№11

Бюджетна бухгалтерія, березень, 2017/№ 11 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо погашення заборгованості за природний газ Бюджетна установа 31.12.2016 р. уклала додаткову угоду до договору про закупівлю природного газу на 20 % від суми попереднього договору на період проведення торгів у 2017 році. Але при споживанні газу в січні — лютому нам не вистачило цих коштів, тому утворилась заборгованість за фактично спожитий газ. У 2017 році проведено відкриті торги, переможцем визначено іншого постачальника природного газу, але не того, якому ми заборгували за фактично спожитий газ. Договір про закупівлю з переможцем (новим постачальником природного газу, який відповідає всім критеріям та умовам, що визначені у тендерній документації) було укладено 01.03.2017 р. Яким чином установа може сплатити заборгованість перед Київоблгаззбут в сумі 145 тис. грн.? Які є законодавчі підставі для укладення договору на суму заборгованості?
  • Медичне обслуговування у терцентрі Відділення цілодобового догляду у терцентрі повинні надавати цілодобове обслуговування. У зв’язку з цим просимо надати роз’яснення: чи повинні лікар загальної практики сімейної медицини та сестри медичні бути в штаті терцентру, якщо такий заклад не має ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики? Якщо терцентр укладе договір із закладом охорони здоров’я на надання ним медичної допомоги підопічним терцентру, то за яким КЕКВ слід оплачувати послуги з такої допомоги? У такому випадку у штаті якої установи повинні бути посади лікаря загальної практики сімейної медицини та сестри медичної: терцентру чи закладу охорони здоров’я?
  • Надання коштів комунальному підприємству У нас виникло запитання щодо сплати за інженерно-геологічні роботи перед реконструкцією каналізаційної насосної станції (проба землі) комунальним підприємством (КП) «Райводоканал». Селищна рада надає трансферт комунальному підприємству через орган Казначейства за загальним фондом за КПКВ 0116052 та КЕКВ 2610. Працівниками Казначейства було зроблене зауваження КП у зв’язку з тим, що такі видатки в плані використання коштів враховані як послуги за КЕКВ 2240, а повинні здійснюватися за КЕКВ 2281 та за спеціальним фондом як складові частини витрат (видатків) розвитку та витрат (видатків) споживання. За яким фондом селищна рада повинна надати вищевказаний трансферт: загальним чи спеціальним? Такі видатки для селищної ради мають бути поточними чи капітальними? За яким КЕКВ має відобразити цю суму КП: 2240 чи 2281?
  • Визначення результативних показників Як правильно визначати результативні показники? Які документи є джерелом інформації для визначення результативних показників?
  • Установи дві, а будівля одна: як оформити взаємовідносини та розмежувати видатки Управління соціального захисту населення (головний розпорядник бюджетних коштів) та терцентр (розпорядник бюджетних коштів нижчого рівня) знаходяться в одній будівлі, яка обліковується на балансі управління. Чи потрібно управлінню соціального захисту населення укладати договір оренди із терцентром?
  • Передача-отримання майна за рішенням суб’єкта управління Бюджетні установи можуть безоплатно передавати та отримувати майно шляхом прийняття відповідного рішення суб’єктом управління, а також у вигляді благодійної допомоги. У цій статті розглянемо нюанси безоплатної передачі-отримання майна бюджетними установами за рішенням суб’єкта управління.
  • Чи бути у штаті медзакладу посаді «фахівець з економічних питань» У закладі охорони здоров’я виникла потреба ввести до штату посаду «фахівець з економічних питань». Але Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників (випуск 78 «Охорона здоров’я»), затверджений наказом МОЗ від 29.03.2002 р. № 117, не містить вимог щодо такої посади. У зв’язку з цим виникає запитання: чи можливо взагалі ввести до штату медзакладу зазначену посаду, і якщо можливо, то якими кваліфікаційними вимогами керуватись при її введенні?
  • Атестація педпрацівника після відпустки для догляду за дитиною Вчительці початкових класів загальноосвітнього навчального закладу (ЗНЗ) 18.03.2013 р. за результатами атестації була присвоєна перша кваліфікаційна категорія. З 18 грудня 2013 року працівниця пішла у декретну відпустку, а потім у відпустку для догляду за дитиною до 3 років. З 01.09.2016 р. вона приступила до роботи у ЗНЗ на цій же посаді. Коли її слід атестувати і чи обов’язково їй перед атестацією проходити курси підвищення кваліфікації?
  • Чи враховується при продовженні відпустки у зв’язку з хворобою святковий день Працівник бюджетної установи, перебуваючи у щорічній основній відпустці з 13.02.2017 р. по 26.02.2017 р., захворів (період хвороби: 24.02.2017 р. — 06.03.2017 р.) Після хвороби він виказав бажання продовжити відпустку з 07.03.2017 р. на дні хвороби. На скільки днів має бути продовжена відпустка у цьому випадку? Чи враховується при її продовженні святковий день — 8 Березня?
  • Соціальна додаткова відпустка одинокій матері: чи можна ділити на частини Працівниця бюджетної установи є одинокою матір’ю, яка має дитину віком 7 років. Вона має право на соціальну додаткову відпустку тривалістю 10 календарних днів. Працівниця вже використала щорічну основну відпустку повної тривалості і у квітні 2017 року хоче взяти частину соціальної додаткової відпустки, тобто 5 календарних днів. Чи можна ділити на частини соціальну додаткову відпустку, яка надається одинокій матері?
  • ПСП у місяці звільнення-прийому У березні 2017 року працівник був звільнений, а потім у цьому ж місяці прийнятий на роботу. Як у цьому випадку застосовувати ПСП до його доходів за цей місяць?
  • Відпустка & компенсація за невикористану відпустку: враховуємо особливості визначення розрахункового періоду Держслужбовець у серпні 2016 року використав 15 днів щорічної основної відпустки. З 1 березня 2017 року він знову іде у щорічну відпустку на 9 календарних днів. При цьому до виходу у відпустку він також написав заяву на надання йому компенсації за невикористані дні щорічної основної (за 6 календарних днів). Наказ керівника про надання щорічної відпустки та виплату суми невикористаної відпустки датовано 23.02.2017 р. Як правильно визначити розрахунковий період для відпускних та компенсації за невикористану відпустку?
  • Визначаємо доплату до МЗП у місяці, в якому працівник перебував у відрядженні Водій бюджетної установи був направлений у відрядження з 13 по 16 березня 2017 року (4 робочі дні). Оплату за час відрядження йому здійснено з розрахунку середньоденного заробітку, оскільки його розмір виявився більшим за денну зарплату. У січні і лютому 2017 року працівник відпрацював всі дні, передбачені графіком роботи. Працівник має 3-й тарифний розряд за ЄТС, а також йому встановлено надбавку за класність у розмірі 25 % посадового окладу (водій 1-го класу). Чи включається сума середнього заробітку, що нарахована водію за час відрядження, до суми зарплати за відпрацьований час для порівняння з мінімальною зарплатою?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі