№41

Бюджетна бухгалтерія, листопад, 2020/№ 41 Інші номери журналу ›
  • Мінфін підготував зміни до меморіальних ордерів та додасть оборотну відомість запасів Мінфін на своєму сайті (www.mof.gov.ua) оприлюднив проєкт змін до свого наказу «Про затвердження типових форм меморіальних ордерів, інших облікових регістрів суб’єктів державного сектору та порядку їх складання» від 08.09.2017 р. № 755.
  • Інвентаризація в умовах карантину На перший погляд, річна інвентаризація — процедура доволі рутинна. Кожен бухгалтер знає, як її проводити. До того ж останнім часом законодавчі зміни і новації обходять стороною порядок інвентаризації. Але, попри всю звичність і простоту, інколи вона підкидає такі завдання, котрі змушують добряче помізкувати навіть досвідчених бухгалтерів. Окрім того, карантинні обмеження накладають свій відбиток і на процедуру річної інвентаризації. Тож у цій статті не тільки пригадаємо основні правила інвентаризації перед складанням річної фінансової звітності, але й з’ясуємо її «карантинні» особливості. При цьому зосередимо увагу на порядку відображення результатів інвентаризації в обліку та звітності.
  • Працівник з інвалідністю: звільняємо та виконуємо норматив Працівник бюджетної установи, якому встановлено інвалідність (III група), звільняється 02.11.2020 р. Чи є якісь особливості при його звільненні? Чи обов’язково відразу працевлаштовувати нового працівника з інвалідністю, якщо установа повинна виконати норматив з працевлаштування однієї особи з інвалідністю (в установі з 01.01.2020 р. працювали 23 штатних працівники)?
  • Декларування доходів та майна учасників виборчого процесу Звичайно, ТОП-темою останніх кількох тижнів є місцеві вибори — 2020. На сторінках нашого журналу ми вже розглянули трудові та оплатні гарантії для працівників, які залучені до виборів як члени виборчих комісій. І були впевнені, що цього нашим читачам буде достатньо. Та не так сталося, як гадалося. На пошту редакції надійшло кілька листів стосовно декларування доходів та майна учасників виборчого процесу. Тож ми не можемо залишити цю тему без уваги. І сьогоднішню статтю присвятимо саме їй.
  • Чи індексувати зарплату в листопаді 2020 року? Нагадаємо, що з 1 вересня 2020 року були підвищені посадові оклади для працівників з оплатою праці за ЄТС та «обслуговуючих» робітників. При цьому для інших категорій працівників бюджетної сфери останнім місяцем підвищення посадових окладів залишається січень 2020 року. Яка ситуація складається у зв’язку з цим із індексацією зарплати у листопаді 2020 року? Відповідь на це запитання — у сьогоднішньому матеріалі.
  • «Виборні» виплати: як враховувати при розрахунку «середньої»? Раніше у своїх публікаціях ми вже розповідали, як діяти роботодавцям, працівники яких стали учасниками виборчого процесу, зокрема, як члени виборчої комісії. Після виборів життя таких працівників повертається у звичне русло. Як і будь-які інші, вони можуть піти у відпустку або захворіти. І тут не слід забувати про «виборні» виплати. Адже вони вплинуть на розрахунок відпускних, лікарняних та інших виплат «за середньою». Як саме? Читайте у цьому матеріалі.
  • Практичний психолог + асистент вихователя: 1 людина = 2 посади Практичний психолог ЗДО (основне місце роботи) прийнятий до цього ж закладу на посаду асистента вихователя за сумісництвом. За посадою практичного психолога працівнику присвоєна перша кваліфікаційна категорія. Чи поширюється вона на посаду асистента вихователя? Чи має право працівник на «інклюзивну» доплату за обома посадами?
  • Достроковий вихід з декретної відпустки: чи повертати допомогу? Жінка, яка пішла у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, вирішила достроково перервати цю відпустку і вийти на роботу. Чи потрібно їй повертати допомогу по вагітності та пологах?
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку у листопаді 2020 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі