№46

Бюджетна бухгалтерія, грудень, 2017/№ 46 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Держдопомога: кому, на що і навіщо 02.08.2017 р. набрав чинності Закон про держдопомогу. І хоча цей Закон був прийнятий ще у 2014 році, набрання ним чинності викликало цілу низку непорозумінь і запитань. Навіть були такі чутки, що абсолютно усі бюджетні запити тепер доведеться узгоджувати з Антимонопольним комітетом. На кого взагалі поширюється дія цього Закону? Чи підпадають під його дію фінансова допомога та поповнення статутних фондів підприємств? Пропонуємо разом розібратися з усіма нюансами.
  • Безоплатна передача малоцінних активів: як показати в обліку На підставі рішення головного розпорядника бюджетних коштів установа передала іншій бюджетній установі малоцінний необоротний матеріальний актив (принтер). Згідно з даними обліку первісна вартість такого об’єкта — 3200 грн., сума нарахованого зносу — 1600 грн. Чи необхідно у такому разі установі, що передає МНМА, нараховувати решту 50 % зносу? Як відобразити в бухгалтерському обліку таку операцію установі, що передає актив, та іншій установі, яка його отримує?
  • Оренда приміщення у приватного підприємця Чи може сільська рада орендувати приміщення для розміщення апарату ради у приватного підприємця? Інших придатних для цього приміщень на території нашої громади немає.
  • Мінсоцполітики відповідає на актуальні запитання (огляд листів) До вашої уваги аналіз листів Мінсоцполітики, в яких фахівці Міністерства розглянули питання врегулювання трудових відносин, надання відпусток, установлення доплат і надбавок працівникам. Традиційно ми побудували огляд так: відповідь Мінсоцполітики — наш коментар.
  • Вчитель-сумісник: чи встановлювати доплату за класне керівництво Бібліотекар працює вчителем за сумісництвом в іншому навчальному закладі. Чи правомірно його за посадою вчителя призначити класним керівником і виплачувати доплату за класне керівництво?
  • Премії до профсвята в ОМС: чи мають право робітники В органі місцевого самоврядування планують преміювати працівників до Дня місцевого самоврядування (7 грудня). У положенні про преміювання передбачені премії до державних і професійних свят, а також ювілейних дат, але розмір і коло одержувачів таких премій не вказані. Чи можна виплачувати премію до цього професійного свята робітникам, що обслуговують ОМС: прибиральникам приміщень, водієві, підсобним робітникам?
  • Установлюємо тарифний розряд інструкторові-методисту школи вищої спортивної майстерності Школа вищої спортивної майстерності приймає на роботу інструктора-методиста з вищою освітою за спеціальністю «фізична культура». Який тарифний розряд установити такому працівникові? Чи є кваліфікаційні вимоги?
  • Сільраду реорганізовано: чи можна звільнити молоду матусю Чи правомірно звільнити жінку, яка перебуває у відпустці по догляду за дитиною до трьох років, у разі реорганізації сільської ради та входження її до об’єднаної територіальної громади?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі