№15

Бюджетна бухгалтерія, квітень, 2016/№ 15 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо виплати працівникам культури доплати за вислугу років Лист від 08.02.2016 р. № 112/13/84-16
  • Щодо доплати за вислугу років працівникам культури Лист від 01.03.2016 р. № 16-2.2-438
  • Щодо звільнення від ПДВ операцій з постачання освітніх послуг Лист від 15.03.2016 р. № 5577/6/99-99-19-03-02-15
  • Закон про держслужбу: знайомимося з new-версією Про перетворення державної служби говорять уже давно. І ось нарешті відбулося! Новий Закон про держслужбу, прийнятий «під завісу» 2015 року, почне працювати з 1 травня 2016 року. При цьому під нього мають бути розроблені повний віз і маленький візок нормативки. Як впоратися з таким обсягом інформації? Зараз головна мета — ознайомитися з основними положеннями Закону про держслужбу та наявної нової нормативної бази про держслужбу, ну а далі поповнюватимемо свій багаж знань «по ходу п’єси».
  • Помилково оприлюднено оголошення про закупівлю: чи можливо це виправити Установа оприлюднила річний план закупівель на веб-порталі та оголошення про проведення відкритих торгів (але у річному плані було заплановано проведення переговорної процедури). Потім були оприлюднені на веб-порталі всі необхідні документи щодо переговорної процедури (інформація про застосування, обґрунтування, акцепт). Також установа уклала договір про закупівлю. Однак коли ми принесли договір про закупівлю в Казначейство, нам сказали, що процедура задвоїлась, тому необхідно закривати обидві процедури закупівель, після чого починати нову — третю процедуру. Як це правильно зробити, щоб бути впевненим у тому, що такі процедури дійсно завершено, та не почати ще й третю? Що зробити в першу чергу? Чи потрібно оприлюднювати на веб-порталі повторно річний план закупівель?
  • Щодо оприлюднення нульового річного плану закупівель та додатка до нього У 2014 році в установі було створено комітет з конкурсних торгів, а мене призначено його секретарем. Наша установа ніколи не проводила тендерів, і очікувана вартість предметів закупівель жодного разу не перевищувала граничних сум, вказаних у Законі про закупівлі. Кожного року ми оформлювали протокол, ставили підписи, проставляли прочерки у річному плані закупівель та заповнювали додаток до нього, на підставі кошторису зазначали вартість предметів закупівлі. У 2015 році також оформлено річний план закупівель з прочерками, але його не було оприлюднено на веб-порталі Уповноваженого органу. Можливо, від самого початку не потрібно було створювати такий комітет в установі, а достатньо було підписувати нульовий річний план закупівель разом із додатком? А може, взагалі не обов’язково було оприлюднювати ці документи на веб-порталі ані в 2014, ані в 2015 роках? Підкажіть, як краще нам діяти: 1) ліквідувати комітет заднім числом (початок 2015 року) і переробити план на реєстр закупівель для того, щоб уникнути покарань; 2) документи, які були оформлені в 2015 році, залишити, а вже у 2016 році ліквідувати комітет та скласти реєстр закупівель; 3) нічого не ліквідовувати, а в цьому році оприлюднити річний план закупівель на поточний 2016 рік з прочерками разом із додатком (оскільки очікувана вартість предметів закупівлі не перевищує граничні суми, передбачені в Законі про закупівлю)? І ще одне запитання: чи має право начальник установи (держслужба) бути головою комітету?
  • Заняття у спортивних гуртках: чи звільняються такі послуги ВНЗ від ПДВ Вищий навчальний заклад має ліцензію МОН на провадження освітньої діяльності у сфері вищої освіти. Така діяльність передбачає надання освітніх послуг з метою забезпечення здобуття вищої, післядипломної освіти та задоволення інших освітніх потреб здобувачів вищої освіти та інших осіб. Також заклад надає послуги з проведення занять у спортивних гуртках у позанавчальний час. Чи правильно такі послуги віднести до заходів за спортивними напрямами, які проводяться у позанавчальний час? Чи звільняються зазначені послуги від обкладання ПДВ?
  • Бюджетна установа здає приміщення в оренду: чи сплачувати рентну плату за спеціальне використання води Чи є платником рентної плати за спеціальне використання води бюджетна установа у разі здачі окремих приміщень в оренду іншому суб’єкту господарювання, в тому числі бюджетній установі?
  • Змінено річний ліміт використання води: як заповнити додаток 5 до податкової декларації з рентної плати Як заповнюються рядки 7, 8.1 та 8.2 додатка 5 «Розрахунок з рентної плати за спеціальне використання води» до податкової декларації з рентної плати, якщо протягом звітного кварталу (року) було отримано або змінено річний ліміт використання води?
  • Нюанси заповнення уточнюючої декларації з рентної плати за спеціальне використання води та додатка 5 до неї Як заповнюється уточнююча декларація з рентної плати та додаток 5 «Розрахунок з рентної плати за спеціальне використання води» у разі виявлення помилок за минулий податковий період при обчисленні податкового зобов’язання з рентної плати за спеціальне використання води?
  • Які коефіцієнти до ставок рентної плати зазначати у додатку 5 до податкової декларації з рентної плати Які коефіцієнти зазначаються у рядках 10.1 — 10.4 додатка 5 «Розрахунок з рентної плати за спеціальне використання води» до податкової декларації з рентної плати?
  • Щодо відображення в графі «Працювало за цивільно-правовими договорами» ф. № 1ДФ штатних працівників, які додатково працюють за договорами ЦПХ Чи відображаються в графі «Працювало за цивільно-правовими договорами» Податкового розрахунку за ф. № 1ДФ кількість працівників, які є штатними працівниками підприємства, установи, організації та додатково виконують роботу за договорами цивільно-правового характеру?
  • Закупівля ліжок медичних функціональних: який КЕКВ застосувати Який КЕКВ застосувати під час закупівлі ліжок медичних функціональних вартістю 2000 грн.: 2210 або 2220?
  • За яким КЕКВ придбати бензин у відрядженні У службове відрядження вирішено відправитися на службовому автомобілі. За яким КЕКВ при цьому слід провести видатки на закупівлю бензину під час відрядження?
  • Облік субсидій Студент ВНЗ денної форми навчання мешкає у студентському гуртожитку. Йому надано субсидію. Як обліковувати суму субсидії, яка надходить на рахунок навчального закладу?
  • Головний бухгалтер сільради: вимоги до посади У 2015 році до штатного розпису сільської ради введено посаду головного бухгалтера. Чи можна перевести на зазначену посаду працівника (посадову особу), який має середньо-спеціальну освіту (диплом молодшого спеціаліста)? Цей працівник упродовж декількох років працював бухгалтером другої категорії у цій же раді.
  • Відображаємо відпустку для догляду за дитиною до 3 років у табелі обліку використання робочого часу Як відобразити період перебування працівниці у відпустці для догляду за дитиною до 3 років у табелі обліку використання робочого часу? Чи потрібно це робити протягом усіх трьох років?
  • Надбавка за складність та напруженість у роботі соцробітникам відділень соцдопомоги вдома терцентру Соціальним робітникам відділення соціальної допомоги вдома територіального центру встановлені підвищення посадових окладів на 15 % у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці та на 20 % за обслуговування осіб із значно зниженою рухомою активністю. При цьому виникає запитання: чи можливо цим працівникам встановити надбавку за складність та напруженість у роботі? Якщо так, то в якому розмірі? Чи є якісь обмеження у такому випадку?
  • Відряджений харчується за рахунок приймаючої сторони: що з добовими Працівник направлений у відрядження для участі у конференції. Програма конференції передбачає обід, вечерю та дві кава-паузи. Як правильно розрахувати добові такому працівнику у цьому випадку?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі