№46

Бюджетна бухгалтерія, грудень, 2014/№ 46 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо відповідальності за організацію ведення бухгалтерського обліку Лист від 08.08.2014 р. № 416-0-2-14/82
  • Знос-2014 За традицією наприкінці кожного бюджетного року бюджетні установи проводять підготовчі заходи, після чого складають річну фінансову звітність. Одним із таких заходів є нарахування зносу на необоротні активи. У цій статті розглянемо, як організувати в установі роботу з нарахування зносу протягом року та згрупувати таку інформацію наприкінці року, як розрахувати суму зносу, у яких регістрах бухгалтерського обліку відображати суму нарахованого зносу тощо. Також розглянемо ситуації, що стосуються нарахування зносу на основні засоби, інші необоротні матеріальні та нематеріальні активи, які виникали у ваших колег.
  • Ремонт огорожі Бюджетна установа уклала договір з підрядником на проведення робіт з демонтажу та відновлення існуючої огорожі (її вартість — 16 тис. грн.) та добудови нової її частини. Загальна вартість виконаних робіт склала 100 тис. грн. У кошторисі установи видатки на оплату таких робіт заплановано за КЕКВ 3132 «Капітальний ремонт». Чи можуть витрати на капітальний ремонт огорожі бути більшими, ніж вартість самого об’єкта ремонту? Чи потрібно оприбуткувати частину нової добудованої огорожі? Як це зробити, якщо всі види виконаних робіт вказані в одному акті?
  • Надання теплопостачання орендарям Відділ освіти надає в оренду приміщення шкіл. Опалення шкіл здійснюється газовими теплогенераторами, тому плату за опалення ми беремо як плату за надання платної послуги відповідно до п.п. 6 п. 7 Переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної та комунальної форми власності, затвердженого постановою КМУ від 27.08.2010 р. № 796. Кошти надходять на спеціальні рахунки установ. Під час проведення планової ревізії фахівці Держфінінспекції зазначили в акті таке порушення: «Відшкодування за фактично спожиті комунальні послуги за орендовані приміщення по теплопостачанню, які зараховуються до спецфонду і не спрямовані на відновлення видатків загального фонду. Відповідне порушення призвело до матеріальної шкоди (збитків), завданої установі за загальним фондом кошторису». Чи праві інспектори? Як надалі використовувати кошти, отримані як плата за послуги?
  • Відшкодування орендарями оплати праці опалювачів На балансі комунальної установи міської ради знаходиться нежитлове приміщення. Його частина здана в оренду краєзнавчому музею відділу культури райдержадміністрації. Опалення приміщення проводиться дровами. На опалювальний сезон у штаті комунальної установи міської ради передбачено посади двох опалювачів. Як правильно відшкодовувати витрати на опалення приміщення, яке передано в оренду відділу культури? Чи включати до суми відшкодування витрат заробітну плату опалювачів?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі