№36

Бюджетна бухгалтерія, вересень, 2021/№ 36 Інші номери журналу ›
  • Повідомлення про прийняття на роботу: чекаємо на оновлення Кабмін запланував апгрейд Повідомлення про прийняття працівника на роботу (далі — Повідомлення).
  • Строковий договір: чи подавати Повідомлення? Чи подавати до податкової служби повідомлення про працевлаштування сумісників та працівників, прийнятих за строковим трудовим договором?
  • Ремонт доріг: за чий кошт? Гарні дороги, «як у Європі», поки нам тільки сняться. Хто взагалі, за який кошт та які саме дороги може ремонтувати? Чи можна за кошти місцевих бюджетів ремонтувати державні дороги? Чимало запитань із цього приводу надходить до нашої редакції від читачів. Тож давайте розбиратися разом у цій статті.
  • Студенти із числа дітей-сиріт: визначаємо пільги та гарантії Студенти із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечуються різними виплатами. У цій статті детально розглянемо, на які саме виплати та пільги можуть розраховувати зазначені категорії осіб під час навчання у закладах фахової передвищої та вищої освіти.
  • Виплати студентам із числа дітей-сиріт: про що слід пам’ятати бухгалтеру Із попередньої статті (див. статтю «Студенти із числа дітей-сиріт: визначаємо пільги та гарантії») ви дізналися про пільги та гарантії, на які мають право студенти із числа дітей-сиріт. А зараз розповімо, на що варто звернути бухгалтеру альма-матер таких студентів. Про нюанси планування, обліку та оподаткування виплат зазначеній категорії осіб — у цій статті.
  • Одноразова допомога дітям-сиротам: показуємо в обліку правильно Як правильно відображати в обліку виплату одноразової грошової допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення ними 18-річного віку? Чи підлягає оподаткуванню ПДФО та ВЗ така виплата?
  • Заміна вікон: ремонт чи поліпшення? В установі проведено заміну вікон (замінено близько 70 % загальної кількості вікон у будівлі). Загальна вартість робіт — 1000000 грн. Видатки на оплату проведено за КЕКВ 3132. Як правильно відобразити цю господарську операцію в обліку? Чи потрібно збільшувати первісну вартість будівлі у зв’язку з її поліпшенням? Чи слід віднести ці видатки до витрат звітного періоду, в якому вони були понесені?
  • Премія колишньому працівнику: оподаткування та звітування Працівник звільнився 27.08.2021 р. У вересні 2021 року йому нараховано премію за серпень цього ж року у розмірі 1500 грн. Як її правильно оподаткувати та відобразити у звітності?
  • Зав. аспірантури + методист: сумісництво чи ні? Чи можна прийняти працівника на 0,5 штатної посади завідувача аспірантури та на 0,5 посади методиста навчально-методичного відділу закладу вищої освіти? Чи не вважатиметься робота на кожній із посад сумісництвом?
  • Сучасні Прометеї: приймаємо опалювача, кочегара, оператора котельні Уже зовсім скоро настане час вмикати опалення. Наша стаття допоможе вам у оформленні трудових відносин із працівником, який відповідає за тепло: опалювачем, кочегаром чи оператором котельні.
  • Інженер з ОП + завгосп: правила суміщення посад Інженер з охорони праці терцентру працює на повну ставку. Плануємо встановити йому доплату за суміщення вакантної посади завгоспа. Чи відображати години роботи завгоспом у табелі обліку робочого часу? Чи вносити суміщення о трудової книжки? Як проводити оплату праці?
  • Календар бухгалтера на жовтень 2021 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі