжутерія (імітація ювелірних виробів) товарної позиції 7117;

(s) товари розділу XVI (машини та механічне або електричне обладнання);

(t) частини літальних апаратів або транспортних засобів розділу XVII;

(u) вироби групи 90 (наприклад, оптичні елементи, оправи для окулярів, креслярські інструменти);

(v) вироби групи 91 (наприклад, годинники, корпуси годинників усіх видів);

(w) вироби групи 92 (наприклад, музичні інструменти та їх частини);

(x) вироби групи 94 (наприклад, меблі, лампи (світильники) та освітлювальне обладнання, світлові вивіски, збірні будівельні конструкції);

(y) вироби групи 95 (наприклад, іграшки, ігри, спортивний інвентар); або

(z) вироби групи 96 (наприклад, щітки, ґудзики, застібки-блискавки, гребінці, мундштуки, чубуки до люльок, частини для термосів, авторучки, цангові олівці).

3. До товарних позицій 3901–3911 включаються лише товари, одержані в результаті хімічного синтезу:

(a) рідкі синтетичні поліолефіни, менш як 60 об. % яких методом дистиляції при низькому тиску переганяється при температурі 300° C та тиску 1013 мбар (товарні позиції 3901 і 3902);

(b) смоли з низьким ступенем полімеризації кумарон-інденового типу товарної позиції 3911;

(c) інші синтетичні полімери, що містять у середньому щонайменше п’ять мономерних ланок;

(d) силікони (товарна позиція 3910);

(e) резоли (товарна позиція 3909) та інші преполімери (форполімери).

4. Термін «співполімери» означає усі полімери, в яких частка жодної мономерної ланки не становить 95 мас. % або більше загального вмісту полімеру.

Якщо у контексті не обумовлено інше, у цій групі співполімери (включаючи співполіконденсати, продукти адитивної співполімеризації, блокспівполімери і прищеплені співполімери) та суміші полімерів повинні включатися до тієї ж самої товарної позиції, що і полімери співмономерної (сомономерної) ланки, яка переважає за масою порівняно з будь-якою іншою індивідуальною співмономерною ланкою. У цій примітці співмономерні ланки, що утворюють полімери однієї товарної позиції, розглядаються разом як один співмономер.

У разі коли не переважає жоден співмономерний ланцюг, співполімери або полімерні суміші залежно від конкретного випадку повинні зазначатися в товарній позиції, останній в порядку зростання кодів тих рівнозначних товарних позицій, які розглядаються і до яких вони можуть бути включені.

5. Хімічно модифіковані полімери, в яких тільки бокові ланцюги головної полімерної ланки змінено хімічним впливом, зазначаються у товарній позиції, що відповідає немодифікованому полімеру. Ця умова не стосується прищеплених співполімерів.

6. У товарних позиціях 3901–3914 термін «первинні форми» означає тільки такі форми:

(a) рідини і пасти, включаючи дисперсії (емульсії та суспензії) та розчини;

(b) блоки неправильної форми, шматки (грудки), порошки (включаючи формувальні порошки), гранули, пластівці та подібні об’ємні форми.

7. Товарна позиція 3915 не включає відходи, обрізки і скрап однорідного за складом термопластичного матеріалу, переробленого в первинні форми (товарні позиції 3901–3914).

8. У товарній позиції 3917 терміни «труби, трубки, шланги» означають порожнисту продукцію незалежно від того, йдеться про напівфабрикати чи про готову продукцію, яку використовують, як правило, для транспортування, проведення або розподілу газів і рідин (наприклад, ребристі шланги для поливу, перфоровані труби). Ці терміни стосуються також трубкових оболонок сосисок, ковбас та інших плоских труб і трубок, за винятком продукції, що має інший поперечний переріз, ніж круглий, овальний, прямокутний (довжина якого не більш як у 1,5 раза перевищує ширину), або форму правильного багатокутника, яку слід розглядати не як труби, трубки або шланги, а як фасонні профілі.

9. У товарній позиції 3918 термін «пластмасові покриття для стін або стелі» означає продукцію у рулонах з шириною не менш як 45 см, яку використовують як оздоблення для стін або стель і яка складається з пластмас, нерозривно з’єднаних з основою з будь-якого матеріалу, крім паперу; до того ж шар пластмаси (на лицьовій поверхні), як правило, оздоблений і має зернистий рельєф, рельєфний малюнок, забарвлену поверхню, друкований малюнок чи орнамент або декорований інакше.

10. У товарних позиціях 3920 і 3921 терміни «плити, листи, плівки, стрічки і смужки» означають тільки плити, листи, плівки, стрічки і смужки (крім включених до групи 54) і блоки правильної геометричної форми, включаючи ті, що мають рельєф або поверхню, оброблену інакше, нерозрізані або нарізані на прямокутники (включаючи квадрати), але без подальшої обробки (навіть якщо в результаті обробки набувають вигляду готових до використання виробів).

11. До товарної позиції 3925 включаються лише такі вироби за умови, що вони не включені до попередніх товарних позицій підгрупи II цієї групи:

(a) резервуари, баки (включаючи септик-баки), бочки та аналогічні ємності місткістю більш як 300 л;

(b) конструкційні елементи, наприклад, для підлог, стін, перегородок, стель тощо;

(c) ринви та фітинги до них;

(d) двері, вікна та рами, наличники та пороги для дверей;

(e) балкони, балюстради, перила та аналогічні огорожі;

(f) віконниці, штори (включаючи венеціанські жалюзі) та аналогічні вироби, їх частини та доповнення;

(g) великогабаритні конструкційні елементи полиць для складання і стаціонарного встановлення, наприклад, у магазинах, майстернях, складах;

(h) декоративні архітектурні деталі, наприклад, канелюри, куполи, голуб’ятні;

(ij) фітинги та кріпильні комплекти, призначені для стаціонарного встановлення у/або на дверях, вікнах, сходах, стінах або інших частинах будівель, наприклад, кнопки, ручки, гаки, скоби, гачки для рушників, плати для вимикачів та інші захисні плати.

Примітки до товарних підпозицій:

1. До будь-якої товарної позиції цієї групи полімери (включаючи співполімери) і хімічно модифіковані полімери слід включати відповідно до таких положень:

(a) якщо існує товарна підпозиція «інші» на тому самому рівні:

(1) наявність префікса «полі» у назві специфічного полімеру у формулюванні товарної підпозиції (наприклад, поліетилен або поліамід-6,6) означає, що основна мономерна ланка або мономерні ланки зазначеного полімеру, взяті разом, повинні становити 95 мас. % або більше загального вмісту полімеру;

(2) співполімери, наведені у товарних підпозиціях 3901 30, 3903 20, 3903 30 і 3904 30, слід класифікувати у цих товарних підпозиціях за умови, що співмономерні ланки зазначеного співполімеру становлять 95 мас. % або більше загального вмісту полімеру;

(3) хімічно модифіковані полімери включаються до товарної підпозиції «інші» за умови, якщо ці хімічно модифіковані полімери не включені до іншої більш специфічної товарної підпозиції;

(4) полімери, що не відповідають умовам, зазначеним у пунктах (1), (2) або (3), повинні включатися до тієї самої товарної підпозиції з числа тих, що залишилися, товарних підпозицій того самого рівня, яка включає полімери з мономерною ланкою, що домінує за масою серед будь-яких інших індивідуальних співмономерів. З цією метою мономерні ланки, з яких складаються полімери, зазначені в одній і тій самій підпозиції, повинні розглядатися разом. Порівнювати необхідно тільки ті співмономерні ланки, з яких складається полімер і які входять до підпозицій одного рівня;

(b) у разі відсутності підпозиції «інші» на тому самому рівні:

(1) полімери повинні включатися до підпозиції, яка складається з полімерів з мономерною ланкою, що домінує за масою серед будь-яких інших індивідуальних співмономерних ланок. З цією метою основні мономерні ланки, з яких складаються полімери, зазначені в одній і тій самій підпозиції, повинні розглядатися разом. Порівнюватися повинні тільки такі співмономерні ланки, з яких складаються полімери, що входять до підпозицій одного рівня;

(2) хімічно модифіковані полімери повинні включатися до товарної підпозиції, яка відповідає немодифікованому полімеру.

Полімерні суміші потрібно включати до тієї самої товарної підпозиції, що і полімери, одержані з тих самих мономерних ланок у тих самих пропорціях.

2. У товарній підпозиції 3920 43 термін «пластифікатори» означає вторинні пластифікатори.

Додаткова примітка:

1. У разі коли тканини або полотна трикотажні, повсть чи фетр, або неткані матеріали, які застосовуються з метою армування, рукавички, рукавиці або мітенки, просочені або вкриті пористою пластмасою, розглядаються у групі 39, навіть якщо вони:

виготовлені з тканин або полотен трикотажних (крім тих, що належать до товарної позиції 5903), повсті або фетру, або нетканих матеріалів, просочених або вкритих пористою пластмасою, або

виготовлені з непросочених або невкритих тканин або полотен трикотажних, повсті або фетру, або нетканих матеріалів, які потім було піддано просоченню або вкриванню пористою пластмасою.

(Примітка 3 (c) до групи 56 та примітка 2 (a) (5) до групи 59).

Додаткова примітка України:

До товарної підкатегорії 3926 90 97 20 включають пломби з пластмас, кожна з яких має номерне маркування та на яку може бути нанесене зображення чи текст. Такі пломби встановлюються, як правило, без застосування спеціальних пристроїв. До цієї товарної підкатегорії включають також пристрої контролю за доступом, які мають спеціальну пломбувальну камеру для номерної одноразової пломби або номерне маркування та на які може бути нанесене зображення чи текст. Пломби та пристрої контролю за доступом використовують для пломбування транспортних засобів, приміщень, мішків, дверних замків, лічильників, приладів, сейфів, дверей, ключів, шухляд тощо.

Код

Назва

Ставки мита, %

Додаткові ОВО

преференційна

пільгова

повна

I. ПЕРВИННІ ФОРМИ

3901

Полімери етилену в первинних формах:

3901 10

- поліетилен з питомою густиною менш як 0,94:

3901 10 10 00

- - поліетилен лінійний

0

0

3901 10 90 00

- - інший

0

0

3901 20

- поліетилен з питомою густиною 0,94 або більше:

3901 20 10 00

- - поліетилен, зазначений у примітці 6 (b) до цієї групи, питомою густиною 0,958 або більше при температурі 23° C з вмістом:

— 50 мг/кг або менше алюмінію;

— 2 мг/кг або менше кальцію;

— 2 мг/кг або менше хрому;

— 2 мг/кг або менше заліза;

— 2 мг/кг або менше нікелю;

— 2 мг/кг або менше титану; та

— 8 мг/кг або менше ванадію, що використовується для виробництва хлорсульфованого (сульфохлорованого) поліетилену

0

0

3901 20 90 00

- - інші

0

0

3901 30 00 00

- співполімери етилену з вінілацетатом

0,05

0,05

3901 90

- інші:

3901 90 30 00

- - іономер (іономерний полімер), що складається із солі тримеру етилену з ізобутилакрилатом і метакрилової кислоти; А-Б-А блок-співполімер з полістиролу, етилен-бутиленового співполімеру та полістиролу з вмістом 35 мас. % або менше стиролу в одній з форм, зазначених у примітці 6 (b) до цієї групи

5

5

3901 90 90

- - інші:

3901 90 90 10

- - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3901 90 90 90

- - - інші

5

5

3902

Полімери пропілену або інших олефінів у первинних формах:

3902 10 00 00

- поліпропілен

0

0

3902 20 00 00

- поліізобутилен

5

5

3902 30 00

- співполімери пропілену:

3902 30 00 10

- - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3902 30 00 90

- - інші

5

5

3902 90

- інші:

3902 90 10 00

- - А-Б-А блок-співполімер полістиролу, етилен-бутиленового співполімеру та полістиролу з вмістом стиролу 35 мас. % або менше в одній з форм, зазначених у примітці 6 (b) до цієї групи

5

5

3902 90 20 00

- - полі(бут-1-ен) (полібутилен-1), співполімер бут-1-ену (бутилену-1) та етилену з вмістом 10 мас. % або менше етилену, або суміш з полі(бут-1-ену) (полібутилену-1) з поліетиленом та/або поліпропіленом з вмістом 10 мас. % або менше поліетилену та/або 25 мас. %, або в одній із форм, зазначених у примітці 6 (b) до цієї групи

5

5

3902 90 90

- - інші:

3902 90 90 10

- - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3902 90 90 90

- - - інші

5

5

3903

Полімери стиролу у первинних формах:

- полістироли:

3903 11 00 00

- - призначені для спучування або спінювання

6,5

6,5

3903 19 00 00

- - інші

6,5

6,5

3903 20 00 00

- співполімери стиролакрилонітрильні (SAN)

0

0

3903 30 00 00

- співполімери акрилонітрилбутадієнстирольні (ABS)

0

0

3903 90

- інші:

3903 90 10 00

- - співполімери тільки стиролу з аліловим спиртом, з ацетильним числом 175 або більше

0

0

3903 90 20 00

- - полістирол бромований з вмістом брому 58 мас. % або більше, але не більш як 71 мас. % в одній з форм, зазначених у примітці 6 (b) до цієї групи

0

0

3903 90 90 00

- - інші

0

0

3904

Полімери вінілхлориду або інших галогенованих олефінів у первинних формах:

3904 10 00 00

- полівінілхлорид, не змішаний з іншими речовинами

0

0

- полівінілхлорид інший:

3904 21 00 00

- - непластифікований

5

5

3904 22 00 00

- - пластифікований

0

0

3904 30 00 00

- співполімери вінілхлориду та вінілацетату

0

0

3904 40 00 00

- інші співполімери вінілхлориду

0

0

3904 50

- полімери вініліденхлориду

3904 50 10 00

- - співполімер вініліденхлориду з акрилонітрилом у вигляді кульок, що здатні розширюватись, діаметром 4 мкм або більше, але не більш як 20 мкм

0

0

3904 50 90 00

- - інші

0

0

- фторполімери:

3904 61 00 00

- - політетрафторетилен

0

0

3904 69

- - інші:

3904 69 10 00

- - - полівінілфторид в одній з форм, зазначених у примітці 6 (b) до цієї групи

0

0

3904 69 20 00

- - - фтореластомер FKM

0

0

3904 69 80 00

- - - інші

0

0

3904 90 00 00

- інші

0

0

3905

Полімери вінілацетату або інших складних вінілових ефірів у первинних формах; інші вінілові полімери у первинних формах:

- полівінілацетат:

3905 12 00 00

- - диспергований у воді

5

5

3905 19 00 00

- - інші

5

5

- співполімери вінілацетату:

3905 21 00 00

- - диспергований у воді

2

2

3905 29 00 00

- - інші

5

5

3905 30 00 00

- спирт полівініловий, який містить або не містить негідролізовані ацетатні групи

2

2

- інші:

3905 91 00 00

- - співполімери

5

5

3905 99

- - інші:

3905 99 10 00

- - - полівінілформаль однієї з форм, зазначених у примітці 6 (b) до цієї групи, молекулярна маса якого 10000 або більше, але не більш як 40000, містить:

— 9,5 мас. % або більше, але не більш як 13 мас. % ацетильних груп, у перерахунку на вінілацетат;

та

— 5 мас. % або більше, але не більш як 6,5 мас. % гідроксильних груп, у перерахунку на вініловий спирт

5

5

3905 99 90 00

- - - інші

5

5

3906

Акрилові полімери у первинних формах:

3906 10 00 00

- поліметилметакрилат

0

0

3906 90

- інші:

3906 90 10 00

- - полі [N-(3-гідроксііміно-1,1-диметилбутил) акриламід]

0,5

0,5

3906 90 20 00

- - співполімер 2-діізопропіламіноетилметакрилату з децилметакрилатом, у формі розчину в N,N-диметилацетаміді з вмістом 55 мас. % або більше співполімеру

0,5

0,5

3906 90 30 00

- - співполімер акрилової кислоти з 2-етилгексилакрилатом з вмістом 10 мас. % або більше, але не більш як 11 мас. % 2-етилгексилакрилату

0,5

0,5

3906 90 40 00

- - співполімер акрилонітрилу з метилакрилатом, модифікований полібутадієнакрилонітрилом (NBR)

0,5

0,5

3906 90 50 00

- - продукт полімеризації акрилової кислоти з алкілметакрилатом та з невеликим вмістом інших мономерів, що використовується як загусник для виробництва пастоподібних друкарських фарб для текстилю

0,5

0,5

3906 90 60 00

- - співполімер метилакрилату з етиленом та мономером, який містить як замісник некінцеву карбоксильну групу, з вмістом 50 мас. % або більше метилакрилату, в тому числі змішаний або не змішаний з кремнеземом

0,5

0,5

3906 90 90 00

- - інші

0

0

3907

Поліацеталі, інші прості поліефіри (поліетери) та епоксидні смоли у первинних формах; полікарбонати, алкідні смоли, складні поліалільні ефіри та інші складні поліефіри (поліестери), у первинних формах:

3907 10 00 00

- поліацеталі

5

5

3907 20

- поліефіри прості інші:

- - прості поліефіроспирти:

3907 20 11 00

- - - поліетиленгліколі

5

5

3907 20 20

- - - інші:

3907 20 20 10

- - - - з гідроксильним числом не більш як 100

1

1

3907 20 20 90

- - - - інші

0

0

- - інші:

3907 20 91 00

- - - співполімер 1-хлор-2,3-епоксипропану та етилен оксиду

5

5

3907 20 99 00

- - - інші

5

5

3907 30 00 00

- смоли епоксидні

0

0

3907 40 00 00

- полікарбонати

0

0

3907 50 00 00

- смоли алкідні

0

0

3907 60

- полі (етилентерефталат):

3907 60 20 00

- - що має в’язкість 78 мл/г або вищу

0

0

3907 60 80 00

- - інші

1

1

3907 70 00 00

- полілактид

0

0

- поліефіри складні інші:

3907 91

- - ненасичені:

3907 91 10

- - - рідкі:

3907 91 10 10

- - - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3907 91 10 90

- - - - інші

2

2

3907 91 90 00

- - - інші

5

5

3907 99

- - інші:

3907 99 10 00

полі(етиленнафталін-2,6-дикарбоксилат)

5

5

3907 99 90

- - - інші:

3907 99 90 10

полібутилентерефталат з питомою густиною не менш як 1,29 г/см3, але не більш як 1,33 г/см3 з гідроксильним числом не більш як 100

2

2

3907 99 90 20

- - - - інші з гідроксильним числом не більш як 100

5

5

3907 99 90 90

- - - - інші

0

0

3908

Поліаміди у первинних формах:

3908 10 00

- поліамід-6, -11, -12, -6,6, -6,9, -6,10 або -6,12:

3908 10 00 10

- - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3908 10 00 90

- - інші

5

5

3908 90 00 00

- інші

6,5

6,5

3909

Аміноальдегідні смоли, фенолоальдегідні смоли та поліуретани у первинних формах:

3909 10 00 00

- смоли карбамідні; смоли тіокарбамідні

5

5

3909 20 00 00

- смоли меламінові

5

5

3909 30 00 00

- смоли аміноальдегідні інші

5

5

3909 40 00 00

- смоли фенолоальдегідні

0

0

3909 50

- поліуретани:

3909 50 10 00

- - поліуретан 2,2’-(третбутиліміно) діетанолу та 4,4’-метилендициклогексилдіізоціанату у вигляді розчину в N,N-диметилацетаміді з вмістом 50 мас. % або більше полімеру

5

5

3909 50 90

- - інші:

3909 50 90 10

- - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3909 50 90 90

- - - інші

5

5

3910 00 00

Силікони у первинних формах:

3910 00 00 10

- силіконові масла

6,5

6,5

3910 00 00 50

- силіконові еластомери

2

2

3910 00 00 90

- інші

5

5

3911

Смоли нафтові, кумаронові, інденові, кумароноінденові та політерпени, полісульфіди, полісульфони та інші речовини, зазначені у примітці 3 до цієї групи, у первинних формах, не включені до інших товарних позицій:

3911 10 00 00

- смоли нафтові, кумаронові, інденові, кумароноінденові та політерпени

0

0

3911 90

- інші:

- - продукти, одержані конденсацією або полімеризацією з перегрупуванням, хімічно модифіковані або немодифіковані:

3911 90 11 00

- - - полі(окси-1,4-феніленсульфоніл -1,4-феніленокси-1,4-феніленізопропіліден-1,4-фенілен) в одній з форм, зазначених у примітці 6 (b) до цієї групи

5

5

3911 90 13 00

- - - полі (тіо-1,4-фенілен)

5

5

3911 90 19 00

- - - інші

5

5

- - інші:

3911 90 92 00

- - - співполімер п-крезолу та дивінілбензолу у формі розчину в N,N-диметилацетаміді з вмістом 50 мас. % або більше полімеру, гідрогеновані співполімери вінілтолуолу та альфа-метилстиролу

5

5

3911 90 99 00

- - - інші

5

5

3912

Целюлоза та її хімічні похідні у первинних формах, не включені до інших товарних позицій:

- ацетати целюлози:

3912 11 00 00

- - непластифіковані

0

0

3912 12 00 00

- - пластифіковані

0

0

3912 20

- нітрати целюлози (включаючи колодії):

- - непластифіковані

3912 20 11 00

- - - колодій та целоїдин

0

0

3912 20 19 00

- - - інші

0

0

3912 20 90 00

- - пластифіковані

0

0

- ефіри целюлози прості:

3912 31 00 00

- - карбоксиметилцелюлоза та її солі

6,5

6,5

3912 39

- - інші:

3912 39 20 00

- - - гідроксипропілцелюлоза

0

0

3912 39 85 00

- - - інші

0

0

3912 90

- інші:

3912 90 10 00

- - ефіри целюлози складні

0

0

3912 90 90 00

- - інші

0

0

3913

Полімери природні (наприклад, альгінова кислота) та полімери природні модифіковані (наприклад, затверділі протеїни (білки), хімічні похідні натурального каучуку) у первинних формах, не включені до інших товарних позицій:

3913 10 00 00

- кислота альгінова, її солі та складні ефіри

5

5

3913 90 00

- інші:

3913 90 00 10

- - декстран

0,1

0,1

3913 90 00 90

- - інші

5

5

3914 00 00 00

Смоли іонообмінні, одержані на основі полімерів товарних позицій 3901–3913, у первинних формах

6,5

6,5

II. ВІДХОДИ, ОБРІЗКИ ТА СКРАП; НАПІВФАБРИКАТИ; ВИРОБИ

3915

Відходи, обрізки та скрап із пластмас:

3915 10 00 00

- полімерів етилену

5

5

3915 20 00 00

- полімерів стиролу

5

5

3915 30 00 00

- полімерів вінілхлориду

5

5

3915 90

- інших пластмас:

3915 90 11 00

- - полімерів пропілену

2

2

3915 90 80 00

- - інші

2

2

3916

Моноволокна з максимальним поперечним перетином більш як 1 мм (мононитки), прутки, стрижні та профілі фігурні з обробленою або необробленою поверхнею, але без будь-якого іншого оброблення, з полімерних матеріалів:

3916 10 00

- з полімерів етилену:

3916 10 00 10

- - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3916 10 00 90

- - інші

5

5

3916 20 00

- з полімерів вінілхлориду:

3916 20 00 10

- - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3916 20 00 90

- - інші

6,5

6,5

3916 90

- з інших пластмас:

3916 90 10

- - з продуктів, одержаних конденсацією або полімеризацією з перегрупуванням, хімічно модифікованих чи не модифікованих:

3916 90 10 10

- - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3916 90 10 90

- - - інші

5

5

3916 90 50 00

- - з продуктів поліприєднання (адитивної полімеризації)

5

5

3916 90 90 00

- - інші

5

5

3917

Труби, трубки і шланги та їх фітинги (наприклад, з’єднання, коліна, муфти) із пластмаси:

3917 10

- оболонки штучні (для ковбасних виробів) із затверділих протеїнів або з целюлозних матеріалів:

3917 10 10 00

- - із затверділих протеїнів

6,5

6,5

3917 10 90 00

- - із целюлозних матеріалів

5

5

- труби, трубки і шланги, жорсткі:

3917 21

- - з полімерів етилену:

3917 21 10 00

- - - безшовні, довжина яких перевищує максимальний розмір поперечного перетину, з обробленою або необробленою поверхнею, але без будь-якого іншого оброблення

5

5

3917 21 90

- - - інші:

3917 21 90 10

- - - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3917 21 90 30

- - - - обладнані фітингами, для цивільної авіації

0

1

3917 21 90 90

- - - - інші

5

5

3917 22

- - з полімерів пропілену:

3917 22 10 00

- - - безшовні, довжина яких перевищує максимальний розмір поперечного перетину, з обробленою або необробленою поверхнею, але без будь-якого іншого оброблення

5

5

3917 22 90

- - - інші:

3917 22 90 30

- - - - обладнані фітингами, для цивільної авіації

0

1

3917 22 90 90

- - - - інші

5

5

3917 23

- - з полімерів вінілхлориду:

3917 23 10 00

- - - безшовні, нарізані на відрізки, довжина яких перевищує максимальний розмір поперечного перетину, з обробленою або необробленою поверхнею, але без будь-якого іншого оброблення

6,5

6,5

3917 23 90

- - - інші:

3917 23 90 30

- - - - обладнані фітингами, для цивільної авіації

0

1

3917 23 90 90

- - - - інші

6,5

6,5

3917 29 00

- - інші:

3917 29 00 10

- - - для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3917 29 00 20

- - - обладнані фітингами, для цивільної авіації

0

1

3917 29 00 90

- - - інші

5

5

- інші труби, трубки та шланги гнучкі:

3917 31 00

- - труби, трубки та шланги гнучкі, що мають мінімальний тиск розриву 27,6 МПа:

3917 31 00 10

- - - обладнані фітингами, для цивільної авіації

0

1

3917 31 00 90

- - - інші

2

2

3917 32 00

- - інші, не армовані або не комбіновані з іншими матеріалами і без фітингів:

3917 32 00 10

- - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3917 32 00 20

- - - оболонки штучні для ковбасних виробів

6,5

6,5

3917 32 00 90

- - - інші

5

5

3917 33 00

- - інші, не армовані та не комбіновані з іншими матеріалами, з фітингами:

3917 33 00 30

- - - обладнані фітингами, для цивільної авіації

0

1

3917 33 00 90

- - - інші

5

5

3917 39 00

- - інші:

3917 39 00 30

- - - обладнані фітингами, для цивільної авіації

0

1

3917 39 00 90

- - - інші

5

5

3917 40 00

- фітинги:

3917 40 00 30

- - для цивільної авіації

0

1

3917 40 00 90

- - інші

6,5

6,5

3918

Покриття пластмасові для підлоги, самоклейні або несамоклейні, у рулонах або пластинах; покриття пластмасові для стін або стелі, зазначені у примітці 9 до цієї групи:

3918 10

- з полімерів вінілхлориду:

3918 10 10

- - що складаються з основи, просоченої або покритої полівінілхлоридом:

3918 10 10 10

- - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

м2

3918 10 10 90

- - - інші

6,5

6,5

м2

3918 10 90 00

- - інші

6,5

6,5

м2

3918 90 00 00

- з інших пластмас

5

5

м2

3919

Плити, листи, смужки, стрічки, плівки та інші плоскі форми з пластмаси самоклейні, у рулонах або не у рулонах:

3919 10

- у рулонах завширшки не більш як 20 см:

- - смуги або стрічки з покриттям з невулканізованого натурального або синтетичного каучуку:

3919 10 12 00

- - - з полівінілхлориду або поліетилену

6,5

6,5

3919 10 15 00

- - - з поліпропілену

6,5

6,5

3919 10 19 00

- - - інші

6,5

6,5

3919 10 80

- - інші:

3919 10 80 10

- - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3919 10 80 90

- - - інші

5

5

3919 90 00

- інші:

3919 90 00 10

- - піддані подальшому обробленню, крім оброблення поверхні, або нарізані на форми, крім квадратної чи прямокутної

6,5

6,5

- - інші:

- - - з продуктів, одержаних конденсацією або полімеризацією з перегрупуванням, хімічно модифікованих або немодифікованих:

3919 90 00 01

- - - - з полікарбонатів, алкідних смол, поліалілових складних ефірів або інших складних поліефірів

5

5

3919 90 00 09

- - - - інші

6,5

6,5

3919 90 00 12

- - - з продуктів поліприєднання (адитивної полімеризації)

6,5

6,5

3919 90 00 19

- - - інші

5

5

3920

Інші плити, листи, плівки, стрічки та пластини з пластмаси, непористі, неармовані, нешаруваті, без підкладки та не поєднані подібним способом з іншими матеріалами:

3920 10

- з полімерів етилену:

- - завтовшки не більш як 0,125 мм:

- - - з поліетилену з питомою густиною:

- - - - менш як 0,94:

3920 10 23 00

- - - - - плівка поліетиленова завтовшки 20 мкм або більше, але не більш як 40 мкм, для виготовлення фоторезистивних плівок, які використовують у виробництві напівпровідників або друкованих схем

6,5

6,5

3920 10 24 00

- - - - - плівка, що здатна розтягуватись (stretch film), недрукована

6,5

6,5

3920 10 25 00

- - - - - інші

6,5

6,5

3920 10 28 00

- - - - 0,94 або більше

6,5

6,5

3920 10 40 00

- - - інші

6,5

6,5

- - завтовшки більш як 0,125 мм:

3920 10 81 00

- - - синтетична паперова маса (пульпа) у вигляді вологих аркушів (листків), отримана з незв’язаних розгалужених окремих поліетиленових тонких волокон, що легко відділяються один від одного, у тому числі змішані або не змішані з волокнами целюлози в кількості не більш як 15 %, із вмістом зволожувального агента полівінілового спирту, розчиненого у воді

6,5

6,5

3920 10 89

- - - інші:

3920 10 89 10

- - - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3920 10 89 90

- - - - інші

6,5

6,5

3920 20

- з полімерів пропілену:

- - завтовшки не більш як 0,10 мм:

3920 20 21 00

- - - біаксеально орієнтовані

6,5

6,5

3920 20 29 00

- - - інші

0

0

3920 20 80

- - завтовшки більш як 0,10 мм:

- - - смуга або стрічка завширшки більш як 5 мм, але не більш як 20 мм, що використовується для пакування:

3920 20 80 01

- - - - стрічка декоративна

5

5

3920 20 80 09

- - - - інші

6,5

6,5

- - - інші:

3920 20 80 11

- - - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3920 20 80 99

- - - - інші

5

5

3920 30 00

- з полімерів стиролу:

3920 30 00 10

- - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3920 30 00 90

- - інші

2

2

- з полімерів полівінілхлориду:

3920 43

- - які містять за масою не менш як 6 % пластифікаторів:

3920 43 10 00

- - - завтовшки не більш як 1 мм

5

5

3920 43 90

- - - завтовшки більш як 1 мм:

3920 43 90 10

- - - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3920 43 90 90

- - - - інші

5

5

3920 49

- - інші:

3920 49 10 00

- - - завтовшки не більш як 1 мм

5

5

3920 49 90 00

- - - завтовшки більш як 1 мм

5

5

- з акрилових полімерів:

3920 51 00 00

- - з поліметилметакрилату

0

0

3920 59

- - інші:

3920 59 10 00

- - - співполімер акрилового та метакрилового складного ефіру у вигляді плівки завтовшки не більш як 150 мкм

5

5

3920 59 90 00

- - - інші

5

5

- з полікарбонатів, з алкідних смол, з поліалільних складних ефірів або поліефірів складних інших:

3920 61 00 00

- - з полікарбонатів

5

5

3920 62

- - з поліетилентерефталату:

- - - завтовшки не більш як 0,35 мм:

3920 62 12 00

- - - - плівка з поліетилентерефталату завтовшки 72 мкм або більше, але не більш як 79 мкм, для виробництва гнучких магнітних дисків; плівка з поліетилентерефталату завтовшки 100 мкм або більше, але не більш як 150 мкм, для виробництва фотополімерних друкованих пластин

2

2

3920 62 19

- - - - інші:

3920 62 19 10

- - - - - плівка з поліетилентерефталату завтовшки не більш як 50 мкм

2

2

3920 62 19 90

- - - - - інші

5

5

3920 62 90 00

- - - завтовшки більш як 0,35 мм

5

5

3920 63 00 00

- - з ненасичених складних поліефірів

5

5

3920 69 00 00

- - з інших складних поліефірів

5

5

- з целюлози або її хімічних похідних:

3920 71 00 00

- - з регенерованої целюлози

5

5

3920 73

- - з ацетату целюлози:

3920 73 10 00

- - - плівки у рулонах, котушках або у вигляді стрічок для кінематографії або фотозйомки

5

5

3920 73 80 00

- - - інші

5

5

3920 79

- - з інших похідних целюлози:

3920 79 10

- - - з вулканізованого волокна:

3920 79 10 10

- - - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3920 79 10 90

- - - - інші

5

5

3920 79 90 00

- - - інші

5

5

- з інших пластмас:

3920 91 00

- - з полівінілбутиралю:

3920 91 00 10

- - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3920 91 00 90

- - - інші

2

2

3920 92 00 00

- - з поліамідів

5

5

3920 93 00 00

- - з аміноальдегідних смол

5

5

3920 94 00 00

- - з фенолоальдегідних смол

5

5

3920 99

- - з інших пластмас:

- - - з продуктів, одержаних конденсацією або полімеризацією з перегрупуванням, хімічно модифікованих чи немодифікованих:

3920 99 21 00

- - - - листи та смуги або стрічки поліімідні, не покриті або покриті, або покриті тільки пластмасою

2

2

3920 99 28 00

- - - - інші

5

5

- - - з продуктів поліприєднання (адитивної полімеризації):

3920 99 52 00

- - - - лист з полі(вінілфториду); плівка з полівінілового спирту двовісьної (біаксіальної) орієнтації з вмістом 97 мас. % або більше полівінілового спирту, без покриття, завтовшки не більш як 1 мм

5

5

3920 99 53 00

- - - - іонообмінні мембрани з фторованих пластмас для використання в електролізерах з хлоролужним електролітом

5

5

3920 99 59 00

- - - - інші

5

5

3920 99 90 00

- - - інші

5

5

3921

Інші плити, листи, плівки та смуги або стрічки з пластмаси:

- пористі:

3921 11 00 00

- - з полімерів стиролу

5

5

3921 12 00 00

- - з полімерів вінілхлориду

6,5

6,5

3921 13

- - з поліуретанів:

3921 13 10

- - - гнучкі:

- - - - з пінополіуретанів:

3921 13 10 11

- - - - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3921 13 10 19

- - - - - інші

6,5

6,5

3921 13 10 90

- - - - інші

5

5

3921 13 90 00

- - - інші

5

5

3921 14 00 00

- - з регенерованої целюлози

5

5

3921 19 00 00

- - з інших пластмас

0

0

3921 90

- інші:

- - з продуктів, одержаних конденсацією або полімеризацією з перегрупуванням, хімічно модифікованих або немодифікованих:

3921 90 10 00

- - - із складних поліефірів

5

5

3921 90 30 00

- - - з фенолоальдегідних смол

5

5

- - - з аміноальдегідних смол:

- - - - шаруваті (ламіновані):

3921 90 41 00

- - - - - шаруваті (ламіновані) високого тиску з декоративною поверхнею з одного або з обох боків

5

5

3921 90 43 00

- - - - - інші

5

5

3921 90 49 00

- - - - інші

5

5

3921 90 55

- - - інші:

3921 90 55 10

- - - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3921 90 55 90

- - - - інші

5

5

3921 90 60 00

- - з продуктів поліприєднання (адитивної полімеризації)

5

5

3921 90 90 00

- - інші

5

5

3922

Ванни, душі, умивальники, біде, унітази та їх сидіння і кришки для них, бачки зливні та аналогічні вироби санітарно-технічного призначення з пластмас:

3922 10 00 00

- ванни, душі, раковини для стоку води та раковини для умивальників

6,5

6,5

3922 20 00 00

- сидіння та кришки для унітазів

6,5

6,5

3922 90 00 00

- інші

6,5

6,5

3923

Вироби з пластмаси для транспортування та пакування товарів; пробки, кришки, ковпаки та інші вироби з пластмаси для герметизації, закупорювання:

3923 10 00 00

- коробки, ящики, кошики та аналогічні вироби

6,5

6,5

- мішки, пакети, сумочки (включаючи конічні (кульки):

3923 21 00 00

- - з полімерів етилену

6,5

6,5

3923 29

- - з інших пластмас:

3923 29 10 00

- - - з полівінілхлориду

6,5

6,5

3923 29 90 00

- - - інші

2

2

3923 30

- бутлі, пляшки, фляги та аналогічні вироби:

3923 30 10 00

- - вмістом не більш як 2 л

6,5

6,5

шт

3923 30 90 00

- - вмістом більш як 2 л

6,5

6,5

шт

3923 40

- бобіни, котушки, шпулі та аналогічні основи для намотування:

3923 40 10 00

- - бобіни, котушки та аналогічні вироби для намотування фото- та кіноплівок або стрічок, плівок тощо, зазначені у товарних позиціях 8523 і 8524

5

5

3923 40 90 00

- - інші

5

5

3923 50

- пробки, кришки, ковпачки та інші пристосування для герметизації, закупорювання:

3923 50 10 00

- - кришки та ковпачки для закупорювання пляшок

6,5

6,5

3923 50 90 00

- - інші

6,5

6,5

3923 90 00 00

- інші

6,5

6,5

3924

Посуд та прибори столові або кухонні, інші речі домашнього вжитку, гігієнічні або туалетні вироби з пластмас:

3924 10 00 00

- посуд та прибори столові або кухонні

6,5

6,5

3924 90 00

- інші:

3924 90 00 10

- - з регенерованої целюлози:

6,5

6,5

3924 90 00 90

- - інші

5

5

3925

Вироби будівельні з пластмас, не зазначені в іншому місці:

3925 10 00 00

- резервуари, цистерни, баки, чани, бочки, діжки та аналогічні ємності місткістю більш як 300 л

6,5

6,5

3925 20 00 00

- двері, вікна та їх рами, наличники і пороги

6,5

6,5

3925 30 00 00

- віконниці, штори (включаючи венеційські жалюзі), аналогічні вироби та їх частини

6,5

6,5

3925 90

- інші:

3925 90 10 00

- - фітинги та кріпильні комплекти, призначені для постійного встановлення в/або на дверях, вікнах, східцях, стінах або інших частинах будинків

6,5

6,5

3925 90 20 00

- - магістральні, канальні та кабельні лотки, жолоби для електричних мереж

6,5

6,5

3925 90 80 00

- - інші

6,5

6,5

3926

Інші вироби з пластмас та вироби з інших матеріалів товарних позицій 3901–3914:

3926 10 00 00

- приладдя канцелярське або шкільне

5

5

3926 20 00 00

- одяг та додаткові речі до одягу (включаючи рукавиці, рукавички та мітенки)

5

5

3926 30 00

- кріпильні вироби, фурнітура або аналогічні вироби для меблів, кузовів, транспортних засобів:

3926 30 00 10

- - для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3926 30 00 90

- - інші

6,5

6,5

3926 40 00 00

- статуетки та інші декоративні вироби

5

5

3926 90

- інші:

3926 90 50 00

- - ємності перфоровані та аналогічні вироби для фільтрування води на вході до дренажної системи

5

5

- - інші:

3926 90 92

- - - виготовлені з листів:

3926 90 92 30

- - - - для цивільної авіації

0

1

3926 90 92 90

- - - - інші

0

0

3926 90 97

- - - інші:

3926 90 97 10

- - - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

3926 90 97 20

- - - - номерні пломби; пристрої контролю за доступом

5

5

3926 90 97 30

- - - - для цивільної авіації

0

1

3926 90 97 90

- - - - інші

0

0

 

Група 40
Каучук, гума та вироби з них

Примітки:

1. Якщо у контексті не обумовлене інше, то за всіма розділами УКТЗЕД терміни «каучук» і «гума» означають таку продукцію, вулканізовану або невулканізовану, затверділу або незатверділу: природний каучук, балату, гутаперчу, гваюлу, чикл та аналогічні природні смоли, синтетичний каучук, фактис, одержаний з олій або масел, та ці самі матеріали у регенерованому вигляді.

2. До цієї групи не включаються:

(a) товари розділу XI (текстильні матеріали і текстильні вироби);

(b) взуття та частини взуття групи 64;

(c) головні убори та частини головних уборів, включаючи купальні шапочки, групи 65;

(d) механічні чи електричні пристрої та їх частини, включаючи електротовари усіх видів, з твердої гуми розділу XVI;

(e) вироби груп 90, 92, 94 або 96; або

(f) вироби групи 95, крім спортивних рукавичок і виробів товарних позицій 4011–4013.

3. У товарних позиціях 4001–4003 та 4005 термін «первинні форми» означає:

(a) рідини та пасти (включаючи латекс, підвулканізований або непідвулканізований та інші дисперсії і розчини);

(b) блоки неправильної форми, шматки, пачки, порошки, гранули, крихти та аналогічні насипні форми.

4. У примітці 1 до цієї групи та у товарній позиції 4002 термін «каучук синтетичний» означає:

(a) ненасичені синтетичні речовини, які способом вулканізації сіркою можуть бути необоротно перетворені на нетермопластичні речовини, що при температурі від 18° C до 29° C спроможні без розриву витримувати розтягування, що збільшує їх первинну довжину у три рази, а під час розтягування із збільшенням первинної довжини в два рази, і протягом 5 хвилин повертаються до довжини, що перевищує первинну довжину не більш як у півтора раза. Під час зазначеного випробування дозволяється додання речовин, необхідних для утворення поперечних зв’язків, зокрема таких, як активатори або прискорювачі вулканізації. Допускається також присутність речовин, розглянутих у примітці 5 (B) (2) та (3). Водночас не допускається наявність будь-яких речовин, не призначених для створення поперечних зв’язків, таких як розріджувачі, пластифікатори та наповнювачі;

(b) тіопласти (ТМ); та

(c) природний каучук, модифікований прищепленням або змішуванням з пластмасами, деполімеризований природний каучук і суміші ненасичених синтетичних речовин з насиченими синтетичними високомолекулярними полімерами за умови, що ці продукти відповідають вимогам, зазначеним у пункті 4 (a) цієї примітки, щодо вулканізації, розтягування та відновлення розмірів.

5. (A) До товарних позицій 4001 і 4002 не включаються каучук або суміші каучуків, якщо вони до або після коагуляції були змішані з:

(1) вулканізуючими агентами, прискорювачами, уповільнювачами або активаторами (крім тих, що були додані для приготування підвулканізованого каучукового латексу);

(2) пігментами або іншими барвниками, крім тих, що використовуються тільки з метою ідентифікації;

(3) пластифікаторами або наповнювачами (крім мінеральних масел у разі маслонаповненого каучуку), зміцнювальними агентами, органічними розчинниками або будь-якими іншими речовинами, крім зазначених у пункті 5 (B).

5. (B) Наявність таких речовин у каучуку або суміші каучуків не впливатиме на їх віднесення до товарної позиції 4001 або 4002 за умови, що такий каучук або суміш каучуків зберігають свої основні характеристики як сировинного матеріалу:

(1) емульгаторів або антиадгезивів;

(2) невеликої кількості продуктів розпаду емульгаторів;

(3) дуже невеликої кількості термочутливих речовин (здебільшого з метою отримання термочутливих каучукових латексів), катіонних поверхневоактивних речовин (здебільшого з метою отримання електропозитивних каучукових латексів), антиоксидантів, коагулянтів, речовин, що сприяють перетворенню каучуку в крихту, речовин, які забезпечують морозостійкість пептизаторів, антикоагулянтів, стабілізаторів, агентів, що регулюють в’язкість, або інших подібних добавок спеціального призначення.

6. У товарній позиції 4004 термін «відходи, обрізки та скрап» означає відходи, обрізки та скрап, що утворюються під час виробництва чи оброблення каучуку або виробів з каучуку (гуми), які абсолютно не придатні для використання як вироби через пошкодження, зношеність або з інших причин.

7. Нитки, що повністю складаються з вулканізованої гуми з найбільшим поперечним перерізом більш як 5 мм, повинні класифікуватись як смуги, стрічки, прутки, профілі фасонні в товарній позиції 4008.

8. До товарної позиції 4010 включаються конвеєрні та транспортерні стрічки, привідні паси чи бельтинг з текстильних матеріалів, просочені, покриті, облицьовані або шаруваті (ламіновані) гумою, або вироблені з текстильної пряжі чи корду, просочені, покриті або захищені гумою.

9. У товарних позиціях 4001, 4002, 4003, 4005 і 4008 терміни «плити», «листи» і «смуги та стрічки» означають лише плити, листи, смуги, стрічки та блоки правильної геометричної форми, нерозрізані або нарізані на прямокутники (включаючи квадрати), що є або не є готовими виробами з тисненою або нетисненою, або обробленою іншим способом поверхнею, крім матеріалів, нарізаних на куски іншої форми або підданих подальшій обробці.

Терміни «прутки» і «профілі» товарної позиції 4008 означають тільки вироби з поверхневою обробкою або без поверхневої обробки, нарізані або нерозрізані за визначеною довжиною, але без іншої подальшої обробки.

Додаткова примітка:

1. У разі коли тканини або полотна трикотажні, повсть чи фетр, або неткані матеріали, які використані з метою армування, рукавички, рукавиці або мітенки, просочені або вкриті пористою гумою, розглядаються у групі 40, навіть якщо вони:

виготовлені з тканин або полотен трикотажних (крім тих, що належать до товарної позиції 5906), повсті чи фетру, або нетканих матеріалів, просочених або вкритих комірчастою (пористою) гумою, або

виготовлені з непросочених або невкритих тканин або полотен трикотажних, повсті чи фетру, або нетканих матеріалів, які потім були просочені або вкриті пористою гумою.

(Примітка 3 (c) до групи 56 та примітка 4, останній абзац, до групи 59).

Код

Назва

Ставки мита, %

Додаткові ОВО

преференційна

пільгова

повна

4001

Каучук натуральний, балата, гутаперча, гваюла, чикл та аналогічні природні смоли у первинних формах або у вигляді пластин, листів, смужок або стрічок:

4001 10 00 00

- каучуковий латекс натуральний, підвулканізований або непідвулканізований

0

0

- каучук натуральний в інших формах:

4001 21 00 00

- - смокед-шитс (марка каучуку натурального)

0

0

4001 22 00 00

- - каучук натуральний, технічно специфікований (TSNR)

0

0

4001 29 00 00

- - інший

0

0

4001 30 00 00

- балата, гутаперча, гваюла, чикл та аналогічні природні смоли

0

0

4002

Каучук синтетичний і фактис, одержані з олій або масел, у первинних формах або у формі пластин, листів чи стрічок; суміші будь-якого продукту товарної позиції 4001 з одним з продуктів цієї товарної позиції у первинних формах або у вигляді пластин, листів, смужок або стрічок:

- каучук стирол-бутадієновий (SBR); карбоксил-стирол-бутадієновий каучук (XSBR):

4002 11 00 00

- - латекс

0

0

4002 19

- - інший:

4002 19 10 00

- - - каучук стирол-бутадієновий, одержаний емульсійною полімеризацією (E-SBR), у вигляді тюків, паків або пачок

0

0

4002 19 20 00

- - - стирол-бутадієн-стироловий блок-співмономер, одержаний полімеризацією в розчині (SBS, термопластичний еластомер), у вигляді гранул, крихти або порошку

0

0

4002 19 30 00

- - - стирол-бутадієновий каучук, одержаний полімеризацією в розчині (S-SBR), у вигляді тюків, паків або пачок

0

0

4002 19 90 00

- - - інші

0

0

4002 20 00 00

- каучук бутадієновий (BR)

0

0

- каучук ізобутилен-ізопреновий (бутилкаучук) (IIR); каучук галоген-ізобутилен-ізопреновий (CIIR або BIIR):

4002 31 00 00

- - каучук ізобутилен-ізопреновий (бутилкаучук) (IIR)

0

0

4002 39 00 00

- - інший

0

0

- каучук хлоропреновий (хлорбутадієновий) (CR):

4002 41 00 00

- - латекс

0

0

4002 49 00 00

- - інший

0

0

- каучук акрилонітрил-бутадієновий (NBR):

4002 51 00 00

- - латекс

0

0

4002 59 00 00

- - інший

0

0

4002 60 00 00

- каучук ізопреновий (IR)

0

0

4002 70 00 00

- каучук етиленпропілендієновий неспряжений (EPDM)

0

0

4002 80 00 00

- суміші речовин товарної позиції 4001 з речовинами цієї товарної позиції

0

0

- інший:

4002 91 00 00

- - латекс

0

0

4002 99

- - інші:

4002 99 10 00

- - - продукти, модифіковані включенням пластмас

10

10

4002 99 90 00

- - - інші

0

0

4003 00 00 00

Каучук регенерований у первинних формах або у вигляді пластин, листів, смужок або стрічок

5

5

4004 00 00 00

Відходи, уламки та скрап каучуку або гуми (крім твердої гуми), порошки і гранули, одержані з каучуку або гуми

5

5

4005

Невулканізовані гумові суміші у первинних формах або у вигляді пластин, листів, смужок або стрічок:

4005 10 00

- гумова суміш з доданням сажі (технічного вуглецю) або діоксиду кремнію:

4005 10 00 10

- - що використовується для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

4005 10 00 90

- - інша

5

5

4005 20 00 00

- розчини; інші дисперсії, крім зазначених у товарній підпозиції 4005 10

5

5

- інші:

4005 91 00

- - пластини, листи, смужки або стрічки:

4005 91 00 10

- - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

4005 91 00 90

- - - інші

5

5

4005 99 00 00

- - інші

5

5

4006

Інші форми (наприклад, прутки, трубки, профілі фасонні) та вироби (наприклад, диски та кільця) з невулканізованої гуми:

4006 10 00 00

- протекторні заготівки для відновлення гумових шин

5

5

4006 90 00

- інші:

4006 90 00 10

- - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

4006 90 00 90

- - інші

5

5

4007 00 00 00

Нитки і корд з вулканізованої гуми

5

5

4008

Пластини, листи, стрічки, смужки, прутки і фасонні профілі з вулканізованої гуми, крім твердої гуми:

- з пористої гуми:

4008 11 00 00

- - пластини, листи і смужки або стрічки

5

5

4008 19 00 00

- - інші

5

5

- з непористої гуми:

4008 21

- - пластини, листи і смужки або стрічки:

4008 21 10 00

- - - покриття для підлоги і мати

2

2

м2

4008 21 90 00

- - - інші

2

2

4008 29 00

- - інші:

4008 29 00 10

- - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

4008 29 00 30

- - - фасонні профілі, нарізані за розміром, для цивільної авіації

0

1

4008 29 00 90

- - - інші

5

5

4009

Труби, шланги і рукава з вулканізованої гуми, крім твердої гуми, з фітингами або без фітингів (наприклад, патрубками, колінами, з’єднаннями):

- неармовані або некомбіновані іншим способом з іншими матеріалами:

4009 11 00 00

- - без фітингів

10

10

4009 12 00 00

- - з фітингами

0

0

- армовані або комбіновані інакше тільки з металом:

4009 21 00 00

- - без фітингів

0

0

4009 22 00 00

- - з фітингами

0

0

- армовані або комбіновані інакше тільки з текстильними матеріалами:

4009 31 00 00

- - без фітингів

5

5

4009 32 00 00

- - з фітингами

0

0

- армовані або комбіновані інакше з іншими матеріалами:

4009 41 00 00

- - без фітингів

10

10

4009 42 00 00

- - з фітингами

0

0

4010

Конвеєрні стрічки або привідні паси, або бельтинг з вулканізованої гуми:

- конвеєрні стрічки або бельтинг:

4010 11 00 00

- - армовані тільки металом

0

0

4010 12 00

- - армовані тільки текстильними матеріалами:

4010 12 00 10

- - - конвеєрні стрічки завширшки не менш як 800 мм, але не більш як 1200 мм

10

10

4010 12 00 90

- - - інші

0

0

4010 19 00 00

- - інші

0

0

- привідні паси або бельтинг:

4010 31 00 00

- - паси привідні із з’єднаними кінцями (нескінченні) трапецієподібного поперечного перетину (V-видні паси), ребристі, з довжиною зовнішнього кола більш як 60 см, але не більш як 180 см

0

0

4010 32 00 00

- - паси привідні із з’єднаними кінцями трапецієподібного поперечного перетину (V-видні паси), крім ребристих, з довжиною зовнішнього кола більш як 60 см, але не більш як 180 см

0

0

4010 33 00 00

- - паси привідні із з’єднаними кінцями трапецієподібного поперечного перетину (V-видні паси), ребристі, з довжиною зовнішнього кола більш як 180 см, але не більш як 240 см

0

0

4010 34 00 00

- - паси привідні із з’єднаними кінцями трапецієподібного поперечного перетину (V-видні паси), крім ребристих, з довжиною зовнішнього кола більш як 180 см, але не більш як 240 см

0

0

4010 35 00 00

- - паси привідні синхронні (зубчасті) з довжиною зовнішнього кола більш як 60 см, але не більш як 150 см

0

0

4010 36 00 00

- - паси привідні синхронні (зубчасті) із з’єднаними кінцями з довжиною зовнішнього кола більш як 150 см, але не більш як 198 см

0

0

4010 39 00 00

- - інші

0

0

4011

Шини та покришки пневматичні гумові нові:

4011 10 00

- для легкових автомобілів (включаючи вантажопасажирські автомобілі-фургони та гоночні автомобілі):

4011 10 00 10

- - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

шт

4011 10 00 90

- - інші

10

10

шт

4011 20

- для автобусів і вантажних автомобілів:

4011 20 10 00

- - з індексом навантаження не більш як 121

7

7

шт

4011 20 90 00

- - з індексом навантаження більш як 121

7

7

шт

4011 30 00

- для літальних апаратів:

4011 30 00 30

- - для цивільної авіації

0

4

шт

4011 30 00 90

- - інші

10

10

шт

4011 40 00 00

- для мотоциклів

10

10

шт

4011 50 00 00

- для велосипедів

10

10

шт

- інші з протектором типу «ялинка» або з подібними малюнками протектора:

4011 61 00 00

- - для використання на сільськогосподарських або лісогосподарських транспортних засобах і машинах

10

10

шт

4011 62 00 00

- - для використання на будівельних або промислових вантажно-розвантажувальних транспортних засобах і машинах, що мають посадочний діаметр обода не більш як 61 см

10

10

шт

4011 63 00 00

- - для використання на будівельних або промислових вантажно-розвантажувальних транспортних засобах і машинах, що мають посадочний діаметр обода більш як 61 см

10

10

шт

4011 69 00 00

- - інші

7

7

шт

- інші:

4011 92 00 00

- - для використання на сільськогосподарських або лісогосподарських транспортних засобах і машинах

10

10

шт

4011 93 00 00

- - для використання на будівельних або промислових вантажно-розвантажувальних транспортних засобах і машинах, що мають посадочний діаметр обода не більш як 61 см

10

10

шт

4011 94 00 00

- - для використання на будівельних або промислових вантажно-розвантажувальних транспортних засобах і машинах, що мають посадочний діаметр обода більш як 61 см

10

10

шт

4011 99 00 00

- - інші

7

7

шт

4012

Шини та покришки пневматичні гумові, відновлені або ті, що використовувалися; масивні шини (литі шини) або еластик-шини (подушкові шини), шинні протектори, ободові стрічки, гумові:

- шини та покришки відновлені:

4012 11 00 00

- - для легкових автомобілів (включаючи вантажопасажирські автомобілі-фургони та гоночні автомобілі)

10

10

шт

4012 12 00 00

- - для автобусів або вантажних автомобілів

10

10

шт

4012 13 00

- - для літальних апаратів:

4012 13 00 30

- - - для цивільної авіації

0

1

шт

4012 13 00 90

- - - інші

10

10

шт

4012 19 00 00

- - інші

10

10

шт

4012 20 00

- пневматичні шини та покришки, що використовувались:

4012 20 00 30

- - для цивільної авіації

0

1

шт

4012 20 00 90

- - інші

10

10

шт

4012 90

- інші:

4012 90 20 00

- - масивні шини (литі шини) або еластик-шини (подушкові шини)

10

10

4012 90 30 00

- - протектори для шин та покришок

10

10

4012 90 90 00

- - стрічки для ободів

10

10

4013

Камери гумові:

4013 10 00

- для легкових автомобілів (включаючи вантажопасажирські автомобілі-фургони та гоночні автомобілі), автобусів або вантажних автомобілів:

4013 10 00 10

- - для автобусів і вантажних автомобілів

2

2

шт

4013 10 00 90

- - інші

10

10

шт

4013 20 00 00

- для велосипедів

5

5

шт

4013 90 00 00

- інші

10

10

шт

4014

Вироби гігієнічні або фармацевтичні (включаючи соски) з вулканізованої гуми, крім твердої (ебоніту), з фітингами з твердої гуми або без них:

4014 10 00 00

- оболонкові контрацептиви

5

5

4014 90 00

- інші:

4014 90 00 10

- - різні типи сосок та аналогічні вироби для дітей

5

5

4014 90 00 90

- - інші

2

2

4015

Одяг та додаткові речі (включаючи рукавички) з незатверділої вулканізованої гуми будь-якого призначення:

- рукавиці, рукавички та мітенки:

4015 11 00 00

- - хірургічні

5

5

пар

4015 19 00 00

- - інші

5

5

пар

4015 90 00 00

- інші

10

10

4016

Інші вироби з вулканізованої гуми, крім твердої:

4016 10 00

- з пористої гуми:

4016 10 00 10

- - для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

4016 10 00 30

- - для цивільної авіації

0

5

4016 10 00 90

- - інші

13

13

- інші:

4016 91 00 00

- - покриття для підлоги та килимки

10

10

4016 92 00 00

- - гумки (канцелярські)

2

2

4016 93 00

- - прокладки, сальники, ущільнювачі, шайби, тощо:

4016 93 00 10

- - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

4016 93 00 30

- - - для цивільної авіації

0

1

4016 93 00 90

- - - інші

10

10

4016 94 00 00

- - амортизатори для причалювання човнів, надувні або ненадувні

5

5

4016 95 00 00

- - інші надувні вироби

5

5

4016 99

- - інші:

- - - для автомобілів товарних позицій 8701–8705:

4016 99 52

- - - - частини гумометалеві (металовмісних гум):

4016 99 52 10

- - - - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

4016 99 52 90

- - - - - інші

10

10

4016 99 57

- - - - інші:

4016 99 57 10

- - - - - що використовуються для промислового складання моторних транспортних засобів

0

0

4016 99 57 90

- - - - - інші

10

10

- - - інші:

4016 99 91 00

- - - - частини гумометалеві (металовмісних гум)

10

10

4016 99 97

- - - - інші:

4016 99 97 10

- - - - - для цивільної авіації

0

1

4016 99 97 90

- - - - - інші

10

10

4017 00 00

Гума тверда (наприклад, ебоніт) у будь-яких формах, включаючи відходи, скрап та уламки; вироби з твердої гуми:

4017 00 00 10

- гума тверда (наприклад, ебоніт) у будь-яких формах, включаючи відходи, скрап та уламки

0

1

4017 00 00 90

- інші

10

10

Реклама
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше