№25

Бюджетна бухгалтерія, липень, 2018/№ 25 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про затвердження Порядку надання орендарю згоди орендодавця державного майна на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого державного майна Наказ від 25.05.2018 р. № 686 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11.06.2018 р. за № 711/32163
  • Пенсійна та ЄСВ-звітність: виправляємо помилки в персональних даних Помилки в персональних даних, що були допущені в пенсійній чи ЄСВ-звітності, можуть згодом обернутися неприємностями як для самого роботодавця-страхувальника, так і для застрахованої особи. Саме тому такі помилки потрібно обов’язково виправляти. Про те, як це зробити, ми з вами сьогодні поговоримо.
  • Відпустка «за свій рахунок»: кому та якої тривалості В разгаре лето и отпускной сезон. Но, к сожалению, не каждый работник может позволить себе пойти в оплачиваемый ежегодный отпуск именно летом. Ведь кто-то при определенных обстоятельствах его уже использовал, а кто-то наоборот — еще «не заработал». Для этих (и не только) нужд действующее законодательство предоставляет работникам право на отпуск без сохранения зарплаты. Кому, в каких случаях и какой продолжительности предоставляют такой отпуск — расскажем в сегодняшней статье.
  • Медсестра + вихователь ДНЗ: скільки днів відпустки надавати Працівниця, яка обіймає у дошкільному навчаль- ному закладі (ДНЗ) посаду старшої медсестри за основ ним місцем роботи (0,5 ставки), працює у цьому ж закладі і на умовах сумісництва вихо- вателем (0,5 ставки). Вона одружена і має двох дітей віком 4 та 7 років. Скільки днів відпустки (основної та додаткової) їй слід надати? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Встановлюємо тарифний розряд фахівцю з фізичної реабілітації терцентру До штату територіального центру соціально- го обслуговування на посаду фахівця з фізичної реабілітації приймається працівник, який має неповну вищу фахову освіту (закінчив вищий на- вчальний заклад I рівня акредитації й отримав диплом «молодшого спеціаліста» за спеціальніс- тю «Фізична реабілітація»). До того ж згаданий працівник має досвід роботи на посаді фахівця з фізичної реабілітації більше 2 років. Який тарифний розряд необхідно встановити такому працівнику? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Чи утримувати аліменти з матдопомоги на оздоровлення Працівник бюджетної установи наприкінці черв- ня 2018 року йде у щорічну відпустку. Разом з від- пускними йому буде виплачена матеріальна до- помога на оздоровлення. З цього працівника на підставі постанови державного виконавця утримуються аліменти на користь неповно- літньої дитини. У зв’язку з цим виникає запитан- ня: чи слід утримувати аліменти з суми мате- ріальної допомоги на оздоровлення? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Підвищення окладу за наявність поліклінік: чи мають право керівні працівники ЦПМСД Чи мають право головний лікар, його заступник та головний бухгалтер центру первинної меди- ко-санітарної допомоги (ЦПМСД) на підвищення посадових окладів у розмірі 15 % за наявність поліклінік (поліклінічних відділень)? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Головбуха ОМС приймають з випробуванням: чи виплачувати надбавки за ранг і вислугу років На посаду головного бухгалтера міської ради приймається працівник із тримісячним строком випробування. При цьому він має стаж служби в органах місцевого самоврядування 9 років, а також йому присвоєний 13-й ранг. Чи маємо ми право виплачувати надбавки за вислугу років і за ранг в період строку випробування? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • «Оздоровчі» в ОМС: умови та розмір виплати Секретар селищної ради (посадова особа) йде в щорічну основну відпустку з 16.07.2018 р. на 14 календарних днів (відпустка повної тривалості складає 30 к. дн.). У кошторисі на цей рік для посадових осіб закладена виплата матеріальної допомоги у розмірі посадового окладу. При цьому згідно з постановою № 268 матеріальна допомога може бути виплачена у розмірі середньомісячної зарплати. У якому розмірі можна виплатити матеріальну допомогу посадовій особі, враховуючи, що їй надається частина щорічної відпустки? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Кому індексувати зарплату в липні 2018 року На липневу індексацію впливає індекс інфляції за травень 2018 року. Він склав 100,0 %. Нагадаємо, що зарплату індексують у межах ПМПО. Тобто зарплата, що підлягає індексації, обмежена ПМПО. Частину зарплати, що перевищує ПМПО, не індексують. У липні 2018 року ПМПО складає 1841 грн. Тобто індексації підлягає зарплата тільки в розмірі 1841 грн. Суму, що перевищує цей обмежувач, не індексують.
  • Індексуємо стипендії у 2018 році З 1 листопада 2017 року підвищено розміри академічних та соціальних стипендій студентам вишів та учням профтехзакладів. Не варто забувати, що стипендії є об’єктом індексації. У сьогоднішній статті ми розглянемо особливості індексації цього виду доходу у 2018 році.
  • Використання залишків коштів, отриманих із держбюджету У 2017 році на капітальний ремонт частини по- крівлі та заміну вікон ЗОШ I — III ступенів було виділено кошти з державного бюджету. Крім того, надійшло співфінансування з районного бюджету. Більшу частину робіт було виконано в 2017 році. З січня 2018 року школа перейшла до новоутвореної ОТГ і змінила назву — стала ЗЗСО. Іншу частину робіт було виконано вже в 2018 році. При цьому залишок коштів район передав до бюджету новоутвореної ОТГ. Чи може школа використати залишки, які уже перебувають на рахунку ОТГ, у 2018 році, продовжуючи роботи з капітального ремонту? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в липні 2018 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі