№13

Бюджетна бухгалтерія, квітень, 2018/№ 13 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про затвердження Змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 26 вересня 2005 року № 557 Наказ від 31.01.2018 р. № 83 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23.02.2018 р. за № 227/31679 (витяг)
  • Щодо укладення контракту з керівниками комунальних закладів культури Лист від 15.11.2017 р. № 487/0/22-17 (витяг)
  • Щодо врахування суми індексації при забезпеченні мінімальної заробітної плати Лист від 09.02.2018 р. № 2615/0/2-18
  • Щодо встановлення доплати за ведення військового обліку Лист від 09.02.2018 р. № 227/0/101-18/281 (витяг)
  • Розгляд заявки на фінансування Ми — одержувачі бюджетних коштів. Подаємо заявку на фінансування до розпорядника вищого рівня. Головний розпорядник має зробити розподіл виділених бюджетних асигнувань з рахунку. Скільки днів головний розпорядник має розглядати заявку: 3 чи 5? Чи повинен він фінансувати одержувача одразу, як кошти потраплять на його рахунок?
  • Планування видатків на капітальний ремонт За яким ТКВКБМС проводити видатки на капітальний ремонт установ та закладів? ТКВКБМС 7300 має назву «Будівництво та регіональний розвиток». Фінансове управління відмовилося планувати видатки на капітальний ремонт за цим кодом. Кошти будуть виділені з бюджету розвитку зі спеціального фонду для Управління капітального будівництва на ремонт закладів освіти та охорони здоров’я. Ремонт буде здійснено цим управлінням. Раніше такі видатки проводилися за КФК 150101 — 6310.
  • Відшкодування вартості проїзду педагогічним працівникам Просимо надати роз’яснення щодо механізму проведення видатків щодо відшкодування вартості проїзду педагогічним працівникам. 1. На яких умовах повинна відшкодовуватися вартість проїзду педагогічним працівникам до закладів освіти та у зворотному напрямку? 2. За яким кодом типової програмної класифікації видатків і кредитування місцевих бюджетів та кодом економічної класифікації видатків відображати вищезазначені видатки? 3. Хто має бути головним розпорядником коштів у разі відшкодування вартості проїзду педагогічним працівникам?
  • Організація пасажирських перевезень З 1 січня 2017 року перестали надаватись послуги з перевезення пасажирів за маршрутом Лубни-Оржиця. Завдяки цьому маршруту жителі нашого села добиралися до смт. Оржиця. Щодо відновлення цього маршруту ми звертались до різних інстанцій. За роз’ясненням, яке надала райдержадміністрація, існує можливість укладання договору на нерегулярні перевезення з відповідним перевізником з визначенням конкретного графіка підвезення та фінансуванням за рахунок коштів соціальної угоди між органом місцевого самоврядування і господарюючим підприємством на території сільської ради. Голова райради на виїзному прийомі громадян запевнив людей, що питання щодо відновлення зазначеного міжрайонного маршруту може вирішити лише сільрада шляхом укладання договору на нерегулярні перевезення, компенсуючи збитки приватному перевізникові. Чи правильно це? Які правові підстави та який порядок фінансування сільрадою збитків приватних підприємців-перевізників?
  • Проведення видатків на капітальний ремонт У кошторисі на капітальний ремонт адмінбудівлі бюджетної установи передбачено такий вид робіт, як вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій будівлі. За яким КЕКВ ми маємо оплатити ці роботи — 3132 чи 2240? Якщо за кодом 2240, то чи зменшувати суму кошторису за капітальними видатками?
  • Облік авто за договором позички Фізична особа надала бюджетній установі у безоплатне користування автомобіль згідно з договором позички. Як установі обліковувати такий транспортний засіб?
  • Відшкодування вартості проїзду у м’якому вагоні Інструкцією про службові відрядження передбачено, що за дозволом керівника можна відшкодувати відрядженому працівникові вартість проїзду у м’якому вагоні. Які саме вагони вважаються м’якими?
  • «І муха не пролетить»: обліковуємо та оплачуємо роботу сторожа при підсумованому обліку робочого часу Приводом для написання цієї статті стало запитання нашого читача. Ситуація поширена: цілодобова охорона загальноосвітньої школи. Цю місію виконують 4 сторожі в режимі роботи «доба — три доби». Для них установлений підсумований облік робочого часу. Що робити з надурочними? Як оплатити роботу в нічний час та у святкові дні? На ці та інші запитання ви знайдете відповіді в нашій статті. Тут ми розповімо, як правильно організувати, облікувати й оплатити роботу сторожів за правилами підсумованого обліку робочого часу.
  • Підвищення окладів на 10 % окремим педпрацівникам: чи враховувати для коригування «середньої» Учитель вищої категорії загальноосвітнього навчального закладу (ЗНЗ) звільняється з роботи 19.03.2018 р. При звільненні йому має буде виплачена компенсації за 32 календарних дні невикористаної щорічної основної відпустки. З 01.01.2018 р. посадовий оклад зазначеного працівника було підвищено двічі, у тому числі на 10 % згідно з постановою КМУ від 11.01.2018 р. № 22. Чи потрібно заробіток, який враховують при розрахунку відпускної компенсації, коригувати на коефіцієнт підвищення окладів? Якщо так, то чи враховувати при розрахунку коефіцієнта 10-відсоткове підвищення окладів з 01.01.2018 р.?
  • Індексуємо зарплату у квітні 2018 року На квітневу індексацію впливає індекс інфляції за лютий 2018 року. Він склав 100,9 %. Нагадаємо, що зарплату індексують у межах ПМПО. Тобто зарплата, що підлягає індексації, обмежена ПМПО. Частина зарплати, що перевищує ПМПО, індексації не підлягає. У квітні 2018 року ПМПО складає 1762 грн. Тобто індексації підлягає зарплата тільки в розмірі 1762 грн. Суму, що перевищує цей обмежувач, не індексують. Яка ситуація з індексацією зарплати у квітні 2018 року для працівників бюджетної сфери? Традиційно проаналізуємо найбільш поширені групи/категорії.
  • З 01.01.2018 р. вторинні водокористувачі не подають податкові декларації з рентної плати Чи подаються з 01.01.2018 р. вторинними водокористувачами, які отримують воду згідно з договором на постачання води, податкові декларації з рентної плати разом з Додатком(ами) 5?
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку у квітні 2018 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі