№38

Бюджетна бухгалтерія, жовтень, 2014/№ 38 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 2014 р. № 65 Постанова від 01.10.2014 р. № 497
  • Щодо збереження педагогічного звання Лист від 29.07.2014 р. № 2/3-15-1176-14
  • Додаткові відпустки чорнобильців обкладаються військовим збором Чи підлягає обкладенню військовим збором оплата додаткових відпусток особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи?
  • ВНЗ розміщує власні надходження на депозитному рахунку: чи обкладати їх податком на прибуток Вищий навчальний заклад надає платні освітні послуги. Такі доходи є власними надходженнями закладу та відносяться до складу доходів спеціального фонду. У зв’язку з цим просимо відповісти на такі запитання: 1. Новий Закон України «Про вищу освіту» від 01.07.2014 р. № 1556-VII надає можливість вищим навчальним закладам зараховувати власні надходження, отримані від платних послуг, на спеціальні рахунки в органі Казначейства або на поточні та/або вкладні (депозитні) рахунки установ державних банків. Чи необхідно суми, що будуть зараховані на рахунки в банках, обкладати податком на прибуток? 2. У Податковому звіті про використання коштів неприбуткових організацій доходи, отримані від надання платних послуг, зокрема плату за навчання, показуємо в рядку 1.3.5. Знаємо, що такі доходи звільнені від обкладення податком на прибуток. Підкажіть, який код пільги необхідно застосовувати при заповненні Звіту про суми податкових пільг щодо таких доходів, як доходи від надання платних освітніх послуг та від надання приміщення в оренду?
  • Позабалансовий облік без проблем Потреба у веденні позабалансового обліку певних об’єктів рано чи пізно виникає у кожного бухгалтера бюджетної установи. І здавалось б, нічого складного в цьому немає. Проте такий облік має ряд особливостей. До того ж на сторінках навчально-методичної літератури, у публікаціях професійних видань цьому приділяють значно менше уваги, ніж будь-яким іншим обліковим питанням. Тому закономірно, що на практиці у бухгалтерів виникають запитання з цього приводу. Які саме об’єкти слід обліковувати на позабалансових рахунках? Як правильно вести позабалансовий облік? Якими документами оформляти надходження та вибуття об’єктів позабалансового обліку? Усе це й більше ви дізнаєтеся з нашої статті.
  • Бібліотечні фонди загальноосвітньої школи: особливості обліку та інвентаризації У кожного з нас свої асоціації з осінню. А для бухгалтера у цей час настає «гаряча» пора — час проводити інвентаризацію. У цій статті ми поговоримо про особливості обліку та інвентаризації бібліотечних фондів. Розглянемо найцікавіші питання, які призвели до запеклих суперечок серед бухгалтерів: які документи відносити до складу бібліотечних фондів, як розподілити повноваження між працівниками бібліотеки та бухгалтерії, як обліковувати бібліотечні фонди без копійок тощо. Також наведемо практичні рекомендації щодо проведення інвентаризації бібліотечних фондів із використанням комп’ютерних технологій.
  • Підвищення норм витрат палива в холодну пору року У п.п. 3.1.1.1 Норм витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті, затверджених наказом Мінтрансу від 10.02.98 р. № 43, передбачено встановлення надбавки до 2 %, 4 %, 6 %, 8 %, 10 %, 12 %. Чи можна встановлювати максимальні коефіцієнти, тобто 2 %, 4 %, 6 %, 8 %, 10 % або 12 %?
  • Індексація грошових доходів за жовтень 2014 року
  • Санітарка-прибиральниця будинку-інтернату: чи має право на підвищену оплату праці Чи має право на підвищену оплату праці молодша медична сестра (санітарка-прибиральниця) психоневрологічного відділення будинку-інтернату загального типу?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі