№19

Бюджетна бухгалтерія, травень, 2023/№ 19 Інші номери журналу ›
  • Договори про надання міжбюджетних трансфертів: нюанси укладення роз’яснив Мінфін Нещодавно постановою № 399* Уряд уніс зміни до постанови № 252**. Як наслідок, знову потрібно укладати договори про надання міжбюджетних трансфертів. Про ці зміни ми розповіли у матеріалі «Бюджетний процес в умовах воєнного стану» // «Бюджетна бухгалтерія», 2023, № 17.
  • Придбання пального для косарки: який КЕКВ застосувати? Фахівці місцевого відділу Держказначейської служби відмовили в оплаті пального для газонокосарки за КЕКВ 2210. Аргумент фахівців Казначейства — такі видатки слід проводити за КЕКВ 2275. Чи правильно це?
  • Надаємо приміщення в оренду: як розрахувати земподаток? Бюджетна установа — заклад освіти має пільгу із земельного податку. З червня 2023 року заклад надає частину приміщення в оренду. Як правильно розрахувати земельний податок? Для розрахунку необхідно використовувати дані про нормативну грошову оцінку (далі — НГО) загальної площі земельної ділянки чи земельної ділянки, на якій безпосередньо розташована будівля?
  • Ремонти будівель: в яку чергу проводити видатки? Чи можливо в умовах воєнного стану проводити ремонт будівель (амбулаторія, сільська рада)? Якщо так, то в яку чергу?
  • МВО йде у відпустку: хто її замінить? В установі матеріально відповідальна особа (далі — МВО) планує піти у відпустку у липні 2023 року. Яким чином в період тимчасової відсутньої МВО проводити видачу та приймання матеріальних цінностей? Чи може це робити інший працівник установи?
  • Курси підвищення кваліфікації: чи можна оплатити за кошти спецфонду? Чи можна здійснити оплату курсів підвищення кваліфікації бухгалтера бюджетної установи за рахунок власних надходжень (батьківська плата та плата за оренду майна)?
  • Аукціони повернули та й не тільки… Постановою № 471* Кабмін уніс чергові зміни до постанови № 1178**, які набрали чинності 19.05.2023. У свою чергу, Мінекономіки прокоментувало ці нововведення у своєму листі***. Які закупівельні новації запрацювали, розповімо в цьому матеріалі.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі