№43

Бюджетна бухгалтерія, листопад, 2017/№ 43 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Порядок складання, розгляду, затвердження та основні вимоги до виконання кошторисів бюджетних установ Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2002 р. № 228*
  • Вносимо зміни до кошторису Кошторис є основним плановим фінансовим документом, за яким працюють абсолютно всі, без винятків, бюджетні установи. Протягом року в процесі виконання кошторису нерідко виникає потреба внести до нього певні зміни. У цій статті розглянемо правила внесення змін до кошторисів.
  • Установа отримала незавершений об’єкт: як зарахувати на баланс У цьому році бюджетна установа отримала незавершений об’єкт будівництва (незавершені капітальні інвестиції). Об’єкт передано установі на підставі рішення міської ради. Така операція оформлена Актом приймання-передачі, у якому зазначено вартість незавершеного будівництва — 12 млн грн. У зв’язку з цим виникли запитання: — як зарахувати на баланс такий незавершений об’єкт будівництва; — якщо у наступному році будуть виділені бюджетні асигнування для завершення будівництва, як показати такі операції в обліку?
  • Черговий апґрейд Класифікатора професій: що зміниться для медиків Нещодавно до Класифікатора професій ДК 003:2010 були внесені зміни у назви посад медичних працівників. Чи потрібно у зв’язку з цим вносити зміни до штатного розпису медзакладу?
  • Порядок обрання керівника закладу ЗСО: що змінилося У Прикінцевих та перехідних положеннях нового Закону України «Про освіту», що почав діяти нещодавно, передбачено призначення керівників державних і комунальних закладів загальної середньої освіти за конкурсом терміном на шість років. Розкажіть, будь ласка, детальніше про оновлений порядок призначення керівників ЗСО: яких ще змін він зазнав?
  • Навчальна відпустка новоприйнятому працівнику: як розрахувати відпускні Працівника бюджетної установи (6-й тарифний розряд) прийнято на роботу 06.11.2017 р., а з 20.11.2017 р. у нього починається навчальна відпустка (її тривалість складає 20 календарних днів). Як у цьому випадку обчислити відпускні, адже розрахунковий період відсутній?
  • Навчальна відпустка суміснику: бути чи не бути Працівник працює в установі бухгалтером на 0,75 ставки (основне місце роботи) і на 0,25 ставки оператором комп’ютерного набору (внутрішній сумісник). З 16 листопада 2017 року він іде в навчальну відпустку на 15 календарних днів. Чи належить такому працівникові додаткова оплачувана відпустка на посаді за сумісництвом?
  • Додаткова відпустка працівникові-чорнобильцу: коротко про головне У заклад охорони здоров’я 15.09.2017 р. прийнятий на роботу електромеханік. Він віднесений до 2 категорії осіб, постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи. При складанні графіка відпусток на 2018 рік цей працівник виявив бажання використати свою «чорнобильську» відпустку за 2017 рік з 02.01.2018 р. Чи має він право на таку відпустку, адже на дату початку відпустки стаж його роботи в закладі складе менше року? Якщо в нього таке право є, то на який період: з 02.01.2018 р. по 22.01.2018 р. (на 14 робочих днів) чи з 02.01.2018 р. по 17.01.2018 р. (на 16 календарних днів)?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі