№13

Бюджетна бухгалтерія, квітень, 2021/№ 13 Інші номери журналу ›
  • Кардинальні зміни в порядку розрахунку лікарняних: чого чекати?
  • Залишок освітньої субвенції на ремонт їдальні: чи можливо? Чи можна за рахунок залишку освітньої субвенції закуповувати електричні плити, комплекти меблів для шкільної їдальні та проводити ремонт харчоблоку? (запитання учасника групи «Спільнота бухгалтерів бюджетних установ»)
  • Транспорт від ОМС до КП: передача, ремонт, використання На балансі сільської ради обліковується сміттєвоз, який потребує капітального ремонту. Рада має намір передати його КП1 для надання послуг із вивезення сміття на території громади. Крім того, ОМС планує виділити з місцевого бюджету кошти на його ремонт. Чи має право місцева рада передати транспортний засіб на баланс КП як внесок до статутного капіталу? Чи доцільніше передати сміттєвоз у безоплатне строкове користування або в оренду, залишивши на балансі ради? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Фінпідтримка КП: на який рахунок спрямувати Місцева рада затвердила програму, яка передбачає фінансову підтримку КП. Надання підтримки здійснюватиметься шляхом внесків бюджетних коштів до статутного капіталу відповідного КП. Чи обов’язково у такому разі КП як одержувачу бюджетних коштів мати рахунок, відкритий в органах Казначейства? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Передаємо майно в оренду: п’ятірка актуальних запитань Передача майна в оренду — додаткова копійка для установи. А для бухгалтера — додатковий клопіт. Адже насамперед доведеться вирішувати з орендарями організаційно-правові питання. Бажаєте працювати з орендарями швидко та без помилок — тоді цей матеріал для вас.
  • Орендний авансовий внесок: що в обліку орендаря та орендодавця Авансовий внесок з орендної плати та забезпечувальний депозит стали справжнім головним болем і для орендарів, і для орендодавців. Але обидва ці платежі є обов’язковими за умовами договору оренди. Докладно про забезпечувальний депозит читайте у попередніх номерах нашого журналу (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2021, № 6 та № 7). Цього разу розповімо, куди зараховувати авансовий платіж з оренди, як відображати в обліку і не тільки.
  • Заміна відпустки компенсацією: чи платити «оздоровчі»? Вчитель-логопед інклюзивно-ресурсного центру наприкінці травня 2021 року планує оформити щорічну основну відпустку одразу після відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами. Але працівниця не хоче відпочивати усі дні. Чи можна їй надати частину щорічної відпустки, а за решту виплатити компенсацію? Чи має вона право у такому випадку на отримання допомоги на оздоровлення? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Гнучкий режим роботи: законодавчі норми та новації Через загострення епідеміологічної ситуації та посилення карантинних заходів деякі працівники установи просять перевести їх на гнучкий режим роботи. Чи можна задовольнити таке прохання? Якими законодавчими нормами керуватись? Чи вплине це на оплату праці? (запитання з чату на порталі «buhgalter.com.ua»)
  • Преміювання в бюджеті: стисло про головне Преміювання працівників здійснюється на підставі відповідного Положення. Кожна установа розроблює його самостійно. Що враховувати при складанні «преміювального» Положення? Які види премій існують? Кому та в якому розмірі їх можна виплатити? Про все це і не тільки поговоримо у нашій статті.
  • МЗП: трудова доплата та ЄСВ Мінімальна зарплата — дуже важлива річ. Бухгалтер постійно повинен щось порівнювати з її розміром. Зокрема, нараховану працівнику місячну зарплату та базу нарахування ЄСВ. Законодавство вимагає, аби ці показники були не нижчими за мінімалку. Але не завжди. Коли МЗП за «головну», а коли «відпочиває»? Чи потрібно нараховувати трудову доплату та сплачувати ЄСВ з МЗП: так чи ні? Швидко знайти відповідь вам допоможе наша зручна таблиця. Тримайте її завжди під рукою.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі