№47

Бюджетна бухгалтерія, грудень, 2015/№ 47 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про упорядкування структури заробітної плати, особливості проведення індексації та внесення змін до деяких нормативно-правових актів Постанова від 09.12.2015 р. № 1013
  • Щодо виправлення технічних (механічних) помилок, допущених комітетом з конкурсних торгів при заповненні форм документів у сфері державних закупівель, після їх оприлюднення на веб-порталі Уповноваженого органу Лист від 01.12.2015 р. № 3302-05/40086-08
  • Про відображення нестач у звітності бюджетних установ Лист від 10.04.2015 р. № 14-08/125-8606
  • Нестача матеріальних цінностей, переданих на відповідальне зберігання: як відобразити в обліку Бюджетна установа згідно з договором передала на відповідальне зберігання ноутбук. Проте його було викрадено. У зв’язку з цим було подано заяву до правоохоронних органів. Нині ведеться розслідування, однак особу зловмисника поки що не встановлено. Як правильно відобразити цю операцію в бухгалтерському обліку та звітності установи?
  • Призначення та виплата пільгових пенсій Рентгенолаборанту нашої лікарні призначена пільгова пенсія у зв’язку із шкідливістю її праці. До нас надійшло повідомлення від Пенсійного фонду України щодо зобов’язання перерахувати до Пенсійного фонду суми платежів на виплату та доставку пільгових пенсій. Такий пенсіонер в нашій установі з’явився вперше, тому хотілось би розібратися з порядком призначення та виплати зазначеного виду пенсій, а також з бухгалтерськими проводками, які ми маємо зробити.
  • Підвищити оклади за рахунок «обнулення» зарплатної індексації: «подарунок» від Кабміну Напередодні річного звіту Кабмін раптом згадав обіцяну… «індексаційну» постанову для бюджетників. Новорічні дива, звичайно, трапляються, але цього разу ніхто і не гадав, що у грудні належні суми індексації працівникам бюджетної сфери повинні перетворитися на підвищення окладів. При цьому перекроїли і самі «індексаційні» правила. На виході отримали «перебудову» бюджетних зарплат без їх реального підвищення. Ну і вже у звичному порядку усе це має запрацювати «заднім числом» — з 1 грудня 2015 року. У результаті працівники без надбавки до доходу, а бухгалтери просто шоковані… Які ж «сюрпризи» приготувала нам «упорядкувально-зарплатно-індексаційна» постанова КМУ від 09.12.2015 р. № 1013? Давайте вивчати разом.
  • Години чергування вдома та роботи вночі: як враховувати оплату для індексації зарплати медпрацівників Охорона здоров’я — особлива галузь діяльності. І режим роботи у медичних працівників також є особливим: тут тобі і спецчергування вдома, і виклики до хворих, і нічний режим роботи. Як вплине оплата такого режиму роботи медиків на проведення індексації їх заробітної плати? У цій консультації дамо відповіді на запитання наших читачів, що надійшли на електронну пошту редакції: bb@id.factor.ua.
  • Новий селищний голова — колишній працівник підприємства: чи зберігати суму індексації У результаті проведення чергових виборів у жовт ні 2015 року був обраний новий селищний голова. До обрання на виборну посаду (селищного голови) працівник був працевлаштований на госпрозрахунковому підприємстві. У трудовій книжці 18.11.2015 р. зроблений запис про звільнення згідно з п. 5 ст. 36 КЗпП (у зв’язку з обранням на виборну посаду) з попереднього місця роботи. Селищна виборча комісія на першому пленарному засіданні сесії селищної ради (20.11.2015 р.) оголосила рішення про обрання нового голови. З цього моменту працівник почав виконувати свої повноваження як новообраний голова. Цією самою датою був внесений запис до його трудової книжки про обрання на таку посаду. Як індексувати його листопадову зарплату в селищній раді: буде він новоприйнятим працівником або ж можна застосовувати п. 102 Порядку № 1078 (як при переведенні), якщо він надав довідку від попереднього роботодавця? На попередній посаді у нього була фіксована та поточна індексація, його зарплата на новому місці роботи зменшується.
  • Надбавка за вислугу років лікарю-інтерну Чи зараховується період проходження інтернатури до стажу роботи, який дає право на одержання надбавки за вислугу років? Чи має право лікар-інтерн під час проходження інтернатури отримувати надбавку за вислугу років за умови, що в нього є достатній стаж роботи в закладах охорони здоров’я?
  • Посилено відповідальність за невиконання гарантій «солдатам» організацій, установ З 26.11.2015 р. набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення встановлених законом гарантій працівникам, призваним на військову службу» від 03.11.2015 р. № 734-VIII. За які порушення посилена відповідальність та якою вона є на сьогодні?
  • Директор & керівник гуртка: коли сумісництво допускається без обмежень При УВП УТОС створений гурток художньої самодіяльності. Фінансування оплати праці керівника такого гуртка здійснюється за рахунок бюджетних коштів відповідно до програми, затвердженої постановою КМУ від 07.03.2012 р. № 176. Інших коштів з бюджету УВП УТОС не отримує, державним підприємством не є. Чи можна директору УВП УТОС очолювати гурток художньої самодіяльності за сумісництвом? Чи поширюються на нього у такому разі обмеження щодо роботи за сумісництвом керівників?
  • Відпустка директора з навчально-виховної роботи Чи може заступнику директора з навчально-виховної роботи загальноосвітнього навчального закладу бути надана додаткова відпустка за ненормований робочий день тривалістю 7 календарних днів?
  • Педстаж майстра виробничого навчання Чоловік тривалий час працював майстром виробничого навчання у професійно-технічному навчальному закладів. Тепер працює на виробництві (основне місце роботи), а за сумісництвом у цьому ж закладі на 0,5 ставки продовжує обіймати посаду майстра виробничого навчання. При цьому педагогічний працівник-сумісник проходив підвищення кваліфікації, атестацію. Чи буде зараховано період його роботи за сумісництвом до педагогічного стажу для встановлення надбавки за вислугу років та для призначення пенсії за вислугу років?
  • Додаткова відпустка «на дітей» розлученій жінці: підстави та порядок надання До відділу кадрів установи звернулася розлучена жінка, яка сама виховує дитину, для оформлення додаткової соціальної відпустки. Батька дитини не позбавляли батьківських прав. Які документи вона повинна надати, щоб отримати таку відпустку?
  • Формування та затвердження місцевих бюджетів Саме зараз всі органи місцевого самоврядування з нетерпінням чекають прийняття Закону про держбюджет для врахування основних державних гарантій та обсягів міжбюджетних трансфертів при плануванні місцевих бюджетів. А поки він ще не прийнятий, давайте підготуємося та розглянемо порядок формування та затвердження місцевих бюджетів.
  • Заява про застосування ПСП: подавати чи не подавати — ось у чому запитання Державний службовець поступила на службу 01.10.2015 р. Сума загальної заробітної плати за жовтень 2015 року становила 3256,32 грн. Жінка має двох дітей (1999 р. н. і 2004 р. н.), одна з яких є інвалідом (2004 р. н.). На яку податкову соціальну пільгу вона має право та які документи їй для цього необхідно подати?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі