№44

Бюджетна бухгалтерія, листопад, 2018/№ 44 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Дії замовників на початку та в кінці року: попереджуємо ризики Початок цього матеріалу наведено у спецвипуску № 44/1 до цього номера журналу «Бюджетна бухгалтерія». Ми продовжуємо розглядати планування закупівель, організацію та проведення нових торгів з урахуванням практичних ситуацій, зокрема, практики контролюючих та судових органів. Також допоможемо замовникам правильно відзвітувати про виконані договори.
  • Законодавчі тонкощі обстеження об’єктів будівництва Законодавство в Україні продовжує реформуватися, змінюються закони та підзаконні акти, і часом важко відслідкувати всі ці зміни ти та поєднати в один цілісний алгоритм дій. У світлі нашої теми давайте разом пройдемо лабіринтами законодавства та розберемося, хто та з якою періодичністю повинен забезпечити обстеження об’єктів будівництва (школа, дитячий садок, адміністративна будівля, котельня тощо), деталізуємо алгоритм проведення такого обстеження та уточнимо наслідки у разі його непроведення.
  • Треба виправити облікову помилку? Легко! Під час річної інвентаризації у бюджетній установі було виявлено торішню помилку в облікових записах. Зокрема, у попередньому році було зараховано до складу основних засобів як окремі об’єкти модуль процесора до АТС (вартістю 41000,00 грн.) та цифровий модуль до АТС (вартістю 25000,00 грн.). Видатки на їх придбання було здійснено за КЕКВ 3110. На ці об’єкти відкрито інвентарні картки, присвоєно інвентарні номери. Під час здійснення цієї операції ми керувалися перш за все вартісним критерієм (понад 6000 грн.). Тоді як фактично зазначені матеріальні цінності є запасними частинами для ремонту обладнання (АТС) і були придбані для заміни аналогічних непридатних деталей. Як правильно виправити помилку? Якими документами оформити?
  • Летимо у відрядження: чи зменшувати добові, якщо у літаку годують Працівників установи відряджають за кордон. До місця відрядження вони прибувають літаком. В електронних авіаквитках передбачено SNACK (закуска) або MEAL (їжа) без зазначення вартості. Чи слід у такому випадку виплачувати добові з урахуванням харчування у відрядженні, тобто у розмірі 80 % від їх суми? Прямуючи літаком до місця відрядження, працівник здійснює пересадку, при цьому в електронному квитку зазначається харчування без вартості під час перельоту до місця пересадки і далі до місця відрядження. Чи вважається це дворазовим харчуванням та в якому розмірі виплачувати добові?
  • Заступник директора з НВР: чи можливо встановити педнавантаження з керівництва гуртком? Чи можна заступнику директора з навчально-виховної роботи встановити навчальне навантаження з керівництва гуртком «Декоративно-прикладне мистецтво», що має звання «зразковий», у закладі загальної середньої освіти в обсязі 6 годин та додатково з курсу «Мистецтво» у обсязі 6 годин на тиждень? Чи залежить обсяг такої педагогічної роботи від тієї обставини, що заступник директора працює на 0,75 ставки? Чи вважається викладацькою робота з керівництва гуртками? Як оплачується така праця заступника директора?
  • Розрахунок із працівником при звільненні: перед законом усі рівні Працівник територіального центру надання соціальних послуг просить терміново звільнити його за власним бажанням у зв’язку з переїздом до іншого міста. Заява подана 05.11.2018 р. із проханням звільнити 06.11.2018 р. Кошти для виплати працівникам установа отримує за графіком із бюджету, і на день звільнення (06.11.2018 р.) вони відсутні. Чи слід у такому випадку дотримуватись правила розрахунку із працівником у день звільнення? Яка відповідальність загрожує за порушення цього правила?
  • Чи включаються до розрахунку «середньої» для відпускної компенсації «чорнобильські» відпускні? Працівник бюджетної установи звільняється 19.11.2018 р. При звільненні йому належить до виплати компенсація за 10 календарних днів невикористаної щорічної відпустки. У серпні 2018 року він перебував у додатковій відпустці, що надається працівникам-чорнобильцям, тривалістю 16 календарних днів. Чи бере участь у розрахунку середньої заробітної плати для оплати компенсації невикористаної щорічної відпустки сума виплачених працівнику «чорнобильських» відпускних?
  • У розрахунковому періоді премія за 9 місяців: як розрахувати «середню»? Працівник установи направлений у відрядження на 3 робочі дні з 12.11.2018 р. по 14.11.2018 р. Згідно з наказом керівника установи у жовтні 2018 року йому була нарахована премія за результатами роботи за 9 місяців у сумі 3600,00 грн. Як правильно включити цю премію до розрахунку середньої зарплати для оплати часу відрядження?
  • Чи враховувати при нарахуванні доплати за суміщення посад підвищення посадового окладу «за шкідливість»? Посадовий оклад працівника, який обіймає посаду соціального працівника відділення денного перебування територіального центру соціального обслуговування, підвищується на 15 % у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці. Згідно з наказом керівника терцентру зазначеному працівнику у листопаді 2018 року встановлено доплату за суміщення посад у розмірі 30 % посадового окладу. Як правильно нараховувати доплату за суміщення: на «чистий» оклад чи на оклад з урахуванням підвищення за шкідливі умови?
  • Чи може директор ІРЦ виконувати обов’язки вчителя-дефектолога? Як здійснюється оплата праці педпрацівників інклюзивно-ресурсного центру? Чи може директор інклюзивно-ресурсного центру виконувати обов’язки вчителя-дефектолога або вчителя-логопеда цього центру?
  • Календар бухгалтера на грудень 2018 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі