№20

Бюджетна бухгалтерія, травень, 2017/№ 20 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про службові відрядження Лист від 17.02.2017 р. № 31-08030-16-10/4511 (витяг)
  • Щодо типових форм квитків та їх заповнення Лист від 06.01.2017 р. № 62/25/10-17
  • Щодо індексації зарплати працівника 1-го тарифного розряду за ЄТС Лист від 03.05.2017 р. № 38/0/66-17
  • Щодо застосування статей 17, 32 Закону України «Про публічні закупівлі» Лист від 24.04.2017 р. № 3304-06/13652-06
  • Щодо документального підтвердження відсутності заборгованості зі сплати податків і зборів (обов’язкових платежів) Лист від 04.05.2017 р. № 3304-06/14682-06
  • Відмова учаснику в участі в торгах: обов’язкова чи можлива Без сумніву, тема відмови замовником учасникам в участі в торгах завжди викликала запитання. І хоч з цього приводу було надано вже багато відповідей як Мінекономрозвитку, так і нами, ця проблематика продовжує бути актуальною. Тож не дивно, що Мінекономрозвитку вкотре оприлюднило два листи щодо застосування статті 17 Закону № 922 (див. на с. 7 та 9 цього номера). У коментарі до зазначених листів ми звернемо увагу на практичні аспекти застосування інституту відмови учаснику в участі в торгах, відповімо на запитання, які не розглянуті у цих листах, та надамо практичні поради, як діяти замовникам і учасникам у тій чи іншій ситуації.
  • Облік запасів: найактуальніше у доступному форматі Цей рік дійсно врожайний на зміни та нововведення у сфері бухобліку бюджетних установ. Особливо значною мірою ці зміни торкнулися обліку матеріальних цінностей, доходів та витрат. І хоча про всі ці новації ми вже розповідали на сторінках нашого видання, від вас постійно надходять запитання з цього приводу і прохання розглянути порядок обліку на прикладах. Тож, як кажуть: замовляли — розпишіться і отримайте. У цій статті ми розглянемо на прикладах, як слід відображати на рахунках бухобліку надходження та вибуття запасів.
  • Ремонт автомобіля На балансі сільської ради (КФК 010116) перебуває автомобіль (сміттєвоз), який потребує капітального ремонту. Чи правильно буде, якщо рішенням сесії сільської ради цей сміттєвоз передадуть до комунального підприємства (сільська рада — засновник), статутний капітал якого збільшиться на суму ремонту автомобіля, а це орієнтовно 400000,00 грн., щоб видатки з ремонту пройшли через бюджет комунального підприємства, а не через місцевий бюджет (КФК 010116)? У подальшому, після ремонту сміттєвоза, комунальне підприємство надаватиме послуги з вивезення сміття на території сільської ради. Чи має право сільська рада передати автомобіль у безоплатне строкове користування або в оренду? Чи можливо, щоб комунальне підприємство виконувало капітальний ремонт майна, яке обліковується на балансі сільської ради? Може, сільській раді необхідно відкрити новий КФК , щоб здійснити капітальний ремонт автомобіля через місцевий бюджет?
  • Розрахунок відпускних-2017: розбираємо нестандартні ситуації на прикладах Літо ще не розпочалося, а більшість працівників уже будують плани щодо проведення своїх відпусток у «гарячий» період. Натомість у бухгалтерів бюджетних установ дійсно настає «гаряча» пора, адже перед ними постає дуже важливе завдання — розрахувати відпускні для кожного «відпускного щасливчика». Сама процедура розрахунку відпускних не складна, тим більше що правила розрахунку, установлені Порядком № 100, давно не змінювалися. Проте, виконуючи її, досить часто доводиться стикатися з нестандартними ситуаціями. Знайти вирішення допоможе ця стаття.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі