№12

Бюджетна бухгалтерія, березень, 2017/№ 12 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Облікова політика та організація бухобліку у 2017 році Одним з документів, які слід оформити кожній бюджетній установі, є наказ про облікову політику. Які пункти обов’язково потрібно включити в цей документ у 2017 році? Хто в бюджетній організації повинен здійснювати підготовку наказу про облікову політику? Чим цей наказ відрізняється від наказу щодо організації бухобліку? Відповіді на ці та інші запитання, а також варіанти оформлення таких наказів ви знайдете в цій статті.
  • Що змінилось у Єдиному закупівельному словнику На початку березня цього року Міністерством економрозвитку було внесено зміни до національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник», затвердженого наказом Мінекономрозвитку від 23.12.2015 р. № 1749. Оскільки цим Класифікатором замовники користуються при визначенні предмета закупівлі товарів, робіт та послуг, давайте розглянемо, що саме змінилось у цьому документі.
  • Передплата електронних видань — за КЕКВ 2210 Який КЕКВ ми маємо застосувати для передплати електронної версії газети «Бюджетна бухгалтерія»?
  • Надання платних послуг із проведення медоглядів Розпорядженням КМУ від 08.07.2015 р. № 718-р п’ять цілісних майнових комплексів державних закладів охорони здоров’я були передані у спільну власність територіальним громадам. Один із таких комплексів розташований на території нашого району. У 2015 році органом місцевого самоврядування прийнято рішення про прийняття у спільну власність громади цілісного майнового комплексу Державного закладу «Вузлова лікарня станції». Минулого року бюджет району не був спроможний утримувати два однотипних заклади: центральну районну лікарню (ЦРЛ) та Вузлову лікарню. Тому останню реорганізували в Лікарську амбулаторію загальної практики — сімейної медицини. На сьогоднішній день працівники залізниці зіткнулися з проблемою проходження медичних оглядів, які не можуть проводитись у ЦРЛ у зв’язку з тим, що немає Єдиної методики обчислення вартості надання медичних послуг у цій лікарні. Однак районна влада зацікавлена в тому, щоб ЦРЛ отримувала додатковий дохід для свого функціонування з джерел надання платних послуг з проведення медоглядів працівників залізниці. Як у правовому полі можна вирішити цю проблему?
  • Впровадження платних послуг Ми — міська лікарня. Впроваджуємо послуги згідно з Переліком платних послуг, які можуть надаватися в державних та комунальних закладах охорони здоров’я. Розробили калькуляцію витрат на надання послуг та затвердили її своїм наказом. Що потрібно зробити далі? Чи слід затверджувати тарифи через міську раду?
  • Особливості оподаткування стипендій у 2017 році Як у 2017 році оподатковувати стипендії?
  • Чи повинні директор та бухгалтер терцентру подавати е-декларації Наша державна бюджетна установа надає соціальні послуги громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги за місцем проживання в умовах стаціонарного, тимчасового або денного перебування. Директор терцентру та бухгалтер не є держслужбовцями. Чи повинні вони подавати декларацію за 2016 рік?
  • Чи можна покласти матеріальну відповідальність на технічного працівника У штаті клубу лише дві посади: завідувач клубу — 1 ставка та технічний працівник — 0,5 ставки. Сільський клуб підпорядковується сільській раді. Чи можна покласти матеріальну відповідальність на технічного працівника сільського клубу при звільненні матеріально відповідальної особи — завідувача клубу?
  • Працевлаштовуємо студента: основний працівник чи сумісник До бюджетної установи працевлаштовується студент 4 курсу денної форми навчання вищого навчального закладу. Це його перше місце роботи. Такого працiвника слід оформляти за основним місцем роботи чи приймати на умовах сумісництва?
  • Оплата праці водія шкільного автобуса До штату загальноосвітнього навчального закладу на посаду водія автобуса (довжина автобуса до 7,5 м) приймається працівник, який має: — професійно-технічну освіту (закінчив навчальний заклад з підготовки водіїв категорії D); — кваліфікацію водій I класу (присвоєна на попередньому місці роботи); — стаж керування автотранспортними засобами (категорії D) більше 5 років. У зв’язку з цим виникають запитання: — який тарифний розряд необхідно встановити такому працівнику; — чи зберігається за ним класність, яка присвоєна на попередньому місці роботи; — на які ще надбавки та доплати може розраховувати зазначений працівник?
  • Працівники СНІД-центру: хто має право на підвищення окладів за «шкідливість» Хто з працівників центру з профілактики та боротьби зі СНІДом має право на підвищення посадового окладу за шкідливі умови праці у розмірі 60 % посадового окладу?
  • Календар бухгалтера на квітень 2017 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі