№25

Бухгалтерський тиждень, червень, 2015/№ 25 Інші номери журналу ›
  • Трансфертне ціноутворення: як розрахувати діапазон цін — Кабмін розповість Постанова КМУ від 04.06.15 р. № 381 «Про затвердження Порядку розрахунку діапазону цін (рентабельності) та медіани такого діапазону для цілей трансфертного ціноутворення»
  • Електронну версію «Бухтижня» замовляй — податковий кредит отримай Листи ДФСУ від 22.04.15 р. № 8508/6/99-99-19-03-02-15, від 19.05.15 р. № 8045/10/26-15-15-01-09
  • Алгоритм виправлення помилок у спецдекларації з ПДВ переробного підприємства Лист ДФСУ від 12.06.15 р. № 20955/7/99-99-19-03-02-17
  • Спільна діяльність: сучасні правила оподаткування Лист ДФСУ від 24.04.15 р. № 8701/6/99-99-19-02-02-15
  • Гарантійний ремонт: податкові обмеження залишилися в минулому Лист ДФСУ від 24.04.15 р. № 8703/6/99-99-19-02-02-15
  • Неприбуткові організації: без відповідності ПКУ нікуди Листи ДФСУ від 31.03.15 р. № 6698/6/99-99-19-02-02-15 і ГУ ДФС у м. Києві від 21.05.15 р. № 8250/10/26-15-15-03-11
  • «Не минуло й півроку»: допомоги в разі малого страхового стажу за рік Лист Виконавчої дирекції ФТВП від 15.05.15 р. № 5.2-32-865
  • Лікарняні демобілізованому: можна розраховувати виходячи з тарифної ставки Лист Мінсоцполітики України від 21.05.15 р. № 319/18/99-15
  • Демобілізація в дії Президент оголосив про звільнення з військової служби військовослужбовців, мобілізованих відповідно до Указу Президента України від 21.07.14 р. № 607. Їх повинні демобілізувати в липні — вересні 2015 року.
  • Компенсація середнього заробітку мобілізованих Мінсоцполітики нагадує: щоб отримати компенсацію витрат на виплату середнього заробітку мобілізованим працівникам, підприємству-роботодавцю потрібно подати звіт про фактичні витрати на виплату середнього заробітку мобілізованим працівникам (додаток 1 до Порядку № 105*).
  • ФТВП все ще штрафує Закон України від 28.12.14 р. № 77-VIII передав повноваження Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності (ФТВП) і Фонду «нещасного випадку» єдиному Фонду соцстрахування (ФСС).
  • Коли аудиторські фірми повинні зареєструватися суб’єктами первинного фінмоніторингу Аудитори та аудиторські фірми виконують обов’язки суб’єкта первинного фінмоніторингу (СПФМ), якщо вони задіяні у фінансовій операції для свого клієнта щодо таких операцій (ч. 1 ст. 8 Закону України від 14.10.14 р. № 1702-VII): купівля-продаж нерухомості; управління активами, банківським рахунком або рахунком у цінних паперах; залучення засобів для освіти юросіб, забезпечення їх діяльності та управління ними; створення юросіб, забезпечення їх діяльності (уключаючи аудит) або управління ними, а також купівля-продаж юросіб (корпоративних прав).
  • Неприбутковий I квартал: фіскали не здаються Податківці наполягають: платники податку на прибуток, які сплачують авансові внески, не можуть подати декларацію за I квартал 2015 року, якщо вони не отримали прибуток або отримали збиток за цей період. Інакше кажучи, аванси потрібно сплачувати до травня 2016 року включно, а декларацію подати за підсумками 2015 року.
  • Календар тижня
  • Негоспдіяльність у ПДВ-обліку: нові правила з 01.07.15 р. Настає знаменна дата — 01.07.15 р. Для платників ПДВ це своєрідна межа, переступивши яку, вони мають бути вкрай обережними. Адже з цієї миті починають діяти нові правила. І стосуються вони не лише роботи системи електронного адміністрування, а ще й питань формування податкового кредиту за товарами/послугами, які отримуються або ж використовуються в неоподатковуваних операціях чи негосподарській діяльності. Саме їм ми сьогодні і приділимо особливу увагу. Тож почнімо.
  • Бухгалтерська довідка: коли та як складаємо Бухгалтерська довідка — важливий первинний документ. Вона використовується як у бухгалтерському, так і в податковому обліку. Нормативно затвердженої форми бухдовідки не існує, однак є обов’язкові критерії, яким вона має відповідати. Про те, як правильно скласти бухдовідку та в яких випадках її застосовувати, ми розповімо у статті.
  • Відрядження у таблицях і схемах Кожне підприємство у своїй діяльності стикається з необхідністю направити працівника у відрядження. У сьогоднішній Шпаргалці бухгалтера ви знайдете все необхідне для того, щоб правильно оформити відрядження працівника і врахувати витрати, понесені ним під час поїздки.
  • Земельний податок із фізичних осіб: коли та як сплачувати Фізособам податкові зобов’язання із земельного податку нараховує фіскальна служба. Контролери повинні надіслати землевласникам відповідні податкові повідомлення-рішення до 1 липня. До цієї дати залишилося декілька днів. Тому фізичні особи, які є платниками цього податку, незабаром мають їх отримати. Однак такі «листи щастя» доходять не до всіх платників. Сьогодні ми нагадаємо, коли і хто має сплачувати цей податок та як виконати свій обов’язок, щоб уникнути штрафів.
  • Погода… на роботі: освіжаємо працівників Сьогодні продовжимо тему створення затишного мікроклімату в офісі, яку ми почали обговорювати на сторінках попереднього номера. Отже, про «вітродуйки» поговорили, тобто облік кондиціонерів і вентиляторів для вас вже не є секретом. Тепер давайте обговоримо правила обліку інших засобів освіжитися: питної води, охолодженої в холодильнику, душу та супутніх йому аксесуарів. Тут також нічого кримінального. І сьогодні ви в цьому переконаєтеся.
  • Нові гарантії «солдатам підприємства»: немає межі довершеності… Приводом для розвитку нескінченної теми «солдатів підприємства» став Закон № 433, який набув чинності з 11.06.15 р. Що нового нагарантували наші законодавці «солдатам підприємства» і що тепер з цим робити їх роботодавцям? Розбираємося!
  • Оздоровлюємо працівника: путівки від роботодавця та профспілки На жаль, але соцстрахівські путівки на санаторно-курортне лікування цього року «накрилися мідним тазом». Отже, відпочити й поправити здоров'я влітку за рахунок соцстраху не вийде. Як бути, якщо оздоровити працівника «аж пищить, як треба»? Пропонуємо вам два варіанти. Перший — купівля путівки за рахунок коштів роботодавця. Другий — за рахунок коштів профспілки. Про сильні та слабкі сторони цих варіантів ми з вами поговоримо далі.
  • Калейдоскоп запитань для ЮРЄПів: у центрі уваги — доходи До нашої редакції часто надходять різнопланові запитання щодо оподаткування юросіб — платників єдиного податку (ЮРЄПів). На найпопулярніші з них відповімо в цій статті.
  • Дані УР не включили до ПДВ-декларації: що робити Підприємство в лютому 2015 року подало уточнюючий розрахунок (УР). Однак його дані не включили до ПДВ- декларації за лютий. Чи можна такі суми включити до ПДВ-декларації за травень?
  • Передоплата від нерезидента: скільки виписувати ПН і за яким курсом Передоплата від нерезидента зарахована на розподільчий рахунок 22 травня. Того ж дня 25 % від цієї суми в іноземній валюті надійшли на валютний рахунок. Інша частина (у гривнях) надійшла на поточний рахунок 25 травня. Скільки виписувати ПН у цьому випадку та за яким курсом?
  • Округлення ціни у гр. 7 дає неправильний результат: як заповнити ПН У договорі встановлена ціна товару 999,99 грн. з урахуванням ПДВ. Заповнюючи податкову накладну (ПН), неможливо вийти на цю загальну вартість товару. Як правильно скласти ПН на таку операцію?
  • Як правильно поводитися з денною виручкою та розмінною монетою Підприємство відкрило торговельну точку, в якій використовується портативний РРО без скриньки (касову книгу торговельна точка не веде). Отримані купюри оператор складає до сейфу. Понадлімітну виручку, за винятком розмінної монети, наприкінці дня здають до банку. Розмінну монету продавець залишає в сейфі на ніч і використовує наступного дня. Чи правильно вчиняє продавець, чи потрібно розмінну монету передавати до каси підприємства, оскільки в РРО немає спеціальної скриньки для готівки?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі